Mikki

2016 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

23.10.2020 Mikki löysi vihdoin oman huumani-sieluntoverinsa ja jatkaa nyt Mikkimäistä menoa uudessa kodissaan.

29.10.2020

Kuulumisia omasta kodista:

“En tiedä miten Mikin luonteen kuvailisin: syvällinen, salaperäinen, kuuntelee, katsoo silmiin, seuraa tekemisiäni. Meillä menee hyvin ja Mikki lähestynyt yllättävän hyvin. Jonain päivänä saa koskettaa enemmän ja toisena ei ollenkaan, MUTTA olen saanut poskihellyyttä ja sain pusia häntä silmiin ja kasvoille ja mikä ihana kehräys. Mikki on aivan mahtava, kun saadaan todellinen syvällinen luonne esiin. Huomenna apujoukot tulevat laittamaan verkkoa Mikille, että pääsemme haistelemaan ulkoilmaa pihalle. Olen niiiin otettu Mikistä.”

***

Mikki on herkkä ja hellyydenkipeä nuori kolli, joka rakastaa silityksiä ja oman ihmisen puskemista. Mikki tarvitsee kohdalleen juuri sen oikean ihmisen, joka ottaisi pojan siipensä alle ja tukisi häntä rauhassa eheytymään, rohkaistumaan ja puhkeamaan kukkaan.

26.8.2020

Mikin kodinetsintä oli tauolla, koska pojan allergiaoireet pahenivat. Oireet on nyt saatu lievenemään allergiaruualla ja ensialkuun annetulla lyhyellä kortisonikuurilla. Tällä hetkellä Mikilla on menossa eliminaatiodieetin testausvaihe, jossa yksi kerrallaan kokeillaan eri ruoka-aineita, jotta saadaan selville, mitkä ruuat aiheuttavat allergisen reaktion. Tätä testausta tulee jatkaa myös uudessa kodissa, jotta Mikille löydetään sille sopiva ruokavalio. Annamme tästä mielellämme lisätietoja ja ohjeet uuteen kotiin.

Mikin hutipissailuja ei ole enää kevään jälkeen esiintynyt. Mikki on nauttinut etätyöläisten arjesta; hitaat aamut ja pitkät istumatyöläisen illat ovat kissan mieleen. Mikistä saa seuraa syliin tietokoneen eteen ja kainalokuoppaan TV-tä katsomaan. Nostaminen on edelleen jännittävää, mutta sitä treenataan pikkuhiljaa hoitokodissa. Kun Mikki on rentoutuneena sylissä, saa korvat ja silmät puhdistaa ja leikata kynnet. Hampaiden harjaustakin harjoitellaan.

Voit lukea lisää Mikistä Rekku Rescuen blogista:

Mikin tarina, osa 1

Mikin tarina, osa 2

5.6.2020

Mikki on alunperin populaatiokissa, mutta saapui Rekku Rescuelle toisen eläinsuojeluyhdistyksen sijaiskodista, missä se oli viettänyt jo lähes vuoden. Tästä huolimatta Mikin usko ihmisiin oli vieläkin hauras, joten luottamusta on pikkuhiljaa ja sinnikkäästi rakennettu nykyisessä sijaiskodissa. Äkilliset äänet, vieraat ihmiset ja hajut ovat edelleen pojalle kauhistus, samoin kuin syliin nostaminen. Mikki kyllä kapuaa itse tomerasti syliin puskemaan useita kertoja päivässä, kun on sillä tuulella ja silloin Mikki ei saa tarpeekseen silittämisestä. Mikki on myös oiva seuralainen sohvalla tai sängyllä löhöilyyn, kuin muutenkin rauhalliseen elämänmenoon. Jokaöistä ravaamista tai tavaroiden tuhoamista ei tämän pojan kanssa tarvitse pelätä!

Päivät Mikillä kuluvat nukkuen kaapissa, sijaishoitajien sylissä tai kyljessä. Mikki katsoo mielellään ulkopuuhia ikkunasta, ja kissaturvallinen parveke voisikin olla kiva virike. Valjasliikuntaan Mikillä on vielä matkaa, sillä maailma on pojalle kovin pelottava. Mikki rakastaa raksuja, joten niiden avulla kissaa voisi kuitenkin motivoida uusiin asioihin ja yhdessä tekemiseen. Mikin itsevarmuuden ja luottamuksen lisääntyessä on todennäköistä, että myös aktiivisuus ja uskallus tehdä asioita lisääntyy.

Mikki säikähtää pitkiksi ajoiksi eläinlääkärikäynneistä ja muista poikkeavista tapahtumista, joiden jälkeen ihmisten tulee hissukseen taas vakuuttaa Mikki siitä, että se on turvassa. Sijaiskodissa Mikin stressitaipumus ilmeni myös parin kuukauden ajan kestäneinä ajoittaisina hutipissoina. Asiaa tutkittiin eläinlääkärissä, eikä mitään sairautta löytynyt. Nyt hutipissailu on saatu loppumaan stressiä lievittävän feromonivalmisteen ja ravintolisän avulla. Myös rauhallinen ympäristö ja kissan arkuutta ymmärtävät hoitajat ovat olleet avainasemassa. Uuden kodin tulee jatkaa feromonivalmistetta ja ravintolisää vähintään muutaman kuukauden ajan muuton jälkeen. Näistä apukeinoista huolimatta muutto voi olla Mikille sen verran iso juttu, että mahdollisiin hutipissoihin on alussa hyvä varautua.

Mikillä on populaatiokissoilla yleinen herpes, mikä tällä hetkellä oireilee ainoastaan ajoittain vuotavina silminä. Silmien pyyhkiminen onnistuu hyvin. Mikin hammaskivet on poistettu, eikä suussa havaittu mitään muita sairauksia. Mikki syö viljatonta ja kalatonta ruokaa allergiaepäilyn vuoksi.

Arkuutensa vuoksi Mikki etsii rauhallista ja kissakokenutta aikuiskotia, jossa ei ole muita eläimiä ja jossa ymmärretään Mikin tarvitsevan kärsivällisyyttä ja aikaa, jotta hyvin alkanut rohkaistuminen jatkuu. Hellyydenkipeytensä ja nuoruutensa vuoksi Mikistä tulee vielä mahtava lemmikki!

Summary in English

Mikki is a very sensitive boy, who loves to cuddle and sleep next to his foster carers. Mikki shows affection with frequent headbutts as well as coming to sit on his human’s lap, asking to be petted.

Mikki is originally from a large cat population and arrived to Rekku Rescue via an another animal rescue organization. Although Mikki has made good progress in his foster home, he is still scared of new situations, people and smells as well as sudden loud noises. He also gets very stressed with visists to the vet and can be quite timid, almost paralyzed, for the following couple of days.

Mikki needs a home, where his sensitivity is understood and where he will be given the time, care and love needed to help him build trust in humans and overcome his fears. Mikki is not suitable for a family with children or to live with other pets. His new humans should have previous experience with sensitive cats, a relaxed and calm way of life as well as lots of patience to follow through with the rest of Mikki’s socialization process.

Mikki has been diagnosed with feline herpesvirus. At the moment the only symptom Mikki has is occasional discharge from his eyes, that he allows to be cleaned very nicely. We suspect Mikki has an allergy to either fish or grains, so his diet should not include these.

Mikki’s sensitivity and tendency to stress has caused him to occasionally urinate outside the litter box. This problem has now passed with a combination of Feliway (feromone diffuser), a stress-relieving supplement an a calm environment. The Feliway and supplement should be continued in Mikki’s new home for at least a couple of months.