Mirum

06/2019 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

9.5.2020 Mirum muutti omaan kotiinsa nuoren Dora-tyttösen kaveriksi.

31.5.2020

Kuulumisia uudesta kodista:

“Meillä on Doran ja Mirumin tutustuttaminen mennyt todella hyvin. Tytöt ovat olleet samassa tilassa tänään tasan viikon ja ovat rentoja toistensa seurassa. Mirum on ollut tosi reipas ja utelias alusta asti, mutta Doralla vähän kesti hyväksyä uusi kissa taloon. Onneksi hänenkin kohdallaan uteliaisuus voitti!”

***

Mirum on hurmaava kissaneiti, joka tuo iloa ja vauhtia yhteisiin päiviin. Vilkas tyttönen nauttii huomiosta ja rapsutuksista suuresti, kuin myös lajitovereiden seurasta.

23.4.2020

Mirum oli pienellä tauolla kodin etsinnästä, koska hän siirtyi toiseen sijaiskotiin. Nyt kun Mirumilla on ollut aikaa tutustua uuteen paikkaan ja hän on sinne hyvin asettunut, voi neidin ikioman kodin etsintä jatkua!

Mirum rakastaa leikkejä, hänen suosikkejaan ovat pallorata, huiskakeppi ja laservalon seuraaminen. Hän on innolla mukana leikkimässä joko yksin tai kissakavereiden kanssa. Hänen omassa kodissaan tulisikin olla mahdollisuus  yhteiseen leikkiin, kiipeilyyn kissapuissa ja jos mahdollista, myös pihan touhujen tarkkailuun parvekkeelta tai ulkotarhasta.

Mirum on vilkas ja innokas, mutta hakeutuu omaan rauhalliseen paikkaansa lepäämään touhukkaan leikin jälkeen. Hän myös mielellään välillä seurailee kodin touhuja joko sohvalla pötkötellen tai kissapuun yläpediltä tarkkaillen. Aamuisin hän usein hakeutuu lähelle odottamaan silityksiä ja juttelua. Maailma on hänelle ihmeitä täynnä ja sen näkee hänen kauniista katseestaan.

Mirumin kaveriksi sopii toinen nuori, energinen ja kiltti tyttökissa. Uudelta kodilta on hyvä löytyä kokemusta kissojen kanssa elämisestä ja touhuamisesta. Mirumin totuttamisesta hoitotoimenpiteisiin, esim. kynsienleikkuuseen on hyvä jatkaa uudessa kodissa. Mirumin omassa kodissa elämän on hyvä olla rauhallista ja ennakoitavaa. Hän on hetkittäin vielä arka ja uusiin ihmisiin tutustuminen vie aikaa.

24.2.2020

Monen kuukauden työn jälkeen Mirum on nyt tullut täysin ulos kuorestaan sijaiskodissa. Neiti pyörii kotihoitajien jaloissa ja seuraa heitä kuin hai laivaa joka paikkaan, nukkuu sängyssä vieressä ja on äärettömän hellyydenkipeä. Leikkiä Mirum jaksaisi vaikka tuntitolkulla; uusin viehätys on viime aikoina ollut laserlelu. Uudessa kodissa tulisi ehdottomasti olla neidille leikkikaveriksi toinen nuori, energinen, kiltti ja sosiaalinen tyttökissa.

Tämänhetkisestä hienosta edistymisestä huolimatta Mirumin kanssa tulee muistaa alkuaikojen arkuus sekä se, että tyttö saattaa vieläkin kovasti ujostella uusia asioita ja luultavasti tulee tarvitsemaan paljon aikaa uuteen ympäristöön tottumiseen. Näin ollen Mirumille paras koti olisi sellainen, missä arki on suht tasaista ja ennakoitavaa. Tällaisessa ympäristössä Mirum pääsisi aivan varmasti kukoistamaan.

24.1.2020

Mirum pääsi tammikuussa liittymään sijaiskodin omien kissojen pariin, pois hoitohuoneesta. Heti ensimmäisenä iltana “vapaudessa” neiti otti paikkansa isäntäväen sängyltä, missä se tyytyväisenä sitten köllötteli. Yhteiselo sijaiskodin omien kissojen kanssa on myös sujunut mutkattomasti. Mirum arastelee vieläkin uusia ihmisiä ja tilanteita, joten tämän kissan kanssa uudelta kodilta tarvitaan uskoa ja luottamusta siihen, että ajan kanssa neidistä kuoriutuu mitä ihanin seurakissa, kuten sijaiskodissakin on nyt käynyt. Kuka haluaisi antaa Mirum-tyttöselle mahdollisuuden? Etsimme Mirumille kotia, jossa sille olisi vähintään yksi toinen kissa kaveriksi.

30.12.2019

Mirum ja hänen veljensä saapuivat Rekku Rescuen hoiviin tilalta, jossa he olivat eläneet villiintyneen emonsa kanssa. Tullessaan noin 3-4 kuukauden ikäisillä pennuilla ei ollut koskaan ollut mahdollisuutta tutustua ihmiseen ja siksi pari kuukautta menikin ihmisiä peläten ja aina sellaisen nähdessä piiloon mennen. Pikku hiljaa neidosta kuitenkin kuoriutui hyvin vilkas, iloinen ja ihmisistä tykkäävä sylikissa.

Nykyään Mirum on heti vastassa ovella kiehnäämässä jaloissa, eikä tunnu saavan rapsutuksista tarpeekseen. Toisiin kissoihin Mirum suhtautuu samalla välittömyydellä ja toivomus onkin, että uudessa kodissa olisi reipas kissakaveri, joka kestää nuorta teinityttöä ja sen välillä innokkaitakin leikkejä. Reipas kissakaveri voisi myös toimia esimerkkinä Mirumille, kun tyttö askel askeleelta sosiaalistuu enemmän.

Vaikka Mirum ei ole koskaan aiemmin ollut sisäkissa, niin perustoimet olivat alusta alkaen kunnossa, eli hiekkalaatikko on tuttu paikka. Lisäksi Mirum on alusta alkaen syönyt kaikkea mitä eteen laittaa. Myös koppaan laitto on sujunut hyvin, koska Mirum ei pistä edes peloissaan kampoihin, vaan ennemminkin hieman lamaantuu. Uudessa kodissa tulisi jatkaa hoitotoimenpiteiden ja käsittelyn systemaattista harjoittelua, jotta niistä tulisi osa perusarkea. Mirumin uuden kodin olisikin tärkeää olla kissakokenut, jotta Mirum osattaisiin sosiaalistaa kunnolla “loppuun asti”. Mirum sopisi parhaiten aikuiseen kotiin tai perheeseen, jossa lapset ovat jo isompia koululaisia. Aivan pienten lasten parissa Mirum tuskin viihtyisi.