Melya

2019 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

13.2.2021 Melya muutti kaverinsa Melittan kanssa omaan kotiin Tampereelle.

11.3.2021 Kuulumisia kodista:

Kissojen kanssa menee hyvin. Melya on kaksikosta rohkeampi ja on jo täysin kotiutunut. Nukkuu yöt sänkyni vieressä tuolillani ja leikkiessään näyttää matoille kuka on pomo. Antaa ottaa syliin ja nauttii maharapsuista. Kynsien leikkaaminen onnistuu.

Melitalla kesti kauemmin uskaltautua piilosta pois ja syömisen kanssa oli alkuun haasteita. Nyt on jo kotiin tullessa esillä ja ruoka-aikaan pyörii jaloissa, leikkii ja ottaa puskien vastaan rapsutuksia. Kuitenkin vielä hiukan varautunut, ja viihtyy edelleen mm. sängyn alla. Rapsutuksetkin tuntuvat kelpaavan parhaiten “suojassa”, esim. pöydän/tuolin alla. Muutaman kynnen on antanut leikata rapsuttelun ohessa, syliin ei uskalla tulla. Olen tätä kuitenkin harjoitellut herkkupalojen kanssa ja nyt onnistuu jo ilmaan nostaminen hetkellisesti.

***

Reipas Melya voisi muuttaa omaan kotiin Melittan kanssa, tai sitten itsekseen, jos kotona on jo toinen kiltti tyttökissa vailla kaveria.

14.1.2021

Melya on syntynyt kissapopulaatioon arviolta vuonna 2019, joten hän onkin kissa parhaassa iässä. Alun arkuus on sijaiskodissa voitettu ja kaiken alta on kuoriutunut oikein seurallinen, rapsuttelua rakastava, kehrääväinen kissapallo. Melya on Rekuilla asunut samassa sijaiskodissa samasta populaatiosta saapuneen Melittan kanssa ja tytöt ovat viihtyneet toistensa seurassa. Melitta saattaa jopa olla Melyan äiti.

Melya on ystäväänsä pienempi ja innostuu helposti leikkimään. Hän on myös kaksikosta itsenäisempi ja nopea oppimaan uusia asioita ja ottaakin seikkailut innolla vastaan. Ruoka on niin hyvää, että sen vuoksi voi pitää jopa pienen serenadin, etenkin jos palvelu on hidasta! Melya arvostaa myös omaa rauhaa ja käpertyy mieluusti nukkumaan pieniin pesiin tai sitten johonkin korkeammalle, kuten pesukoneen päälle.

Tytöt etsisivät mieluusti omaa yhteistä kotia, tai sitten uusissa kodeissa olisi oltava rauhalliset ja kiltit kissakaverit valmiina. Koviin painileikkeihin nämä neidit eivät suostu, vaan leikit ovat aristokraattisen hienostuneita. Ihan pienten lasten perheeseen nämä eivät sovellu, sillä sen verran nämä tykkäävät rauhasta ja hiljaisuudesta. Sijaiskodissa on iso rauhallinen koira, joka tällä hetkellä tyttöjä ihmetyttää, mutta ei  enää niin hirveästi pelota. Rauhalliset koirat ovat siis ok ja oikealla tutustuttamisella varmasti myös ihan kivoja!

Kummallekkin neidille on tehty hammasremontteja. Hampaiden kunnosta täytyy jatkossakin pitää hyvä huoli ja isoja sitkeitä lihapaloja eivät pysty syömään. Jauhelihat ja sosemaiset laadukkaat purkkiruuat maistuvat kuitenkin erittäin hyvin.

Uudessa kodissa voi alkuun esiintyä arkuutta, mutta se unohtuu nopeasti ruuan ja rapsujen myötä.