Mila-rakas

2018 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

7.5.2024 Mila muutti omaan kotiin ainoaksi kissaksi

***

Mila on 6-vuotias herkkä kissatyttö, joka etsii kissakokenutta kotia, jossa olisi paljon aikaa seurusteluun, rapsutteluun ja leikkimiseen.

14.4.2024

Mila saapui yhdistykselle joulukuussa 2023 kun hänen oma rakas ihmisensä menehtyi. Mila on noin kuusivuotias herkkä ja kaunis kissatyttö, joka alkuun arasteli meitä palvelijoita, mutta tutustuttuaan paremmin hän on varsinainen rakkauspakkaus. Mila tykkää kovasti olla lähellä rapsuteltavana ja siliteltävänä ja hänen on tärkeää nukahtaa iltaisin viereen hellien silitysten saattelemana.

Mila säikähtää äkkinäisiä liikkeitä ja kovia yllättäviä ääniä. Hän on virkeä ja tarkkaavainen tutkiskelija, jolle jokainen päivä on mahdollisuuksia ja uusia juttuja täynnä. Hän katselee kissapuun ylätasoilta ulos, kuuntelee linnunlaulua sijaiskodin kissatarhassa ja nauttii elämästään. Milalla on hyvä ruokahalu ja intoa myös kokeilla uusia makuja.

Milan oman kodin tulee olla rauhallinen paikka, päivässä tulee olla selkeät rutiinit, tutut kuviot ja arjen tulee olla ennakoitavissa. Oman kodin ihmisillä tulee olla mahdollisuus viettää paljon aikaa Milan kanssa ja hänen lähellään, pötkötellä yhdessä sohvalla ja antaa myös Milan olla mukana seuraamassa kodin touhuja. Mila rakastaa leikkimistä, hän pitää erilaisista palloista ja tykkää juosta laservalon ja huiskalelun perässä.

Mila lipoo huuliaan ja maiskuttelee kun on oikein hyvällä tuulella. Yhdistyksen sijaiskodissa ollessaan Milaa käytettiin varmuuden vuoksi kissaklinikalla varmistamassa, ettei maiskuttelun syynä ole vatsavaivat tai närästys. Vatsaultrassa ei havaittu poikkeavaa, ja toki jos maiskutteluun alkaa liittyä myöhemmin oksentelua tai ripulointia, hänet tulee viedä uudestaan lääkäriin tutkittavaksi.

Milan omassa kodissa voi olla kiltti ja rauhallinen kissakaveri, mutta hän viihtyy myös mainiosti perheen ainokaisena kissaprinsessana. Mila saattaa säikkyä pieniä vilkkaita lapsia, mutta hän varmasti kelpuuttaa rapsutukset ja paijaukset hieman vanhemmilta ja rauhallisemmilta lapsilta.

Milan upea pitkä turkki tarvitsee harjaamista ja siitä on hyvä luoda hänelle tuttu rutiini. Mila ei ole vielä kokeillut valjasulkoilua, mutta se saattaisi olla hänen juttunsa. Milan oman perheen tulee olla kärsivällinen hänen tutustuttamisensa ja omaan kotiin tottumisensa suhteen ja ymmärtää pienen kissatytön herkkiä mielenliikkeitä. Mila palkitsee varmasti oman väkensä kehräyksellään ja pyyteettömällä rakkaudellaan, kun on itse siihen valmis.