Maukka

2016 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Maukka on kiltti, herttainen ja erittäin seurallinen kolli, joka ei tunnu saavan ihmisen huomiosta tarpeekseen. Maukka on FIV-positiivinen.

11.6.2022 Maukka muutti ikiomaan kotiin perheen ainoaksi silmäteräksi.

1.5.2022

Leppoisa Maukka odottelee edelleen ikiomaa loppuelämän kotia! Muhkean kollin kevääseen on mahtunut niin rauhallisia lekotteluhetkiä parvekkeella, kuin päätä huimaavia vauhtipyrähdyksiä pitkin asuntoa.

Myös ruokailutavat ovat hoitopaikassa asettuneet ja nirsoilu on jonkin verran vähentynyt. Kyläilijöistäkin Maukka on tykännyt kovasti, ja jopa yrittänyt salamatkustaa vieraiden mukana ulos. Tylsää tämän kollipojan seurassa ei taatusti tule!

Maukalle sopisi parhaiten aikuiskoti tai perhe, jossa lapset eivät ole enää pieniä. Maukka rakastaa ihmisseuraa, joten mitä enemmän omat ihmiset viettävät aikaa kotosalla, sen parempi.

Maukka vaihtoi uuteen sijaiskotiin jonkin aikaa sitten ja oli siellä heti kuin kotonaan.

5.3.2022

Silloin kun ihmisten kanssa seurustelultaan ehtii, Maukka viihtyy ikkunan äärellä ja korkeilla paikoilla, kuten hyllyjen ja kaappien päällä, tarkkailemassa ympäristöään. Maukka on myös ajoittain hyvinkin leikkisä ja saattaa tylsistyessään keksiä erinäisiä kepposia, joten hän tarvitsee paljon virikkeitä. Välillä Maukka kuitenkin haluaa vetäytyä nokosille omaan rauhaansa.

Rotevasta ulkomuodostaan huolimatta Maukka on melko nirso ruokailija. Raakaruoka, kuten jauheliha ja kanansydän on maistunut Maukalle kuivaruoan lisäksi, mutta esimerkiksi kastikeruoat eivät ole saavuttaneet suosiota. Uudelta kodilta toivotaankin kiinnostusta ja perehtymistä kissan raakaruokavalioon. Useampi vesikuppi ja mahdollisesti virtaava vesiautomaatti on myös oltava jatkuvasti Maukan saatavilla nestetasapainon ylläpitämiseksi. Herkkunappulat Maukka metsästää mielellään esimerkiksi aktivointileluista. Myös ihmisen lautasen antimet kiinnostavat Maukkaa kovasti, ja ruokailuseura on taattua.

Maukka on löytökissa, joka hakeutui keväällä 2018 iäkkään rouvan pihaan ruokailemaan. Maukan sitä edeltävästä elämästä ei ole tietoa, kuten ei kissan tarkasta iästäkään, mutta kulkukollivuosistaan hänellä on muistona FIV-tartunta.

Kissojen immuunikatoa aiheuttava virus, FIV (Feline immunodeficiency virus) on tyypillisesti vapaana ulkoilevien leikkaamattomien kollien sairaus. FIV on parantumaton, mutta FIV-positiivinen kissa voi elää sairautensa kanssa hyvää ja täysin oireetonta elämää useita vuosia.

Lue FIV-positiivisen Scott-kissan tarina blogistamme.

Lue lisää FIV:stä blogistamme.

Maukka toivoisi löytävänsä kodin, jossa hänelle riittäisi ihmisseuraa, virikkeitä ja omaa rauhaa sopivassa suhteessa. FIV-positiivisuuden vuoksi Maukka sijoitetaan kodin ainoaksi kissaksi. Myöskään pienten lasten perheeseen Maukka ei sovi.