Mirre

2009 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Mirre on ihmisläheinen mummukissa, joka etsii rauhallista loppuelämän kotia.

 

14.3. Mirre muutti omaan kotiin Helsingissä.

 

4.3.2021

Mirre on 12-vuotias rouvakissa, joka on hyvin ihmisläheinen ja touhukas. Kaikista eniten Mirre pitää rapsutuksista ja rauhallisista touhuista, mutta välillä innostuu koviinkin urheilusuorituksiin lelun kanssa. Parasta hupia sen mielestä on herkkupalkintojen kanssa tehtävät temput. Mirre nauttii lempi-ihmistensä seurasta ja se ottaa mielellään kontaktia pyytämällä rapsutuksia ja puskemalla ystävällisen hurinan kera. Mirre tulee myös mielellään nukkumaan sänkyyn viereen. Mummu ei kuitenkaan varsinaisesti ole mikään sylikissa, ja parasta onkin antaa sen itsensä tulla syliin niin päättäessään. Vanhus nauttii myös paljon omasta tilasta ja ajasta ja olisikin hyvä, jos sille tehtäisiin tai jätettäisiin paikka, jonne mennä kauneusunille kaikessa rauhassa.

 

Mirrellä on ollut hammasongelmia, ja syöpymähampaita on poistettu sijaiskotijakson aikana. Tehdyn hammasremontin vuoksi se on syönyt vain märkäruokaa, mikä maistuukin Mirrelle varsin hyvin. Tulevassa kodissa laadukkaan (märkä)ruoan merkitys onkin todella suuri hampaiden ja muun terveyden vuoksi. Kopitus sujuu Mirren kanssa hyvin ja hoitotoimenpiteetkin (kynsien leikkaus, hampaiden ja suun huuhtelu ja desifiointi esimerkkeinä) onnistuvat ilman suurempaa riitaa tai närkästymistä. Mirre ei esimerkiksi koskaan ole tarkoituksella koittanut raapia tai purra ihmistä.

 

Mirre sopisi parhaiten rauhalliseen kotiin, jossa se saisi paljon huomiota sen omien, jo hyväksi todettujen aikataulujen puitteissa. Mirre pärjää varmasti oivallisesti kodin ainoana kissana, mutta rauhallisella ja rohkealla kissakaverilla voisi olla rohkaiseva vaikutus Mirreen. Mirre on luultavasti elänyt yhdessä paikassa koko elämänsä ajan, ja sijaiskoti uusine äänineen ja hajuineen onkin ollut totuttelemisen paikka. Etenkin kerrostalokäytävästä kaikuvat äänet jännittävät yhä kovin, ja tästäkin syystä rauhallisella ympäristöllä on suuri merkitys kissalle. Mirre on ollut sijaiskodissa vasta noin puolitoista kuukautta ja ottaen huomioon jo kunnioitettavan iän, voi melkein varmuudella sanoa, että muorista kuoriutuu vieläkin varmempi, huomionkipeämpi ja lempeämpi kissaystävä kuin mitä se nyt on.

Summary in English

4.3. 2021

Mirre is a calm, 12 years old cat lady. She has, nevertheless, a very loving and playful character. Mirre loves peaceful activities, although sometimes she does get excited and plays with her toys like a young kitten. She loves to do activities and tricks with treat rewards. Mirre enjoys the company of her favourite people and she comes to ask for cuddles with a friendly purr. She also likes to come and sleep in the same bed with her people. However, the old lady is not necessarily a lap-cat, and she enjoys her own space.

 

Mirre has had some dental problems, and some damaged teeth have been removed during her time in foster care. She has been eating only wet food, which she prefers. In her future home, the importance of quality (wet)food cannot be emphasized enough. Caretaking and grooming activities, such as nail clipping or dental care, are relatively easy tasks with Mirre. For instance, she has never tried to scratch or bite people on purpose.

 

She would be best suitable for a tranquil home where she would get a lot of attention on her own terms. Mirre would certainly settle in nicely as the only cat in the house, but the company of a calm and brave cat-friend could also have a positive and encouraging impact on her. Mirre has probably lived in one place her whole life, and the foster home with all the new noises and smells has been an adventure for her. Especially the noises and echos coming from the hallway are still very exciting for her. That is also why the calm and quiet environment would be important for the lady. Mirre has been in the foster home only for 1,5 months, and considering her elderly age, it can be said for certain that in time, she will become even more confident, lovesick and gentle cat-friend than she is now.