Miso

2022 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

23.2.2023 Miso muutti yhdessä Norin kanssa uuteen kotiin.

9.3.2023

Kuulumisia uudesta kodista:

“Nori oli jo ensimmäisenä iltana uteliaana tutkimassa uutta kotiaan. Meistä muista asukkaista piti vielä pienen turvavälin, mutta leikit ja ruoka maistuivat alusta asti. Misolla meni muutama päivä toipua kodinvaihdon järkytyksestä, ja pysyikin visusti piilossa sohvan takana. Nori kävi toisinaan hengailemassa mison seurana, ettei raukan yksin tarvinnut piileskellä. Kolmannen päivän iltana näimme ensimmäisen vilauksen Misosta, ja siitä lähtien poju on reipastunut päivä päivältä harppauksittain. Nyt turvapaikkaa tarvitaan enää erityistapauksissa tai nukkumistarkoituksiin.

Nori on kaksikosta selkeästi uteliaampi ja leikkisämpi. Miso pitää enemmän paijauksista ja ruoka-ajan lähestyessä kehrää taukoamatta. Sopivan hetken tullen Misokin intoutuu kyllä varsin raisuihin leikkeihin. Yhteiset hipat ovat jo jokailtainen rutiini. Myös käsittelyharjoituksissa ollaan edistytty, tänään Misolta leikattiin ensimmäinen kynsi.

Nori on vielä varautuneempi kosketukselle, mutta sille päälle sattuessaan nauttii hännän juuresta rapsuttelusta ja saattaa silloin tällöin pienen kehruunkin päästää. Uteliaana kisuna tarkkailee kyllä kaikkea mitä talossa tapahtuu.

Kaiken kaikkiaan meillä on siis mennyt tosi hyvin, valtava kehitys on kummassakin tapahtunut lyhyessä ajassa.”

***

Elämästä nauttiva kissapoika Miso etsii loppuelämän kotia yhdessä siskonsa Norin kanssa. Miso on vielä hieman ujo, ja tarvitsee tulevalta kodiltaan kärsivällisyyttä ja ymmärrystä.

17.1.2023

Tämä pehmeä ja pörröinen kissa osaa ottaa elämän rennosti! Mison lempipuuhaa ovat nimittäin syöminen ja nukkuminen. Siellä missä on mukava paikka loikoilla tai missä on ruokaa tarjolla, niin sieltä todennäköisimmin löytää tämän kaverin.

Miso saapui sijaiskotiin isosta kissapopulaatiosta pienenä ja surkeana, nenä verillä. Ensimmäiset viikot sijaiskodissa menivät kotihoitajaa paikoillen ja nurkassa kyhjöttäen. Syödä, juoda ja laatikolla Miso uskalsi käydä ainoastaan öisin kun kukaan muu ei ollut paikalla.

Reilussa parissa kuukaudessa Miso on ottanut isoja harppauksia ja nykyään selkeästi nauttii ihmisen seurasta, sylistä ja rapsutuksista (erityisesti kun ruokaa tai herkkuja on lähistöllä). Miso kehrää paljon, puskee päällään ihmistä ja nauttii rapsutuksista, silloin kun se hänelle itselleen sopii. Ihan kaikkina hetkinä luottamusta ei löydy, eikö Miso edelleenkään tykkää ihmisen äkkinäisistä liikkeistä. Tulevien perheenjäsenten tulisi olla kokeneita kissojen kanssa ja kärsivällisiä uuden kissan kanssa. Kun Mison luottamuksen voittaa, niin tästä kissapojasta kuoriutuu todellinen kehräävä hurmuri. Miso ei sovi perheeseen, jossa on pieniä lapsia, mutta rauhalliset teini-ikäiset voisivat olla Misolle sopivia perheenjäseniä.

Miso tykkää leikkiä eniten siskonsa Norin kanssa. Ihmisten kanssa leikkiessä vähän jännittää, jos lelut pitävät liian kovaa ääntä tai tulee liian nopeita äkkinäisiä liikkeitä. Lemppari on pehmeä pallo, jota Miso tykkää jahdata. Miso myös nauttii ikkunasta tuijottelusta, joten ehdottomasti plussaa uudessa kodissa on leveät ikkunalaudat, tai paikka josta Miso voi kurkkia maailman menoa.

Misolla on pitkä turkki, ja se vaatii huolenpitoa myös omistajalta.

Tämän populaation kissoilla on todettu keuhkomato, johon Misokin on saanut loishäädön. Keuhkomatotartunta saattaa kuitenkin jättää keuhkoihin vaurioita.