Martti

2015 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

3.6.2023 Martti muutti omaan kotiin Helsinkiin ainoaksi kissaksi.

 

***

Martti on ihmisläheinen ja rapsutuksista nauttiva aikuinen kissa, joka etsii kotia ainoana lemmikkinä.

 

12.5.2023

Martti saapui Rekkujen sijaiskotiin huhtikuun lopussa ja yllätti sijaiskodin osoittamalla suurta hellyyttä ihmisiä kohtaan jo ensimmäisestä päivästä lähtien. Ensimmäiset pari tuntia uudessa paikassa oli Martin mielestä turvallisinta viettää sängyn alla, mutta uskallettuaan pois piilosta Martti marssi suoraan hoitajansa syliin silitettäväksi. Martin kanssa tuleekin varautua siihen, että jos haluaa hetkeksikään istua alas, on pian jo kissa sylissä. Ensimmäisinä päivinään sijaiskodissa Martti säikkyi kovasti rappukäytävästä tulevia ääniä, mutta ajan kanssa hän on niihin tottunut. Edelleen Martti on kuitenkin herkkä äänille, eikä tykkää esimerkiksi kilisevistä leluista. Pölynimuri on Martin pahin vihollinen, mutta sitä joutuu Martin kanssa asuva käyttämään usein, herrasta nimittäin lähtee paljon karvaa. Martin puolipitkää turkkia tuleekin harjata päivittäin.

 

Martti osoittaa rakkautta alituisella leipomisella ihmisen sylissä. Leipojan uran lisäksi Martti toimii osa-aikaisena puskutraktorina. Työt aloitetaan aikaisin aamulla, jolloin ihminen on sopivasti makuuasennossa ja häntä voi puskea naamasta. Aamut ovat muutenkin Martille päivän parasta aikaa: kun ihminen viimein nousee sängystä, ei Martti meinaa pysyä housuissaan, vaan pyörii jaloissa aamupalan tuloon saakka. Ruokailun jälkeen onkin sitten energiaa juosta ympäri asuntoa pallon tai sulkalelun perässä.

 

Martin havaittiin aristavan kosketuksessa selkää sekä kylkiä ja tarkemmissa röntgenkuvauksissa todettiin spondyloosi rintarangan alueella. Martti sai tähän hoidoksi Solensia-pistoksen, mikä selkeästi auttoi kipuoireisiin, eikä aristusta ole nyt esiintynyt. Spondyloosi tulee kuitenkin olemaan Martin loppuelämän sairaus. Hoito tulee olla oireenmukaista, minkä vuoksi on tärkeää, että uusi koti tunnistaisi Martin mahdolliset kipuoireilut ja olisi sitoutunut eläinlääkärikäynteihin. Hampaat Martilla ovat hyvässä kunnossa.

 

Martilla on aiemmin ollut haasteita tulla toimeen muiden kissojen ja koirien kanssa, joten paras koti Martille on sellainen, jossa hän saa olla ainoa lemmikki. Martti kaipaakin hoitajaltaan aikaa ja huomiota, mutta antaa myös vastalahjaksi suunnattoman määrän rakkautta.