Mirre

2009 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Mirre on ihmisläheinen mummukissa, joka etsii rauhallista loppuelämän kotia.

 

14.3. Mirre muutti omaan kotiin Helsingissä.

 

4.3.2021

Mirre on 12-vuotias rouvakissa, joka on hyvin ihmisläheinen ja touhukas. Kaikista eniten Mirre pitää rapsutuksista ja rauhallisista touhuista, mutta välillä innostuu koviinkin urheilusuorituksiin lelun kanssa. Parasta hupia sen mielestä on herkkupalkintojen kanssa tehtävät temput. Mirre nauttii lempi-ihmistensä seurasta ja se ottaa mielellään kontaktia pyytämällä rapsutuksia ja puskemalla ystävällisen hurinan kera. Mirre tulee myös mielellään nukkumaan sänkyyn viereen. Mummu ei kuitenkaan varsinaisesti ole mikään sylikissa, ja parasta onkin antaa sen itsensä tulla syliin niin päättäessään. Vanhus nauttii myös paljon omasta tilasta ja ajasta ja olisikin hyvä, jos sille tehtäisiin tai jätettäisiin paikka, jonne mennä kauneusunille kaikessa rauhassa.

 

Mirrellä on ollut hammasongelmia, ja syöpymähampaita on poistettu sijaiskotijakson aikana. Tehdyn hammasremontin vuoksi se on syönyt vain märkäruokaa, mikä maistuukin Mirrelle varsin hyvin. Tulevassa kodissa laadukkaan (märkä)ruoan merkitys onkin todella suuri hampaiden ja muun terveyden vuoksi. Kopitus sujuu Mirren kanssa hyvin ja hoitotoimenpiteetkin (kynsien leikkaus, hampaiden ja suun huuhtelu ja desifiointi esimerkkeinä) onnistuvat ilman suurempaa riitaa tai närkästymistä. Mirre ei esimerkiksi koskaan ole tarkoituksella koittanut raapia tai purra ihmistä.

 

Mirre sopisi parhaiten rauhalliseen kotiin, jossa se saisi paljon huomiota sen omien, jo hyväksi todettujen aikataulujen puitteissa. Mirre pärjää varmasti oivallisesti kodin ainoana kissana, mutta rauhallisella ja rohkealla kissakaverilla voisi olla rohkaiseva vaikutus Mirreen. Mirre on luultavasti elänyt yhdessä paikassa koko elämänsä ajan, ja sijaiskoti uusine äänineen ja hajuineen onkin ollut totuttelemisen paikka. Etenkin kerrostalokäytävästä kaikuvat äänet jännittävät yhä kovin, ja tästäkin syystä rauhallisella ympäristöllä on suuri merkitys kissalle. Mirre on ollut sijaiskodissa vasta noin puolitoista kuukautta ja ottaen huomioon jo kunnioitettavan iän, voi melkein varmuudella sanoa, että muorista kuoriutuu vieläkin varmempi, huomionkipeämpi ja lempeämpi kissaystävä kuin mitä se nyt on.