Milli

06/2009 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Milli on jo kunnioitettavan 10-v  iän saavuttanut herkkä smokkipukuinen herrasmies. Kaverukset Milli ja Milla saapuivat Rekuille yhdessä ja etsivät rakastavaa kotia yhdessä tai erikseen.

18.1.2019 

Milli sai kodin Helsingistä ja nauttii rennosta poikamieselämästä uuden ihmisensä kanssa :)

15.12.2019

Millin kaveri Milla lähti omaan kotiin. Milli jäi ainoaksi kissaksi sijaiskotiin, mutta sepä häntä ei haittaa! Millan lähdettyä Milli on rentoutunut ja muuttunut avoimemmaksi sekä hakeutunut sijaiskotihoitajien läheisyyteen aiempaa enemmän. Hän sopisikin hyvin ainoaksi kissaksi.

Millin puheliaisuus on ihastuttanut sijaiskodin. Milli kertoo mietteensä möreillä purnauksilla ja kun sille vastaa, vastaa hän taas takaisin. Toisinaan Millin ja sijaiskodin ihmisen välillä käydäänkin useita vastapuheenvuoroja. Milli tykkää muutenkin kun sille puhutaan. Aamulla kahvit juodaan Millin kanssa, ja kun sijaiskodin ihmiset palaavat kotiin, tulee Milli vastaan ja kellahtaa kyljelleen lattialle näyttääkseen, miten mukavaa on taas nähdä. Vieraita Milli kuitenkin kaihtaa ja pysyy enimmäkseen piilossa vierailujen aikana.

Millin lempipaikka on edelleen korkea kissojen kiipeilypuu, jonka ylimälle tasolle hän kiipeää kuin leopardi. Kiipeilypuussa on hauska leikittää Milliä, joka tasapainoilee eri tasojen välillä ja heittäytyy tunteella ottamaan kiinni lelua. Välillä laiskottaa ja silmät painuvat kiinni kun hän katselee, mitä ihmiset alhaalla puuhaavat. Tulevassa kodissa olisikin hyvä olla kiipeilypuu Millin iloksi ja turvapaikaksi.

Sänkyyn Milli ei tykkää tulla, mutta nukkuu sängyn viereisessä nojatuolissa yönsä, lähellä ihmisiä. Milli ei myöskään pysy sohvalla sylissä, mutta tulee pyytämään silityksiä sohvan karmille. Milliä on kuitenkin helppo kantaa ja hän tykkää olla sylissä kannettavana. Toisinaan kuorsaus kuuluu sieltä, missä Milli on.

Milli on myös kiinnostunut vedestä ja mielellään joisi suihkun avonaisesta hanasta. Milli tykkää harjauksesta, muttei malta pysyä paikoillaan sen aikana. Kynsienleikkaus suoritetaan makupalan kanssa. Millillä kertyy helposti kissankarvaa suolistoon, mutta säännöllinen kissanmallaksen antaminen auttaa karvapallojen kulkeutumisessa. Kissanmallasta on mukava antaa, sillä Milli nuolee annoksen mielellään lusikasta.

Millille on hakusessa rauhallinen koti, jossa hän saa olla oma kiltti, herkkä ja leikkisä itsensä

9.10.2019

Milli on isokokoinen komea kollinköllikkä, joka arvostaa omaa tilaa ja aikaa. Se ei ole yhtä utelias ja rohkea kuin kaverinsa Milla, vaan lämpenee hitaammin uusille asioille. Kollinketaleemme lempipaikka on kiipeilypuun ylimmällä tasanteella, josta on hauska valvoa ihmisten puuhasteluja. Se on iästään huolimatta hyvin leikkisä, ja tykkää erityisesti kun sitä leikitetään heinän korrella ja laservalolla, jolloin tähän senioriin saa vauhtia. Jokapäiväinen leikkituokio tai kaksi onkin Millille erityisen tärkeää mielen ja kropan virkeänä pitämisen kannalta. Milli on omanarvontuntoinen kolli, joka ilmoittaa matalilla mörähdyksillä ja moukaisuilla, kun olisi leikki- tai ruoka-aika.

 

Milli ei varsinaisesti tykkää olla sylissä, mutta pyytää silityksiä puskemalla naamansa voimakkaasti ihmisen käteen ja katsoo syvälle silmiin. Tämä papparainen pitää päärapsutuksista, mutta maharapsutusyrityksille näytetään lempeästi täpäkkää tassua. Milli pitää lepertelyistä ja joskus se vastaa takaisin. Herkkänä sieluna Milli arvostaa seesteistä kotia, jossa sen ei tarvitse stressata turhaan. Millin hampaat on vastikään puhdistettu ja hoidettu eläinlääkärin toimesta. Uuden kodin on sitouduttava iäkkäämmän kissan hampaiden kunnon ylläpitämiseen ja tarkkailuun.

 

Milla tulee toimeen kaverinsa Millin kanssa hyvin. Ne eivät kuitenkaan pese tosiaan tai juuri leiki toistensa kanssa, vaan ovat pikemminkin toisiinsa tottuneita, hyviä kämppiksiä. Milli antaa usein herrasmiehenä Millan syödä enemmän, jos se sattuu tunkemaan viiksensä Millin kuppiin.

 

Milla ja Milli tulivat Rekuille perheeseen syntyneen vauvan vuoksi ilmenneen stressikäyttäytymisen takia.  Milli ja Milla eivät sovi vauvaperheeseen, ja Millille isommatkin lapset ovat kauhistus. Kaverukset ovat asuneet aiemmin koiran kanssa, joten kiltti koira voi tulla kyseeseen. Jos Milli adoptoidaan erikseen, uudessa kodissa  tulisi olla leikkisä ja kiltti poikakissa kaveriksi painileikkeihin.