Michi

24.9.2020 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

7.2.2021 Michi muutti omaan kotiin toisen kissan kaveriksi.

***

Michi on siro ja pitkäraajainen minipantteri. Michi on kissanpennuksi suhteellisen rauhallinen, ja onkin sisaruksiaan harkitsevampi liikkeissään.

4.2.2021

Emme toistaiseksi ota Michistä enempää kyselyitä vastaan.

2.2.2021

Michin ja sen sisarusten Denshan ja Toorin elämä alkoi karulla tavalla. Kolmikon emo jäi auton alle, ja pikkuiset siskokset toimitettiin löytöeläintaloon. Sieltä kolmikko siirtyi Rekku Rescuelle kotihoitoon. Pentujen hoitamisessa oli aluksi paljon työtä, sillä heiltä löytyi koko litania terveysongelmia: matoja, korvapunkkeja, väiveitä ja märkiviä silmiä. Onneksi lääkintä ja intensiivinen hoiva auttoivat, ja pentujen terveydentila koheni. Pikkuhiljaa kisanpennut antoivat kotihoitajilleen anteeksi jatkuvan lääkkeiden annon.

Michi on perheen nautiskelija, jonka olomuodossa alkaa olla jo jotain itämaisen oloista. Michi on hyvin siro ja pitkäraajainen nyt nopeasti kasvavana teininä. Eteenkin heräämisen jälkeen Michi nauttii mielellään pitkän tovin rauhallisesta rapsutuksesta, kunhan sisaret eivät häiritse sitä. Leikkiessä Michi tahtoo jäädä sisarustensa jalkoihin. Siinä missä sisarukset menevät lelun perässä, Michi jää harkitsemaan ja vaanimaan. Michi myös todennäköisimmin harkitsee näistä kolmesta kauiten uusiin ihmisiin ja asioihin tutustumista, mutta pienen miettimisen jälkeen uteliaisuus voittaa. Michi viihtyisi uudessa kodissaan todennäköisesti parhaiten rauhallisen, nuoren tyttökissan kaverina. Michi ei tarvitse kuin pientä rapsutusta hännän tyvestä ja pian on kissa mutkalla lattialla kiehnäämässä. Michi on hyvin äänekäs kehrämään, ja sen vähän epävireinen kehräys on helppo erottaa muista.

Pennuilla oli pitkään flunssan oireita, ja niistä otettiin erilaisia flunssa- ja virustestejä. Eläinlääkäri totesi kuitenkin oireiden johtuvan todennäköisesti pölyävästä savihiekasta. Jatkossa pennuilla tulisi siis käyttää mahdollisimman pölyämätöntä hiekkaa.

Pennut ovat hyvin kiintyneitä kotihoitajiinsa, mutta koronan vuoksi vierailijoihin totuttamisessa on ollut ongelmia, joten tämä porukka ei välttämättä hurmaa ihmissosiaalisuudellaan ensikohtaamisella. Kaikki kolme kuitenkin rakastavat silityksiä ja huomiota, ja kehruukone käynnistyykin jokaisella jo pienestä kosketuksesta. Lisäksi pennut ovat hyvin kilttejä. Niillä ei ole tapana purra tai raapia ihmisiä edes leikkiessä, ja niillä on muutenkin varsin hellät otteet. Sijaiskodissa pennut ovat asuneet omassa huoneessaan, joten niiden uusissa kodeissa tulisi olla aikaa ja ymmärrystä vielä ajoittain ääniä ja äkkinäisiä liikkeitä ujosteleville pikkukissoille.

Emme luovuta pentuja ainoaksi kissaksi.