Momo (nyk. Samael)

01.05.2015

Alkuperä: Suomi

5.12.2019 Momo eli Samael muutti toisen kissan kaveriksi Vantaalle.

***

Momo on seurallinen ja leikkisä nuorimies, joka pitää kiipeilystä ja lintujen bongaamisesta. Aktiivisena poikana Momo tarvitsee riittävää virikkeistystä päivittäin.

21.10.2019

Momo saapui Rekkujen sijaiskotiin syyskuun lopulla. Sijaisperhe oli odottanut Momoa innolla koko päivän, eikä suotta; kuljetuskopasta päästyään Momo lähtikin reippaana tutustumaan uusiin ihmisiin ja asuntoon. Tunnistesirun asettamisesta Momo ei ollut moksiskaan.

Momo tykkää leikkiä ja ravata – myös kiipeily ja ulkomaailman tarkkailu kuuluvat Momon lempiharrastuksiin. Uudessa kodissa tulisikin olla riittävästi virikkeitä ja tilaa juoksennella. Tämä seurallinen ja leikkisä poika osaa kuitenkin iltaisin rauhoittua sijaiskotinsa ihmisten sänkyyn nukkumaan. Toisinaan Momo osallistuu sanomalehden lukuun tai tietokoneen käyttöön, tosin vain hiukan. Yleensä hänelle riittää tarkkailijan rooli.  Automatkustamistakin Momon kanssa on kokeiltu, ja alun maukukonsertin jälkeen autoilu sujuu oikein rauhallisesti.

Joskus Momo reagoi epämiellyttäviin juttuihin, kuten nuhteluun tai ihmisten töihinlähtöön pureksimalla johtoja. Ohuehkot kaapelit, kuten laturin johdot kannattaakin pitää pojan ulottumattomissa.

Ruoka Momolle maistuu monipuolisesti, etenkin kalaruoat saavat pojalta kyytiä. Pienistä lapsista Momolla ei ole kokemusta, mutta kouluikäiset, kissoihin tottuneet lapset voisivat olla Momon mielestä ihan ok. Aktiivisena kissana Momolle ihanteellisessa kodissa olisi odottelemassa kiltti kissakaveri ja aktiivisia leikittäjiä.