Minttu

Lisätty sivulle: 2006-08-11

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Minttu
15.9.2006 MINTTU SAI OMAN KODIN

****

NAARAS, noin 7 kk (heinäkuun 2006 lopussa)

Minttu on kaunis pieni mustavalkoinen kissaneiti jonka elämään on ehtinyt mahtua enemmän kuin monen aikuisen kissan elämäänkään saisi mahtua. Minttu tuli kotihoitoon Suomeen (Turkuun) kesäkuussa ja jonkin ajan kuluttua kotihoidossa kiinnitettiin huomiota Mintun ylenpalttisesti kasvaneeseen vatsaan. Eläinlääkäri vahvisti että nuoresta iästään ja pienestä koostaan huolimatta pikkuinen Minttu odottaa pentuja ja koska raskaus oli ehtinyt edetä jo niin pitkälle ei mitään ollut tehtävissä ja pentujen täytyisi antaa syntyä.

Minttu joutui matkustamaan synnytyspuuhiin takasin pääkaupunkiseudulle kuumana kesäpäivänä junalla ja tietysti uusi paikkakin oli jännittävä. Ensimmäiset päivät menivät varovaisesti sängyn alta kurkkien, mutta kun viikko oli kulunut Minttu tunsi olonsa jo melko kotoisaksi ja hyvä niin, sillä synnytyksen aika oli koittanut pe 14.7. Minttu ei kuitenkaan tiennyt mitä synnyttäminen tarkoitti, pennun hoidosta puhumattakaan. Kun kotihoitaja oli ehtinyt töistä kotiin oli Minttu ehtinyt synnyttää neljä pentua ympäri hoitohuonetta, joista kaksi kuolleita ja toisetkin kaksi kovin heikossa kunnossa. Itse Minttu oli järkyttyneenä sängyn alla eikä ymmärtänyt lainkaan mitä oli tapahtunut. Kahta hengissä olevaa pentua yritettiin hoitaa ja Minttuakin opastaa äitiyden alkutaipaleelle, mutta valitettavasti sekä Timjami että Myrtti hiipuivat hiljaa pois.

Minttu on nyt ollut jo pari päivää ilman pentujaan ja alkaa taas saada kiinni normaalista elämänrytmistä. Alkuun Mintulla oli hieman hämmentynyt olo, se ei näyttänyt tietävän mitä pitäisi tehdä ja varmaan siitä tuntui että jotain olisi hukassa, mutta ei tarkkaan vaan tiennyt mitä. Tällä hetkellä Minttu on mukana meidän omassa kissalaumassa ja tulee hyvin toimeen muiden kissojen kanssa, eikä tunnu pelkäävän meidän koiriakaan kun ovat niin rauhallisia. Minttu tosiaan tykkää muiden kissojen seurasta ja leikkimisestä. Kovasti toivoisimme että Minttu nyt pian pääsisi omaan kotiin ja voisi rauhoittua viettämään tavallista rauhallista kissanelämää. t: Kotihoitaja Jaana