Martta

2012 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

15.12.2020 Omaa Ihmistä etsinyt Martta sai rakastavan kodin yksin asuvan ihmisen luota, joka etsi juuri sitä Omaa Kissaa.

22.12.2020

Kuulumisia uudesta kodista:

“Martan ensimmäinen viikko uudessa kodissa on sujunut oikein hyvin! Hän käyttäytyi heti hyvin samalla tavalla kuin hänen kuvauksessaan oli kerrottu siitä, miten hän oli käyttäytynyt sijaiskotiin tullessaan. Heti kotiin päästyämme Martta tutki reippaasti ja tarkasti uuden reviirinsä ja löysi heti ensimmäiset suosikkipaikkansa, keittiön saarekkeen ja sohvan nurkan. Myös ruoka maittoi ja hiekkalaatikot löytyivät heti. Hän nautti heti kovasti myös rapsutuksista, ja nukkumaan mennessä Martta asettui hetkeksi uuden mahani päälle rapsutuksille ja nukkui sitten yön vieressä.

Martta todellakin nauttii rapsutuksista ja pyytää niitä puskien ja kehräten. Etäkokoukseni ovatkin sujuneet nyt mukavasti joko sylissäni olevaa Marttaa rapsutellen tai vierestäni kuuluvaa kehräystä tai kuorsausta kuunnellen. Martta on innostunut leikkimisestä päivä päivältä enemmän ja hänen suosikkilelujaan ovat kevyet, pehmeät pallot, pitkän varren päässä oleva ja vauhdikkaasti lentävä “sulkasaalis” sekä solmuksi solmittu karkkipaperi. Yhteisten leikkihetkien lisäksi Martta leikkii mielellään ja paljon myös itsekseen. Leikkien jälkeen Martta yleensä vetäytyy unille johonkin lepopaikoistaan, useimmiten sohvan nurkkaan.

Martta on alusta saakka nukkunut vieressäni, mutta antanut minun nukkua rauhassa. Aamuisin Martta on heti innokkaana paikalla ja osoittaa olevansa hyvin iloinen siitä, että herään ja nousen sängystä. Vaikka ruokakin häntä toki houkuttelee, pääasia aamuissa tuntuu olevan kuitenkin yhteinen leikkihetki. Martta kiipeilee myös mielellään kiipeilypuussa, ja yksi hänen lempipaikoistaan on kiipeilypuun vieressä olevan hyllyn päällä. Se on myös hyvä emännän etätyöskentelyn vahtipaikka.

Naapurin oven kolahdukset ja rappukäytävästä kuuluvat äänet saivat Martan ensimmäisinä päivinä juoksemaan muristen ovelle, mutta vähitellen hän on alkanut ymmärtää, että ovesta ei ole tulossa ainakaan kissoja, eikä hän enää juurikaan reagoi ovelta kuuluviin ääniin. Yhden meillä jo käyneen vieraan Martta otti vastaan rauhallisesti ja avoimesti, ja myös vierailijan rapsutukset otettiin ilolla vastaan.

Martan painonpudotuksen kannalta on todella mukavaa, että hän on alkanut leikkiä vauhdikkaasti ja juosta lelujen perässä. Olemme myös vähitellen alkaneet vaihtaa painonpudotusta tukevaan ruokaan, joka tuntuu maistuvan Martalle oikein hyvin.

Martta on osoittautunut juuri niin helläksi, reippaaksi ja upeaksi kissaksi kuin osasin hänen esittelytekstinsä ja hänen tapaamisensa perusteella epäilläkin. On mielenkiintoista seurata, kuinka Martta tässä vaiheessa vielä joka päivä löytää jotain uutta tutkittavaa, ja oppia, minkälaiset lelut ovat hänen mielestään parhaita ja millaisesta yhteisestä leikkimisestä hän pitää. Martta on täyttänyt kodissani olleen kissan kokoisen kolon parhaalla mahdollisella tavalla ja on jo ehdottomasti perheenjäsen!”

***

Martta on 8-vuotias mustavalkoinen leidi, jota ihmisrakkaampaa kissaa on vaikea löytää. Martasta saat aivan ihanan kissan niin mahan päälle lämmittämään leffaseuraksi kuin vastaanottamaan sinut kotiin tullessasi selälleen heittäytyen ja kovasti kehräten. Martta on välillä myös leikkisä, mutta enemmän hän kaipaa rauhallista eloa ja elämästä nautiskelua sohvalta käsin.

11.12.2020

Martasta on tullut jo reilut parikymmentä hakemusta, joten emme tällä haavaa ota hänestä enempää kyselyjä vastaan. Kaikille jo hakemuksen lähettäneille vastataan sähköpostitse lähipäivinä. Tarkistelethan roskapostiasi myös; meiltä tulleet sähköpostit tuppaavat menemään sinne usein.

