Mirjami

2020 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

30.7.2023 Mirjami muutti omaan kotiin toisen Rekkukissan kaveriksi.

 

Noin 4-vuotias Mirjami on nuorehkosta iästään huolimatta mieleltään rauhaa rakastava mummo. Sijaiskotiin tulleessaan hän oli hyvin arka mutta vähitellen hänestä on kuoriutunut läheisyyttä rakastava sylikissa.

26.6.2023

Yllättävät äänet, nopeat liikkeet, vieraat ihmiset ja liian hurjat kissakaverit saattavat yhä säikäyttää. Tästä syystä Mirjami ei sovi lapsiperheeseen. Mirjami osoittaa kiintymystä pesemällä ja leipomalla hoitajansa kasvoja. Hän on asunut sijaiskodissa kahden muun ennestään tutun kissan kanssa. Nuoren poikakissakaverin vauhdikkaat leikit äityvät toisinaan riidaksi. Mirjami tykkää nukkua muiden kissojen kanssa vierekkäin ja nauttii yhteisistä pesuhetkistä, joten hänelle voisi sopia yhteiselo toisen rauhallisen tyttökissan kanssa. Leikkiseuraa Mirjami ei juurikaan kaipaa ihmisistä tai toisista kissoista, koska innostuessaan leikkiin paras leikkikalu on oma häntä. Hän nauttii yhteisistä makoiluhetkistä ja maailmanmenon seuraamisesta ikkunasta. 

Mirjami tulee kissapopulaatiosta, jossa kissoilla on todettu kissojen kaliki, mykoplasma, klamydia ja bordetella bronchiseptica-tartuntoja. Mirjami on sijaiskodissa saanut Flumax-ravintolisää tukemaan hengitysteiden terveyttä ja ennaltaehkäisevästi. Flumaxia tulisi jatkaa myös uudessa kodissa aluksi ja samoin kaikissa stressaavissa tilanteissa tulevaisuudessa. Hyvä hammashoito on myös tärkeää läpi elämän.