Mauku

n. 8v (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

12.10.2019 Miuku ja Mauku löysivät yhteisen kodin Helsingistä

***

Mauku ja Miuku ovat keski-ikäiset kissakaverukset, jotka saapuivat Rekkujen hoiviin kun heidän iäkäs omistajansa ei heistä pystynyt enää huolehtimaan.

25.9.2019
Miukun ja Maukun sopeutuminen kotikissan elämään on sujunut hienosti! Mauku on mieltynyt nukkumaan öisin ihmisten kanssa sängyssä. Öinen levottomuus on vähentynyt huomattavasti ja nykyään yöt pääsääntöisesti nukutaan kiltisti. Myöskään lapset eivät ole Maukun mielestä enää niin pelottavia kuin alussa.

Maukulta joudutaan poistamaan ainakin yksi hammas sen syöpymän takia ja uuden kodin täytyy jatkossa sitoutua seuraamaan suun ja hampaiden kuntoa.

30.8.2019
Mauku on kaksikosta hieman ihmisläheisempi ja hän mieluusti kulkee ihmisten perässä jopa hieman koiramaiseen tyyliin.
Mauku on vielä jonkin verran ujo, etenkin kun perheen 2- luokkalainen on paikalla. Kun asunto on tyhjä lapsista, Mauku käy reippaasti tähystelemässä ikkunasta ulos, ja pyytämässä rapsutusta.
Mauku rakastaa sitä että ihminen menee luokse ja silittää. Mauku voi olla silitettävänä vaikka tuntikausia. Kehräyskone kun käynnistyy, sitä ei helposti pysäytetä.
Leikissä Mauku nauttii enemmän leikin katselusta kuin itse leikistä.
Yöllä Mauku hyppää usein viereen istuskelemaan, ja koittaa hellästi tassullaan ihmisen nenänpäätä, josko saisi vielä rapsutuksia.
Miuku ja Mauku ovat entisessä elämässään ulkoilleet vapaana, ja sopeutuminen sisäkissaksi on vielä kesken. Uuden kodin tulee siis varautua oven raosta livahtamista yrittäviin kissoihin ja öiseen huuteluun. Toki nämä varmasti ajan myötä rauhoittuvat.
Miukun ja Maukun sijaiskodissa on ala-asteikäinen lapsi ja kissat ovat kilttejä lapsia kohtaan, mutta eniten he arvostaisivat varmasti kotia jossa ei olisi pieniä lapsia. He ovat eläneet koko ikänsä yhdessä ja mieluusti asuisivat jatkossakin saman katon alla.