8.12.2020

Sijaiskotiin tullessaan Martta ei ujostellut yhtään vaan lähti tarkemmin tutustumaan paikkoihin. Martta on hyvin seurallinen ja tuleekin usein hakemaan hellyyttä ihmisiltä ihan syliin asti. Martta myös pyytää tassulla hellyyttä ja juttelee kotihoitajalle takaisin. Nykyään Martta on alkanut makoilemaan pitkiä aikoja kotihoitajan vatsan päällä tai sylissä sohvalla ja tykkää olla sylissä myös esim. sen aikaa, kun yhdessä katsotaan ikkunasta ulos ja seurataan lintujen tai oravien puuhia. Martta on välillä myös vaatinut ulos, joten hänestä saattaisi saada oivan kaverin ulkoiluhetkille. Kaikenlainen liikunta olisikin hyväksi hänelle, koska hän on edellisen kodin jäljiltä ylipainoinen. Tulevan kodin onkin oltava valmis sitoutumaan painonpudotukseen, joka onsaatu sijaiskodissa hyvään vauhtiin.

Martta on melko nirso ruuan suhteen, mihin halpaan ei tule mennä ja antaa herkkupaloja kunnon ruuan sijasta. Martta kyllä syö hyvällä ruokahalulla, kun ymmärtää, ettei ”parempaa” ole saatavissa. Hän syö sekä kuiva- että märkäruokaa, vaikka häneltä poistettiinkin pari hammasta niiden huonon kunnon vuoksi. Martta on melko kärsivällinen ruuan suhteen eikä tee asiasta isoa numeroa, vaikka nälkä olisikin. Tässäkin kohtaa hänen rauhallisuutensa ja tasapainoisuutensa tulee hyvin esille. Martta kiipeilee melko mielellään kattoon asti olevassa kiipeilytangossa sekä pöytätasoille. Kuitenkin hän eniten haluaa olla lähellä ihmistä, joten viettää paljon aikaa matalammilla tasolla.

Hoitotoimenpiteet sujuvat Martan kanssa ongelmitta. Kynsien leikkuu sujuu, kunhan tekee sen varmin ottein. Turkin harjaaminen on erityisen mukavaa. Lääkkeet saa annettua helposti ihan suoraan suuhun tai paremman makuiset hän syö pelkiltään. Lisäksi Martta on sisäsiisti. Kantokoppaan meneminen ei ole hänen suosikkipuuhaansa ja siinä joutuu monesti käyttämään suostuttelutaitoja. Sijaiskodin muutamat huonekasvit ovat saaneet olla täysin rauhassa, ne eivät tätä viisasta leidiä kiinnosta. Vaikka Martta on hyvin seurallinen, kaipaa hän välillä myös omaa aikaansa. Olisikin hyvä, että hänelle olisi oma paikkansa tulevassa kodissa, jonne pääsisi rauhoittumaan tarvittaessa. Martta oli sijaiskotiin tulleessaan selkeästi stressaantunut edellisen kodin menosta ja tämän vuoksi oli hieman varuillaan esimerkiksi vierailevia pieniä lapsia kohtaan. Nykyään hän kuitenkin antaa myös tutun ystäväperheen pienen lapsen silittää eikä vetäydy vieraiden tullessa.

Martta etsii aikuista ja jokseenkin rauhallista kotia perheen ainoana kissana. Edellisen kodin toisen kissan ja koiran kanssa Martta ei tullut toimeen ja reagoi stressiin hutipissailulla. Olisi hyvä, että Martta saisi kodin, jossa vietetään paljon aikaa kotona, sillä hän haluaa olla juuri siellä missä sinäkin –oli se sitten saunassa, vessassa, pyykkejä laittamassa tai vaikka etätöissä. Jos olet etsinyt todellista kissakaveria itsellesi tai perheellesi, niin Martta todellakin on sellainen. Martalla on suuri sydän ihmisiä kohtaan ja hän näyttää rakkautensa joka päivä useaan kertaan.

Summary in English

Martta is an approximately 8 year old lady cat who is looking for a home, where she can get all the attention to herself, without any other pets or children. Martta has a big heart and will show her love and affection every minute of the day.

Martta is very sociable, calm and loving and she loves to spend time with her own family. She wants to be where ever you are, whether it’s in the sauna or working from home. Martta behaves nicely when she is being handled and health care routines are quite easy with her. Clipping nails is fine and she eats medicine pills nicely. She also uses her litter tray without any problems. She does, however, need some practise with the cat carrier, as this is not her favourite thing at the moment.

Martta needs to lose some weight, so her new owners need to pay attention to her diet. She has had two teeth removed, but she still eats both canned and dry food. Martta enjoys climbing cat trees and some play but even more than that she just wants to stay near you, in your lap, preferably on the sofa.