Masi

2016 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

17.4.2020 Masi löysi juuri Sen Oikean kodin, missä se saa olla perheen silmäteränä.

3.5.2020

Kuulumisia uudesta kodista:

Masi on nyt ollut meillä kaksi viikkoa ja kotiutunut hyvin! Toki uusissa tilanteissa Masi menee turvapaikkaansa musahuoneen hyllyn ylähyllylle, johon hänelle on tehty nukkumispaikka. Ulkoa tulevat äänet, ikkunasta näkyvät ihmiset, eläimet ja autot saavat pojan välillä murisemaan. Meillä on ollut nyt kylässä 12-vuotias tyttö torstaista saakka, niin alussa Masi säikkyi myös häntä, mutta nyt on jo hänenkin kaveri.

Syöminen ja vessa-asiat ovat sujuneet hyvin heti alusta asti. Masi syö samoja ruokia kuin sijaiskodissa ja sitten olemme kokeilleet vähän maustamatonta lihaa ja kalaa. Masin herkkua on maustamaton broilerinfile niin raaka kuin paistettu ja sitä hän saa silloin tällöin normiruoan lisäksi. Sen avulla yritän myös opettaa käpäliin koskettamisen, jotta myös kynsien leikkaus sujuisi tulevaisuudessa.
Masi tykkää kovasti harjaamisesta, mutta takapään harjaaminen onkin sitten eri juttu, tosin sekin sujuu koko ajan helpommin. Valjaita olemme sisäoloissa kokeilleet ja yllätys oli suuri, kun Masi ei saanut hepuleita, joten toiveissa on, että jossain vaiheessa voimme ulkoilla valjaissa.

Masi on hurmaava kisu ja olemme niin iloisia, että saimme hänet❤

***

Suloinen, pörröturkkinen Masi on hellyydenkipeä ja luonteikas poika, joka haluaa olla kodin ainoa, hemmoteltu kissa.

1.4.2020

4-vuotias Masi saapui Rekku Rescuelle kodinvaihtajana maaliskuun puolivälissä. Masi pitää ihmisten seurasta: se on kova poika puskemaan ja nauttii kovasti silityksistä. Se nauttii myös saadessaan tulla loikoilemaan ja kehräämään ihmisen syliin. Se onkin ollut ensiluokkaista korona-ajan Netflix-seuraa: kun sohvalla istuessa laittaa syliinsä tyynyn, löytyy Masi usein välittömästi tuon tyynyn päältä pörisemästä. Vaikka se on melko rauhallinen kaveri, mikään sohvatyyny se ei kuitenkaan itse ole. Masilta löytyy myös luonnetta ja se on leikkisä kisu, joka tarvitsee päivittäistä aktivointia. Se tykkää etenkin onkileluista, joiden perässä se mielellään loikkii korkealle ja juoksee pitkin asuntoa.

Masilla on pitkä ja upea turkki, joka saa sen näyttämään jonkinlaiselta taikaolennolta liihottaessaan ympäri asuntoa. Uuden kodin on sitouduttava harjaamaan Masi joka ikinen päivä – sen turkkiin muodostuu harmillisen helposti ikäviä ja epämukavia paakkuja, joiden leikkaaminen pois on työlästä. Masi onneksi antaa harjata turkkinsa enimmäkseen kohteliaasti. Välillä kuitenkin harja alkaa tympimään sitä – silloin se sanoo äkäisesti “ekk” ja saattaa näykkäistä harjaavaa kättä tai läppäistä harjaa. Se saattaa myös hieman murista. Pitkävihainen se ei kuitenkaan ole, ja usein se näykkäistyään puskee samaa kättä. Näykkimisen takia Masia ei voi suositella perheeseen, jossa on pieniä lapsia.

Masilla kesti sijaiskodissa joitakin päiviä löytää oma äänensä, mutta nyt se kommunikoi reippaastikin pehmeällä äänellään toivoessaan esimerkiksi ruokaa. Masi on siitä erikoinen kissa, että se ei ole lainkaan kiinnostunut herkuista. Se on muutenkin hieman nirso: kuiva- ja raakaruoka eivät toistaiseksi ole maistuneet ja myöskään esimerkiksi kalaruoat eivät tee siihen vaikutusta. Tie Masin sydämeen on tähän mennessä käynyt enimmäkseen laadukkaiden kana-märkäruokien kautta – niitä se syö hyvällä ruokahalulla.

Masi ei pidä muista kissoista, joten stressittömintä sille olisi saada olla kodin ainut hännäkäs. Uusi koti saisi auttaa tätä ihanaa poikaa rakentamaan vielä lisää itseluottamusta, että satunnaiset näykkäisyt ja murinat jäisivät historiaan. Kärsivällisyydellä sekä runsaalla hellimisellä ja virikkeellistämisellä Masi-mussukasta saa ihanan ja suloisen seuralaiskissan itselleen.