Mimi

2018 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

28.9.2020 Mimi muutti ikiomaan kotiin valloittamaan ihmistensä sylin ja sohvan.

4.10.2020

Kuulumisia uudesta kodista:

“Aluksi meille saavuttuaan Mimi pinkoi sängyn alle piiloon. Siellä vierähtikin koko tulopäivä, mutta jo illansuussa Mimi kurkisteli uteliaana ulos makuuhuoneesta. Tästä eteenpäin, päivä päivältä, Mimi on rohkaistunut enemmän ja enemmän. Se hakeutuu ihmisten seuraan erityisesti iltaisin ja aamulla aamupalan aikaan, ja pyörii jaloissa rapsutuksia kerjäten. Mimi on alkanut myös makoilemaan kanssamme sohvalla, ja tällöin kehrää kuuluvasti, kun sitä samalla rapsutetaan ja silitellään. Päivätorkkuja sylissäkin on jo uskallettu kokeilla. Yhteisistä leikeistä Mimi tykkää, ja olemmekin päässeet jo hyvin huiska- ja palloleikkien makuun. Myös matot ovat saaneet neidiltä kyytiä, kun Mimi on jatkanut matonreunojen potkuttelua myös uudessa kodissaan. Ruoka maistuu Mimille hyvin, ja aktivointileluun piilotettuja herkkupalojakin se jaksaa sinnikkäästi kaivella esiin. Hiekkalaatikkoa Mimi osaa käyttää hienosti, ja raapimapuuhunkin on uskallettu hiljalleen tutustua. Mimin lempipuuhaa leikkimisen ja rapsutteluiden lisäksi on tähystellä olohuoneen isoista ikkunoista ulos ja ihmetellä viereisen puiston tapahtumia. Edelleen Mimi välillä hakeutuu omaan rauhaansa ja piiloutuu sängyn alle, mutta päivä päivältä se silti osallistuu enemmän talon elämään. Kaiken kaikkiaan näyttää siltä, että Mimistä on hiljalleen kuoriutumassa läheisyydestä ja rapsutuksista kovasti nauttiva kotikissa.

Kiitos vielä kaikesta, me saimme Mimistä juuri meille sopivan ja jo lyhyessä ajassa tärkeäksi tulleen perheenjäsenen!”

***

Mimi on upea, herkkäsieluinen “ranskalaisella luonteella” varustettu kaunotar.

6.9.2020

Mimi on herättänyt runsaasti kiinnostusta, emmekä vastaanota hänestä enää tiedusteluita.

5.9.2020

Ensimmäiset hetket sijaiskotiin saavuttuaan Mimi vietti makuuhuoneessa sängyn alla, sijaiskodin ihmisten tavoittamattomissa, joten Mimin tavarat muutettiin samaan tilaan.
Hän tuli oma-aloitteisesti ajoittain näytille ja sijaiskodin ihmiset saivat tuolloin silittää silkkistä, tiikerikuvioiltaan symmetristä turkkia, mutta rohkeus pidempiaikaiseen sosiaalisuuteen oli kovin ohutta.
Pikkuhiljaa Mimi on rentoutunut ja ei enää häiriinny kovistakaan äänistä. Aamuisin kahvipapumyllyn ääni ei tunnu häntä haittaavan ja imurointi robotti-imurillakin sujuu, tyttö väistää kyllä, mutta ei panikoi.

Alusta asti Mimi on ollut kesy, mutta varovainen, eikä kuka tahansa ole voinut häntä lähestyä. Oikealla lähestymistavalla tytön on kuitenkin saanut syliin asti kehräämään ja leipomaan. Mimi lienee vieroitettu emostaan liian aikaisin, koska se on kova tamppaamaan ja haluaa tulla syliin sekä lähelle, mutta taistelee oman arkuutensa kanssa.
Kodissa, jossa elämä on kohtuullisen seesteistä ja tasapainoista tai loogista, Mimi varmasti kuoriutuu arkuudestaan ja on mitä upein ja ihanin kissakaveri. Uudesta kodista voisikin löytyä lempeä ja rauhallinen tyttökissa kaveriksi auttamaan.

Mimin kanssa on kokeiltu myös valjaita ja fiksuna kissana hän tottuikin niihin nopeasti. Ulkoilu parveketta pidemmällä on kuitenkin pelottavaa; muutokset sekä ennakoimattomat tilanteet säikäyttävät tytön helposti, ja säikähdyksestä toipuminen kestää… Tämän takia emme luovuta Mimiä kotiin jossa on pieniä lapsia.

Eloisana luonteena Mimi pitää liikunnasta ja huiskan jahtaus kovassakin vauhdissa sujuu hienosti. Pallot on myös ihquja, kunhan ne on pehmeitä, ja niitä voi potkutella ja pompottaa. Myös mattojen reunat toimittavat arkkivihollisen virkaa, myös niitä on mukava potkutella. Kouluttaminen herkkujen avulla olisi myös varmasti mieleistä puuhaa.

Raapimistorni on käytössä ja kynnet teroitetaan hienosti oikeaan paikkaan. Pehmeän turkin harjaaminen onnistuu, mutta hampaiden harjausta ei ole vielä koitettu.
Ruoan suhteen tyttö ei ole nirso, mutta ruokailuaikoja vielä harjoitellaan. Alun arkuuden johdosta Mimi söi lähinnä öisin, mutta nyt hän tulee jo aamulla sekä illalla syömään.
Vessahommissakaan ei ollut mitään ongelmaa, kaksi vessaa käytössä. Toinen alakerrassa ja toinen ylhäällä. Hän käy kummassakin miten sattuu milloinkin.

Yöt menee pääosin rauhallisesti. Mimi saattaa kyllä tutkailla maailmaa ikkunoista niin, että pomppaa patterin päälle keikkumaan ja siitä tulee tietenkin jonkin verran ääntä. Hän kommunikoi, mutta yöllisiin keskusteluihin ei ole tarvinnut lähteä mukaan.
Vielä emme ole siinä sosiaalisuuden asteessa, että Mimi tulisi viereen nukkumaan koko yöksi, mutta satunnaisesti kyllä tamppaa ja puskee hyvät yöt.