Maunu

Lisätty sivulle: 2011-07-04

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Maunu
9.9.2012 Maunu on syksyn tullen tullut taas lempeämmäksi kissakaveriansa kohtaan ja saa jäädä omaan kotiinsa.

***

Leikattu uros, aikuinen, Turussa

10.7.2012 Maunu on hurmaava, ihmisrakas kolliherra. Samalla sekunnilla, kun menet makuulle sohvalle on Maunu vieressä katsomassa voisikohan päästä syliin makoilemaan. Nälän iskiessä Maunun tapa saada ruokaa on puskea kovin ja tulla syliin kehräämään. Lelut eivät jaksa kauaa kiinnostaa mutta laserin perässä jaksaa juosta vähän pidempään. Valitettavasti herra on niin huumaantunut parvekkeelta tulevasta ulkoilmasta että ei tule enää toimeen nuoremman kissakaverinsa kanssa riittävän hyvin. Tämä ilmenee siten, että nuoremman kissan tullessa lähelle Maunu on alkanut sähistä ja saattaa läpsäistä tassulla. Maunu sopisikin varmasti paremmin ainoaksi kissaksi talouteen, mieluiten sellaiseen jossa ei tarvitsisi matkustaa pakollisia eläinlääkärireissuja enempää – Maunulla on nimittäin tapana päästää haisevia vastalauseita kuljetuskoppaansa aina matkustaessaan.”

****

19.12.2011 MAUNU SAI KODIN TURUSTA

****

KASTROITU UROS, aikuinen, kotihoidossa Uudessakaupungissa.

10.10.2011 Missä se Maunun oma koti viipyy? Muutettiin Maunun kanssa kesän lopussa Uuteenkaupunkiin. Maunu joutui olemaan jokusen viikkoa myös äidilläni hoidossa. Äidilläni oli ennestään kaksi kissaa, joten Maunua ja näitä kissoja ei muutamien yhteenottojen takia päästetty viikkojen aikana ollenkaan yhteen. Maunu oli kovin innoissaan uusista kissa-kavereista ja ehkä liiankin. Äidin kissat eivät tätä ymmärtäneet ja juoksentelivat Maunua aina pakoon. Siitäkös hippaleikki aina alkoikin. Uskon kuitenkin Maunun pärjäävän toisten kissojen kanssa, kunhan ne ovat avoimena ottamassa uusia kissakavereita vastaan. Pieni matkustaminen ei ollut Maunulle edelleenkään mikään ongelma. Alussa sille tulee aina pikku vahinko jännityksestä, mutta loppumatkan se nukkuu.

Noh, mutta olemme Maunun kanssa asettuneet Uuteenkaupunkiin, jossa Maunu odottelee vielä sitä omaa pysyvää kotia. Olemme käyneet ulkoilemassa ja Maunu näki ensimmäistä kertaa elämässään (mitä ilmeisemmin) meren.

Vaikka tällä kollilla vuosia onkin takana se on vikkelä kuin mikä. Eräänä päivänä se vilahti parin sentin raosta ulko-oven ollessa hetken auki. Sain sen kerrostalossamme vasta muutaman kerroksen päästä kiinni.

5.8.2011 Kuulumisia kotihoidosta: Maunun kanssa ollaan käyty melkein päivittäin ulkona talon takana olevassa metsässä ja on aika selvää, että Maunu on ollut aikoinaan ulkokissa. Se kaivaa kuopan metsään ja kakkii kuoppaan, jonka jälkeen peittää sen. Maunu todella tykkää vaeltaa metsän poluilla ja tutkiskella paikkoja.

