Mauku (nyk. Matias)

13.09.2015

Alkuperä: Suomi

6.8.2020 Mauku löysi oman kodin yhdessä siskonsa kanssa. 

12.8.2020 kuulumisia kodista:

”Viikko täällä Käpylässä on mennyt mukavasti. Kummatkin kissat ovat käyttäytyneet erittäin kohteliaasti ja hiekkalaatikko, ruokapaikka ja asunto päällisin puolin tulivat nopeasti haltuun. Päivä päivältä tuttavallisuus on lisääntynyt, toinen melkein tuli syliin yksi ilta, ja turkin harjaaminen näyttää miellyttävän kumpaakin. On kehräilty, ravailtu, kisailtu ja nau´uttu :) Vain valjaiden heristely aiheutti kummallekin pikaisen poistumisreaktion, yrittelemme sitä pikkuhiljaa uudestaan, jotta pääsemme ensin pukemaan ylle ja sitten jopa vierailulle pihalle. Kaikenlaisiin leluihin kumpikin suhtautuu vielä hieman ylenkatsoen, vaikka niitä piisaa liiankin kanssa. Leveät ja lukuisat ikkunalautamme ovat nauttineet suurta suosiota.

Matti (7v) nimesi kissat uudestaan: Lilli ja Matias, jotka ovat vallan mukavat nimet eivätkä näytä kumpaakaan kummemmin mietityttävän.”

***

Mauku on hieman varautunut, rauhallinen kissa, joka etsii yhteistä kotia rohkeamman sisarensa Miukun kanssa. Mauku tarvitsee hieman aikaa rohkaistuakseen, mutta varsinkin Miukun esimerkin avulla se lopulta huomaa, kuinka mukavia ihmisen antamat rapsutukset ovatkaan! Miuku ja Mauku saivat kodin Rekku Rescuen kautta jo pentuina, jolloin Mauku etsi kotia alunperin nimellä Imri. Maukun sen aikaisen kodinetsimisilmoituksen löytää täältä. Miuku ja Mauku eivät tulleet toimeen kolmannen kissan kanssa samassa laumassa, joten ne etsivät yhdessä kotia perheen ainoina kissoina.

8.7.2020

Miuku ja Mauku pitävät omasta ajastaan, mutta innostuvat myös leikkiin sekä keskenään että ihmisen kanssa. Molemmat rakastavat rapsutuksia, vaikka Maukun luottamuksen saamiseen meneekin vähän enemmän aikaa. Tottuessaan uuteen kotiin Mauku kuitenkin rentoutuu, ja tykkää nukkua myös ihmisen tyynyn vierellä. Tytöille maistuu ruoka, joten uudessa kodissa olisi hyvä olla säännölliset ruoka-ajat sekä aktiviteetteja. Miukun ja Maukun ulottumattomiin kannattaa myös laittaa kasvit, sillä niiden puskeminen ja mutusteleminen tuntuu heidän mielestään olevan hauskaa ajanvietettä. Miuku ja Mauku voivat tulla toimeen myös lasten kanssa.