Mimmin (nyk. Noomi)

Lisätty sivulle: 2011-08-16

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Mimmin (nyk. Noomi)
5.12.2011 Mimmin sai kodin Helsingistä toisen kissan kaverina.

***

Kuulumisia kodista 5/2013: Kyselin Rekuilta Muhvi-kissani kuoleman jälkeen Noppa-kissalle kaveria, joka olisi rohkea ja ihmirakas. Koska Noppa on niin arka, tahdoimme kissan, joka antaisi sille positiivista mallia ja samalla viihtyisi ihmisen seurassa. Ja jos jokin kissa tähän kuvaukseen sopi, se oli Noomi. Noomi rakastaa kaikkia. Kun veimme sen eläinlääkärille, kiipesi se ensimmäisenä tekonaan lääkärin syliin. Kotona se usein tunkee viereeni tai syliini sohvalle makaamaan, seuraa vessaan ja suihkuun ja kyttää silmä kovana kaikkia arjen askareitani. Nukkumaan mennessä se oikein odottaa, että asettaudun makaamaan, jotta se voi tulla päälleni nukkumaan.

Noomi rakastaa leluilla leikkimistä. Sille voi heittää minkä tahansa vähänkään palloa muistuttavan tavaran ja se säntää tuon tavaran perään. Myös huiska, naru, hiiri, pussinsulkija, karkkipaperi, kynä tai mikä vain heiluva asia käy lelusta. Ehdoton lemppari on kuitenkin huiskapäinen onkilelu, jota Noomi roudailee kurnuttaen ympäriinsä komentaen talonväkeä leikkimään. Noomi onkin aika äänekäs kissa, joka mielellään kommentoi kaikkea heleällä pienellä äänellään. Nopan kanssa leikitään innokkaasti sitten, jos seniori oikein innostuu ja villiintyy juoksemaan pitkin taloa. Noomi usein haastelee Noppaa, mutta aina ei vanha täti jaksa kiinnostua.

Noomin lempiruokaa on varmasti liha. Olen todella tyytyväinen, että sille kelpaa kaikki ruoka, sillä toinen kissamme Noppa on todella nirso. Erityisesti kanasuikaleet tai lohi tekevät kauppansa. Ja kuppiin ei voi jättää mitään, vaan se on nuoltava puhtaaksi vaikka sitten ähkyn uhalla. Noomi on aina siellä, missä on ruokaa. Se onkin valitettavasti päässyt ruokahalunsa vuoksi pyöristymään jonkin verran, mutta toisaalta sen aktiivisuus pitää huolen siitä, ettei kissa ihan muodottomaksi palloksi pääse lihomaan. Epäilen, että Nopalle jäävät usein enää vain jämät, mikä tietysti hieman on parantanut nirsoutta. Noomi pitää myös jostain kumman syystä maissista, erityisesti suoraa tähkästä jäystettynä.

Kiipeilypuumme muistuttaa Noomin jäljiltä Pisan kaltevaa tornia. Neidin lempipuuhaa on juosta päivittäin kiipeilytolpan nokkaan katonrajaan ja sitten takaisin. Kiipeily onkin hauskaa, myös hyllyihin ja kaappeihin yritetään ahkerasti. Olempa joskus yrittänyt sulkea jotakin laatikkoa siinä kuitenkaan onnistumatta ja vasta sitten huomannut, että laatikon ja seinän välissä nököttää kissa. Jouluna Noomi tunki itsensä viemäriputkien seuraksi vessan lattiassa olleeseen koloon, josta sitä sitten sai kaivella hyvän tovin. Joskus Noomi löytyy nukkumasta lukitusta pyyhekaapista tai muusta erittäin kätevästä paikasta.

Vaikka Noomilla oli ilmeisesti vaikeuksia saada kotia “tavallisen” ulkonäkönsä vuoksi, kehutaan sitä kauniiksi ja ihanaksi kissaksi usein. Se onkin todella kiiltäväturkkinen, pitkäsäärinen ja sirorakenteinen neiti, oikea pantteri. Huolimatta traagisesta taustastaan on Noomi aivan mielettömän luottavainen, sosiaalinen, ihmisläheinen ja reipas. Se osaa myös nauttia elämästä makoillen usein oikein pitkäksi venyttäytyneenä lattialla ja kelliessään kummallisissa asennoissa sohvilla ja sängyssä. Joskus se oikein riehaantuu ja pesee Noppaa pitkään ja hartaasti. Se on myös opettanut Nopan nuolemaan ihmisten käsiä jostain syystä. Käsien yllättävä lipominen onkin Noomin oudoimpia tavaramerkkejä.

Näin kaksi vuotta täytettyään on Noomi valloittanut jo aika monta sydäntä sekä perheessäni että ystäväpiirissäni, ja ihastuttaa eloamme ja arkeamme olemuksellaan toivon mukaan terveenä ja tyytyväisenä vielä monen monituisen vuoden ajan. Lapsuuden kamaluuksista ei ole jäänyt muuta merkkiä kuin hieman vinksallaan olevat takajalat, mikä ei kuitenkaan tahtia hidasta tippaakaan, joten tuskin vaivaavat häntä millään tavalla. Kiitos kovasti Rekuille Noomista, on tämä aikamoinen pakkaus!

Naaras, noin 6kk (elokuussa 2011), hoidossa Tallinnassa.

3.10.2011 Mimmin osoittautui erittäin ihmisrakkaaksi tytöksi, joka kohtelustaan huolimatta nauttii todella paljon ihmisen seurasta ja rapsutuksista. Mimminin mielihommaa on makoilla lattialla, jossa on mukavan lämmin lattialämmitys. Mimmin tulee loistavasti juttuun muiden kissojen kanssa.

16.8.2011 Mimmin ja Murrin ovat 2 nuorta, noin 6 kk ikäistä kissaa, molemmat heitetty julmasti Itä-Virumaalla Kohtla-Järvellä ikkunasta ulos. Eikä tämä riittänyt vaan Mimminillä oli jalat teipattu kiinni ja verenkierto häiriintynyt sen verran, ettei pystynyt liikkumaan.

Murrinia tämä julma ihminen hakkasi päin rappua. Onneksi silminnäkijät eivät antaneet tehda kidutustyötä loppuun asti ja pelastivat kissat. Poliisi ja löytöeläintarha veivät kisut tarhalle toipumaan. Kissat kuitenkin toipuivat kohtelustaan, eikä pahempia vahinkoja syntynyt ja Murrin selvisi tästä vain verisellä nenällä. Nyt kissat odottavat kotia Tallinnassa, koska tarha jonne kissat päätyivät on liian täynnä ja muutoin nämä ystävälliset kissat olisivat päätyneet lopetukseen.

Nyt etsitään kisuille turvallista,loppuelämän kotia, missä niitä ikinä ei hylätä ja annettaan paljon rakkautta ja hellyyttä. Kissat ovat erittäin ystävällisiä ja luottavaisia. Olisi ihana, jos löytyisi yhteinen koti, mutta voidaan luovuttaa erikseenkin.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Yli 6kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös FeLV- ja FIV-testit. Kissalla on oma virallinen eu-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista on tehdään ilmoitus Eviralle.