Törmättiin metsässä toiseen kissaankin, mutta en uskaltanut antaa niitten mennä lähemmäksi. Joskus Maunu tykkää olla ulkona ja vain olla. Parina kertana ollaan tuossa talon vieressä istuttu kivellä ja Maunu on ollut sylissä. Se on nauttinut tuulen puuskista ja ihmetellyt maailman menoa. Sillä ei ole ollut mikään kiire. Samalla olen päässyt harjaamaan Maunua kunnolla, jos on ollut harja mukana. Metsästä olen Maunun melkein aina joutunut kantamaan pois, koska se olisi halunnut jäädä. Se ei kuitenkaan asiasta suutu vaan tykkää viettää aikaansa myös pehmeällä sängyllä makoillen tai ikkuna laudalla paistatellen aurinkoa. Ulkona ollessamme se on saattanut joitain ihmisiä pelästyä, jos he ovat tulleet jostain kulman takaa yllättäen, mutta Maunu rauhottuu saman tien, kun sen ottaa syliin. Se luottaa kyllä minuun jo ihan täysin. Joinain päivinä, kun minulle on tullut vieraita kylään Maunu tulee aina iloisena tervehtimään ja haistelemaan ketä tuli.

Kynsiä olen Maunulta leikannut jo pari kertaa, siitä se ei tykkää, mutta ei rimpuile kuitenkaan pois kaikin voimin jos joku muu pitää Maunusta kiinni, minun leikatessa kynsiä. Maunu kyllä käyttää ahkerasti myös raapimapuuta. Maunu on todellinen seuralainen aina koti-iltoina, nimittäin se tulee sohvalle syliin, kun taputtaa hieman omaa reittä. Sänkyyn se juoksee ja pomppaa aina riemulla naukuen, kun olen menossa nukkumaan ja jää viereen nukkumaan. Joinain aamuina herään Maunun edelleen nukkuen “omalla puolellaan” :D. Tai sitten se tulee tervehtimään huomatessaan minun heränneen.

11.7.2011 Meillä on lähtenyt oikeen hyvin sujumaan. Matkalla Turkuun kävi Maunulla pikku vahinko kuljetuslaatikkoon, mutta oli hiljaa koko matkan, eikä ollut moksiskaan kuljetuksesta. Sängyn alle se meni saman tien Turkuun päästyään. Siellä se kyllä viihtyy muutenkin, kun nukkuu. Varmaan kaikkein vilpoisin paikka nukkua näillä helteillä. Toisena päivänä huomasin, että Maunun pyllystä roikkui elävä valkoinen mato, joten matoja sillä ilmeisesti sitten oli. Tuli loishäätö tarpeeseen. Sen yhden madon jälkeen ei ole mitään näkynyt.

Ensimmäiset päivät Maunu oli aika hiljainen, vaikka paljon kupsutuksia se halusi. Nyt Maunu on ruvennut jo maukumaan ja sillä on söpö hiljainen ääni. Ruoka maistuu todella hyvin ja söisi mielellään varmaan koko ajan jos ruokaa antaisi. Välillä herkuteltu “Gourmet” ruuilla, joista se tykkää todella paljon. Muuten syöty perustuoreruokaa ja naksuja. Välillä se hiippailee ruokapöytään ja syö mitä nenän eteen tulee.

Aika paljon vielä Maunusta lähtee karvaa. Päivittäin olen sitä harjaillut. Kynsiäkin ollaan jo leikattu ja sekin onnistuu hyvin.

Maunu nukkuu melkein joka yö vieressä ainakin vähän aikaa, kunnes tarvitsee
viileämpää paikkaa. Nauttii todella paljon ihmisen läheisyydestä ja on kovin huomion kipeä. Oikea sylikissa ja kehrää paljon.

Yks päivä se vähän ilmeisesti osoitti mieltään, kun vaihoin pissapotan paikan
vessaan. Oli pissanut mun nahkakenkään :D Leikkii leluhiirillä ja raapii
raapimapuuta.

4.7.2011 Maunu siirtyi Rekku Rescuelle kotihoitoon Porin löytökissatalolta. Maunu on ystävällinen kolli, joka aloittaa heti hurinansa, kun ihminen rapsuttaa. Maunu suhtautui neutraalisti muihin kissoihin, jotka olivat häkissään ja jopa sähisivät pojalle.

KULUKORVAUS kodinvaihtajakissasta on 60€.