Mäy

6/2018 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Agentti Mäy etsii kotia ainoana kissana, ja Mäyn ihannekodissa olisi paljon leikkiä ja rapsutusta. Mäyllä on todettu allergiaa, joten erityisruokavaliota tulee noudattaa ja säännölliseen allergialääkitykseen varautua.

17.6.2021

Mäy sai kodin ja uusi emäntä neuloi agentillemme uuden muotihuivinkin sen kunniaksi.

 

18.5.2021

Agentti Mäy on seurallinen ja hyväluonteinen, arviolta 3-5 vuotias leikattu tyttö. Se on smokkipuvussaan ja tyylikkyydessään todella helppo käsitellä ja pitää huolen siitä, että on aina siellä missä oma ihmisensäkin. Rapsutuksia ei Mäy tunnu  millään saavan tarpeeksi, ja se saattaakin kellahtaa rapsuteltavaksi vaikka kesken leikin tai syömisen. Agenttimme lempipuuhaa on ikkunasta tähystäminen, ja erilaisilla agenttileluilla leikkiminen. Iltaisin “iltavillien” aikaan  Mäy  juoksee näkymättömien vihollistiedustelijoiden perässä minkä valkoisista sukistaan pääsee ympäri asuntoa.

Mäyllä on todettu allergia, mikä aiheuttaa sille kutinaa. Se on erikoisruokavaliolla jolla pahin kutina pysyy kurissa. Edellisessä kodissa Mäy raaputti kaulan alueelta ihon useaan kertaan rikki, ja tämä alue kutittaa edelleen. Loput oireet pysyvät hyvin kurissa suun kautta annettavalla kortisonilla, ja sillä Mäy on nyt viimeiset kuukaudet ollut tyytyväinen. Se harvinaislaatuinen kissa, sillä se on todella helppo lääkitä ja se ottaa kortisonin mielellään! Kaulan ihoa suojaamassa on muodikas kaulahuivi, mutta  tältä alueelta karvat kuluneet ohuiksi. Tällä hetkellä parannellaan karvan kuntoa ilman kortisonia, ja katsotaan josko lääketauon jälkeen voisi pikkuhiljaa luopua suojaavasta huivista.

Mäy sopisi kotiin, jossa sillä on rapsuttelijoita ja leikittäjiä. Niin aikuiset kuin lapsetkin ovat sen mielestä ihania, mutta muita kissoja agenttimme ei suvaitse toiminta-alueellaan. Tulevan kodin tulee olla sitoutunut noudattamaan  erikoisruokavaliota sekä lääkitystä, ja ihon kuntoa tulee tarkkailla.  Lääkityksen takia Mäytä tulee käyttää eläinlääkärillä kontrollissa vähintään kerran vuodessa.

Summary in English

Mäy is 3.5 year-old charming lady, and is searching her forever-home as an only furry princess. She is adorable, sweet and playful, and accepts adults and children. Mäy has an allergy which causes her nasty itch to her skin. At the moment, special diet along with regular medication  is keeping the itch under control, but future home should be aware and monitor her carefully. At least once a year, she needs to be taken to the vet (control visit).