Miisa

07/2019 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

11.6.2020 Miisa sai oman kodin, missä sille on kaksi samanhenkistä kissaa kavereina.

2.7.2020 kuulumisia kodista:

Miisa on meille jo kuin perheenjäsen. Kisut leikkii keskenään ja tekee kepposiaan. Miisa on näyttänyt näille kahdelle muulle uusia cooleja temppuja kuten avata kaapin ovia ja seikkailla vaikka missä pikku koloissa. Soju (poikakisu) etenkin on tykästynyt Miisaan aivan täysin. Nää kaks ei oo koskaan erillään. Näköjään Soju ja Furia kaipasi vielä kolmannen leikkitoverin. En ole nähny niitä noin ilosina ja vilkkaina sitten pentuiän

***

Ihana kaunottaremme Miisa on viime kesänä syntynyt nuori tyttö. Miisa on herkkä ja ujo kissa, joka rakastaa leikkimistä ja lintujen bongailua.

15.5.2020

Miisa on alkuun todella ujo kissa, joka sijaiskotiin tullessaan vietti useamman päivän pesukoneen takana piilossa. Ajan kanssa siitä on kuoriutunut tomera tyttö joka tykkää leikkiä, nukkua ja olla rapsuteltavana. Miisa tykkää rakkaudesta ja rapsutuksista, mutta pitää kiinni rajoistaan – esim. masurapsutukset ei aina Miisalle maistu. Öisin paras paikka nukkua on oman ihmisen jalkojen päällä.

Miisa opettelee vielä yhteiseloa ihmisen kanssa, joten esimerkiksi nostelu ja sylissä oleminen on vielä Miisalle aika epämiellyttävä juttu ja käsittely vaatii harjoittelua positiivisen vahvistamisen kautta. Uudet ihmiset ovat Miisalle vielä jännittävä asia, ja Miisalle on tärkeää että on mahdollisuus päästä piiloon ja että ihmiset ymmärtävät antaa sille omaa tilaa ja aikaa, kun tytteli sitä tarvitsee. Muutkin uudet asiat on vielä kovin jännittäviä tälle hitaasti lämpeävälle tyypille. Esimerkiksi lasitettu parveke on ollut Miisalle kotihoitopaikassa hurjan pelottava asia, mutta nykyään sinnekin uskaltaa jo tehdä tutkimusretkiä.

Omia ihmisiään Miisa ei pelkää ollenkaan, vaan päinvastoin ohikävelevän ihmisen jalat on jopa oivaa saalista tälle petoeläimelle! Olisi siis tärkeää, että Miisalla olisi uudessa kodissa paljonmukavaa touhua sekä myös leikkisä tyttökissa juoksentelukaveriksi. Miisa rakastaa juosta narun perässä, seurata ikkunasta lintuja ja käkättää niille, tutkiskella asioita sekä hengailla oman ihmisensä kanssa.

Miisan pieni massu on mennyt herkästi sekaisin kotihoitopaikassa, mutta nyt on löytynyt vatsaystävällinen erikoisruoka, mitä Miisan maha kestää. Vaikka maha on välillä ollut sekaisin, niin Miisa on osannut aina tehdä asiansa vessaan.Miisaa ei ole FIV-/Felv -testattu.

Miisa etsii kotia, missä ymmärretään herkkää kissaa ja jaksetaan panostaa ruokavalioon, jotta maha pysyy hyvässä voinnissa. Miisan sopeutumista eloon ihmisen kanssa voisi auttaa myös reippaan ja kiltin tyttökissan antama esimerkki.