Mirjam “Mirkku”

Lisätty sivulle: 2007-05-20

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Mirjam
5.8.2007 MIRJAM SAI OMAAN KOTIIN

****

KUULUMISIA omasta kodista:

7.9.2008 Moip. Kuulumisia tai oikeastaan lähinnä kuvia ajattelin laittaa kameran muistikortin tyhjennyksen yhteydessä rekkujen sivuillekin. Mirkkuliini on tähän mennessä muuttunut nirsoksi ruuan suhteen :) & pehmennyt aikast paljon. Valjaidenlaiton yhdistämistä mukavaan ulkoiluun (toisen kissan reippaasti opastamana) harjoitellaan sitkeästi. Lempipuuhaa on narun pyydystäminen & harjaus sekä tietysti whiskas antihairball. Isompi asunto näyttää parantaneen kaikkien elämänlaatua.

/Saara, Mirjam & Ruusu -kissat

3.1.2008 Heipä hei. Pitkästä aikaa Mirjamista kuulumisia teille päin. Mirjamilla menee tosi hyvin, edistymistä tapahtuu jatkuvasti. Tyttö on ruvennut pehmoilemaan järjestämällä erinäisiä kellimisnäytöksiä ja mitä enemmän “lässyttää” Mirkulle sitä enemmän tyttö vaan innostuu lisää. Mirkkua saa nykyään silittääkin ihan jopa selästä asti ja tytsy kehräilee vaan. Muutaman kerran Mirjam on ruvennut matalana murisemaan ja juoksemaan, mutta syyksi on osoittautunut pihalla liikkuva naapurin vanha kissa. Meidän Ruusu kissakin on mennyt pesemään Mirjamin naaman muutaman kerran. Muutenkin tytöt leikkii keskenään ja yhteistoiminnallisesti rakastavat irroittaa keittiöstä erään tiskipöydän alla olevan laudan yleensä heti kun olen asentanut sen takaisin paikoilleen.

Mirjam on muuten todella hyvä hyppimään, liikkeet ovat erityisen tarkasti harkittuja ja näyttävät aivan hidastetuilta. Toinen nyt 8kk kissa kun on vielä aivan tohelo. Mirkun pakastekalan syönti on varsin huvittavan näköistä koska hän imee sitä ihan kuin spaghettia suuhunsa.

Kovin kiltti kissa Mirkku on, mitään pahojansa ei ole oikeastaan tehnyt koskaan. Ihmettelen suuresti miten ovatkaan onnistuneet jättämään 3 akaattikotiloani täysin huomiotta. Mikään sylikissa hän ei kuitenkaan ole eikä varmaan tulekaan, ei tosin näillä näkymin myöskään Ruusu vaikka tykkääkin pusutella. Elättelen tässä vielä toiveita että joku kerta saisin Mirkun valjaisiin (muutaman vuoden päästä :D) kun sain kerran nostettua mahan alta tyttöä ylöskin ihan pikkusen eikä Mirjam edes pelästynyt. Antaa muuten tuntemattomienkin silitellä tuo Mirjam kohtuudella.

/Saara, Mirkku & Ruusu

20.9.2007 Hei. Ajattelin nyt laittaa hieman kuulumisia Mirjamista ja muutaman valokuvan neidin projekteista. Mirjam on vielä hieman pelokas ajoittain, mutta leikin yhteydessä unohtaa että pitäisi pelottakin :) Otin siis Mirjamin seuraksi 4kk Ruusu -kissan suomesta, taitaa olla niin että ovat kummatkin vaan
hieman hitaasti lämpenevää sorttia, koska kuten kuvista huomaa yhteiselo alkaa vähitellen luonnistumaan.

Leikit tytöillä on vielä hieman raakoja, vaanivat vuorotellen toisiaan ja lopuksi Ruusu yleensä heittää kyljelleen ja sähisee, mutta menee itse seuraavaksi vaanimaan Mirjamia. Sähinä luultavasti johtuu siitä, kun Mirjam on muutaman kerran antanut vasenta suoraa Ruusulle vaanimisen päätteeksi, muttei sitä enää tee. Kuitenkin samalta kupilta syöminen luonnistuu ilman minkäänlaisia konflikteja, ja haistelevat toisiansa päivittäin useasti. Kiinnostus on kova.

Mirjam taisi olla Ruusun tulon jälkeen aluksi mustasukkainen, koska ei katsonutkaan minuun päin ja oli juuri sen oloinen että “päähän ottaa ja paljon”. Nyt on lepytty jo ensijärkytyksestä. Mirjamiin saa jo hieman koskeakin, hiljaa hyvää tulee on osoittautunut hyväksi taktiikaksi ja Mirjam tulee ovelle vastaan kun saapuu kotiin. Leluja tytöillä on paljon, rapiseva tunneli, piipittävä hiiri, kymmeniä palloja ja mukana tulleet pyöreä lelu missä pallo sisällä sekä huiskukeppi, pahvilaatikko, höyhennettävä pehmolelu….. Feliway -suihkeen avulla olen säästänyt huoneiston puuosat enemmältä raapimiselta, Mirjam raapii nätisti mattoa. Syötäväksi kelpaavien huonekasvien suojelu Mirjamilta tuottaa edelleen hieman vaikeuksia, kuten kuvista voi päätellä.

/Saara

****

LEIKATTU NAARAS, noin 2v (toukokuussa 2007)

Mirjam on löydety pahamaineiselta Rottermannin alueelta Tallinnan keskustasta. Mirjam totuttelee nyt ihmisen läheisyyteen ja alkaa pikkuhiljaa luottamaan että ihmenen voin olla ystävä. Rottermannin alueella eläessään se ei valitettavasti ole voinut luottaa ihmisten hyväntahtoisuuteen, sillä siellä alkoholistit, huumeidenkäyttäjät ja ilkeä nuoriso kiusaa kissoja. Minne lie Mirjam neidin häntäkin jäänyt matkan varrella, sillä nykyään se on töpöhäntäinen.