Miki

n. 12v (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

26.2.2022 Miki-mummeli muutti omaan kotiin Raisioon.

***

12-vuotias herttainen kodinvaihtajamummo Miki etsii omaa kotia ja ihmistä.

16.2.2022 Tämä kissarouva on varsin rento tyyppi, joka ei juuri vieraita ihmisiä ujostele. Vieraidenkin vieressä kelpaa makoilla, jos vain rapsutuksia on tarjolla.

Mikin kanssa on helppo tulla toimeen ja lääkityksetkin onnistuvat mukisematta. Suun kautta annettava madotus on onnistunut sijaiskodissa helposti tablettiruiskun avulla, eikä syliinnostelu aiheuta vastalauseita. Miki on täydellisen sisäsiisti, eikä kiinnostusta esim. huonekasvien tuhoamiseen ole sijaiskodissa havaittu.

Miki on osoittanut sylikissan piirteitä ja viihtyy erinomaisesti ihmisten vieressä tai päällä makoillen. Pienikin rapsutus käynnistää äänekkään kehräysmoottorin.

Suhtautumisesta muihin eläimiin ei ole tietoa, ja Miki pärjäisikin varmasti talouden ainoana lemmikkinä. Koska Miki on reipas niin hän voisi viihtyä myös lapsiperheessä, varsinkin jos lapset eivät ole ihan pieniä ja kovin vilkkaita.

Lääkärintarkistuksessa havaittiin munuaisarvojen lievä kohouma tammikuussa 2022. Munuaisten vajaatoiminta on vanhemmilla kissoilla hyvin yleistä ja tila vaatii jatkossa seurantaa, mutta erityisruokavaliolle ei ole ainakaan vielä ollut tarvetta. Jatkossa todennäköisesti on tarve aloittaa munuaisruokavalio jotta varmistetaan että Mikillä on vielä monia reippaita eläkevuosia jäljellä.