Martta (nyk. Patina)

Lisätty sivulle: 2016-08-28

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Martta (nyk. Patina)
16.9.2016 Martta sai kodin Helsingistä Kanelin, Velhon ja Nemo-kissan kaverina.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

22.9.2016 Terveisiä Patinalta (ent. Martta). Viikko on mennyt tosi hyvin. Jo heti ensimmäisenä aamuna, hyvin nukutun yön jälkeen, Patina antoi paijailla itseään ja kävi ilmi, että se tykkää läheisyydestä todella paljon. Tutustuminen täytyi tosin aloittaa joka päivä uudelleen. Yön aikana oli jo unohtunut, että keitä nämä isot otukset oikein ovat ja kuinka mukavalta se paijaus tuntuikaan. Ruoka on maistunut ja kaikenlainen ruoka tekee kauppansa. Vatsa on toiminut moitteettomasti (ei ollut meillä enää yhtään vatsa löysällä) ja matokuuri on annettu. Myös oma vessakin löytyi heti ilman opastusta. Patinalla on oma tila, jossa se viettää edelleen yöt ja suuren osan päivästä. Muut kissat rauhoittuvat illalla oikeastaan vasta sitten, kun ovi menee kiinni eikä tarvitse enää olla valmiustilassa. Kaikille osapuolille on siis tosi tärkeää saada tilaa olla ihan omassa rauhassa. Ja kun Patina nukkuu, kaikki muutkin nukkuvat – jopa meidän ikiliikkuja Kaneli, joka ei ole varmaan koskaan ollut niin väsynyt kuin tämän viikon aikana. Yöt ovat menneet myös hyvin ja neiti nukkuu tosi rauhallisesti koko yön.

Alkutotuttelun jälkeen muihin kissoihin tutustuminen on lähtenyt hyvin käyntiin. Kiinnostus on ollut suurta ja molemminpuolista. Meidän muut kissamme ovat olleet aluksi aika kauhuissaan pienestä tulokkaasta ja sähinää on ollut puolin ja toisin. Mutta Patina on käsittämättömän rohkea, eikä ole hirveästi välittänyt isompiensa sähinöistä. Kaneli on ollut se, joka tehnyt eniten tuttavuutta ja nyt meillä mennäänkin jo vauhdilla peräkanaa (Kaneli edellä ja Patina perässä). Kaneli muutenkin pitää vahtia herkeämättä eikä päästä Patinaa silmistään, vaan seuraa koko sen ajan sitä ihan vierestä, kun ovat samassa tilassa. Energiaa pienessä neidissä kyllä riittää ja se antaa pieniä viitteitä siitä, mitä tuleman pitää (eli odotettavissa on ihan varmasti kunnon menoa ja meininkiä). Mutta, kun alkaa nukuttaa, Patina tulee ihan viereen paijattavaksi ja saattaa nukahtaa jopa ihan syliin. Se pitää läheisyydestä ja lämmöstä. Yksi mielipaikoista löytyikin äskettäin saunan lauteilta, missä ”isot pojat” usein makoilevat. Näky on suloisen huvittava, kun pienen pieni pentu makaa lauteilla kahden jätti-ison kollin seurana – kaikki hyvässä sovussa.

Tämä pieneltä ketun pennulta näyttävä kissanpentu on sulattanut meidän sydämemme ihan täysin eikä ole epäilystäkään, etteikö Patina olisi juuri meidän kissamme ja meidän kokoonpanostamme se viimeinen puuttuva palanen. Kuulumisia päivittyy myös kissatrio-blogiin: http://kissatrio.blogspot.fi/

***

Naaraspentu, leikataan, synt. 6/2016, kotihoidossa Helsingissä.

28.8.2016 Martta ja sisarukset Markus, Matteus, Pietari, Lyydia ja Magdaleena ovat lähtöisin Sulkavalta, josta ne on loukutettu talteen kirkon pihapiiristä. Pennut ovat olleet vähällä ihmiskontaktilla ennen kuin saapuivat yhdistyksen kotihoitopaikkaan. Martta asustaa Markuksen ja Matteusken kanssa samassa kotihoitopaikassa.

Martta on todella reipas ja energinen nuori tyttökissa, joka jaksaa olla innostunut kaikesta mitä ympärillä tapahtuu. Leikkiäkin neiti jaksaa niin kauan kuin vain palvelijakunnalla riittää energiaa leikittää tätä pientä valtiatarta. Martta ei todellakaan vieroksu ihmisiä ja antaa tuttujen jo silittää ja pitää sylissä, mutta vieraisiin pidetään hieman etäisyyttä ainakin sen pakollisen kaksi minuuttia, jonka jälkeen tullaan jo haistelemaan ja tekemään tuttavuutta. Martta on vielä veljiensä kanssa tutustumassa kotihoitopaikkaansa vierashuoneessa, mutta halu päästä pois on kova ja ovella odotetaan aina innokkaasti tilaisuutta päästä tutustumaan muihin kissoihin ja ulkopuoliseen maailmaan.

Muihin kissoihin Martta suhtautuu erittäin hyvin ja onkin aina tekemässä tuttavuutta näiden kanssa kun vain tilaisuus tarjoutuu. Uudessa kodissa olisikin hyvä olla narttukissa kaverina ja leikkiseurana.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, ota yhteyttä varaajaan. Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi. Kissanpentuja ei luovuteta ainoaksi kissaksi, mikäli siitä ei ole erikseen mainittu.

KULUKORVAUS leikatusta kissanpennusta on 180 €. Kulukorvauksella kissanpentu on steriloitu, ja se on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissanpentu on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun.