Marlo (nyk. Nefertefri)

Lisätty sivulle: 2015-03-22

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Marlo (nyk. Nefertefri)
29.8.2015 Marlo ja Pessi saivat yhteisen kodin Helsingistä.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

19.9.2015 Pojat tuntuvat olevan hyvin tottuneita uuteen kotiin. Molemmille tuli myös nimenvaihdos, Marlo muuttui Nefertefriksi joka lyhenee suurimman osan ajasta Nefriksi ja välillä myös Neffiksi. Pessistä tuli Osiris, lyhyemmin Ossi. Pojat tykkäävät tulla nukkumaan ja söpöilemään aina viereen kun puuhailen esimerkiksi ompelujuttujen parissa, tässä pari kuvaa mitä olen saanut napattua tällaisista hetkistä. :) Myös ensimmäisinä päivinä uudessa kodissa molemmat olivat hirmu kiinnostuneita kaikesta mitä satuin tekemään ja tulivat katsomaan välillä hyvin läheltä tarkemmin. Jopa Nefri, joka oli ensimmäisen viikon ajan tosi arka tuli mielellään katselemaan.

Osiris oli ensimmäisen parin tunnin jo jälkeen kuin kotonaan ensimmäisenä päivänä, ja eipä ole tuntunut arkailevan oikeastaan mitään. Ainut asia mikä ei onnistu on syliin nostaminen, Ossille meinaa edelleen iskeä paniikki joka kerta kun on joutumassa syliin, samallailla kuin hoitopaikassakin. Nyt Ossin saa kuitenkin jo kantaa tietyssä asennossa huoneesta toiseen ilman paniikkeja, joten eiköhän pikku hiljaa onnistu totutus sylissä oloon. :) Nefri alkoi viikon jälkeen rohkaistumaan vähitellen, ensin uskalsi välillä tulla kysymään muutamaa silitystä ja puolessatoista viikossa Nefri alkoi tulla aamuisin moikkaamaan heti kun herään. Nyt poju on tuntuu tottuneen hyvin! Molemmat tykkäävät leikkiä paljon, Osiris tykkäisi painia ja jahdata, kun taas Nefrin näkee usein kantamassa leluhiirtä paikasta toiseen saalistusleikin parissa. Osiris tuntuu kaipaavan yhden leikkikaverin lisää, Nefri ei halua painia läheskään yhtä paljon kuin Ossi, joten olen alkanut etsiä yhtä touhukasta kisua lisää liittymään laumaan.

Molemmat ovat ottaneet itselleen ns. omat paikat, Osiris nukkuu useimmiten nukensängyssä joka on pehmustettu viltillä kisuja varten ja Nefri viihtyy suojaisassa kirjahyllyn nurkkahyllyssä joka on myöskin pehmustettu juuri kisujen nukkumapaikaksi. Välillä pojat nukkuvat sulassa sovussa samaan aikaan nukensängyllä. :) Lempparijuttuja poikien päivässä on höyhenhuiskalla leikkiminen ja ruokailut, molemmat kehräävät aina kovaan ääneen kun laitan ruokaa kuppeihin. Varsinkin raa’asta lihasta kisut ovat aina innoissaan, tassuilla kurotellaan keittiön tasoille asti kunnes ruokakupit saadaan ruokapaikalle. Sitten on yleensä vuorossa miehekkäät ruokakeskustelut kun pojat murisevat vuorotellen toisilleen omilta kupeiltaan samalla kun syövät kauheella kiireellä lihaa. :D Yhden huonomman tavan Osiris on oppinut täällä ollessaan ja nyt yritän opettaa pois siitä. Ossi puree välillä hiusten juuresta kun haluaa huomiota ja vaikka se on ihan söpöä niin ei sitä voi hyväksi tavaksi kutsua. Yleensä Osiris kuitenkin heittäytyy selällee jalkojen juureen ja haluaa maharapsutuksia. :)

***

Leikattu uros, noin 2-3 v, kotihoidossa Helsingissä.

17.8.2015 Pessin ja Marlon kanssa jatkuu arki hoitopaikassa kuten ennenkin, eli aina ollaan vailla joko ruokaa, leikkiä tai rapsutuksia! Talouden oman vanhan rouvakissan pojat osaavat jättää kohteliaasti omaan rauhaansa, mikäli rouva niin tahtoo ja pojat painivat tällöin keskenään. Eli pojat sopisivat myös talouteen, jossa on kissoja ennestäänkin, koska energiset veljekset viihdyttävät toisiaan. Marlo ja Pessi ovat kovin kiintyneitä toisiinsa ja niitä olisi sääli erottaa, joten ensisijaisesti niille etsitään yhteistä kotia.

9.7.2015 Katso uusi video Marlosta ja Pessistä täältä! Huom. Videossa esiintyvä kärsinyt nojatuoli ei ole poikien tuhoama, vaan on viettänyt kissojen hoitohuoneessa jo vuosia.

2.7.2015 Marlo ja Pessi ovat rentoutuneet entistä enemmän ja nyt joka-aamuisiin rutiineihin jo kuuluukin pitkä rapsuttelutuokio kehräämisen kera. Molemmat pojat hyppäävät heti sänkyyn toivottamaan hyvää huomenta, kun huomaavat että kotihoitaja on heräämässä. Mikäli aamutokkurainen käsi ei jaksa rapsuttaa, pojat osaavat myös itse rapsuttautua varpaisiin… :)

Iltaisin rutiineihin taas kuuluu veljellinen painihetki, Marlolla leikkimistä joskus yksinäänkin ja Pessillä taas ahkeraa päivystämistä ikkunalaudalla.

Valmis karvainen rakkauspaketti oikeaan kotiin!

8.6.2015 Hurmaavat ja leikkisät kollipojat Marlo ja Pessi kaipaavat jo kovasti omaan loppuelämän kotiin. Veljekset etsivät ensisijaisesti yhteistä kotia, mutta voivat muuttaa myös erikseen, kunhan uudessa kodissa on reipas kolli leikkikaverina. Marlon ja Pessin tulevalta kodilta toivotaan ainakin jonkin verran kokemusta kissoista.

Katso video!

18.5.2015 Marlo ja Pessi joutuivat itsestään riippumattomista syistä vielä kertaalleen vaihtamaan kotihoitopaikkaa ja korvapunkit ja -tulehdukset näyttäisivät vihdoin jääneen historiaan. Helppoa poikien lääkitseminen ei ollut, mutta kertaakaan ne eivät yrittäneet purra tai raapia. Pojat ovat kilttejä, mutta eivät ole tottuneet tuon tyyppiseen käsittelyyn ja pyrkivät tilanteesta ponnekkaasti pois. Pikkuhiljaa ollaan rakennettu luottamusta uudelleen ja ihmiset ovatkin jo ihan ok juttu (ja varsinkin talouden mieshenkilö, koska siltä saa aina rapsutuksia ja leikkihetkiä – talouden naishenkilön osaksi kun jäi olla se lääkitsijä…).

Pojat ovat kovia kehräämään ja puskemaan ja rrrrrrakastavat rapsutuksia, kun saavat tulla itse tykö tai kun ihminen ei lähesty liian jännittävästi. Toisinaan ujous voittaa edelleen ja tilannetta tarkkaillaan hetken aikaa sängyn alta. Ruoka-aikaan ollaan kyllä heti ovella vastassa! Pojat ovat kovia leikkimään keskenään ja hoitohuoneen verhotkin on jo kertaalleen nykäisty alas leikin tiimellyksessä.

Parasta pojille olisi yhteinen koti, jossa on jonkin verran aiempaa kokemusta kissoista sekä tilaa juosta iltahepuleita. Koiria Marlo ja Pessi eivät ole tavanneet. Ykkösjuttuja Marlon ja Pessin elämässä ovat hyvä ruoka (erityisesti raaka liha), rapsutukset ja veljelliset painituokiot.

8.4.2015 Marlo ja Pessi ovat muuttaneet uuteen kotihoitopaikkaan ja ujostelevat vielä hiukan uusia ihmisiä. Erityisesti ne tuntuvat pelkäävän kotihoitajan möreä-äänistä miestä. Lisäksi pojat ovat osoittautuneet melko hankaliksi käsiteltäviksi silloin, kun on tehtävä jotain, mistä ne eivät pidä, kuten korvien puhdistus. Kissoissa on siis tulevalle kodille myös haastetta, ja uudella omistajalla toivotaankin olevan ainakin jonkin verran kissakokemusta. Pienten lasten perheeseen Marlo ja Pessi eivät ujoutensa takia sovi.

22.3.2015 Pessi, Marlo, Illusia ja Mörkönen ovat kotoisin savolaiselta maatilalta. Marlo on kollipoika, joka aikoo varmasti olla aina ruoka-aikana kotona. Marlo on erittäin ihmisrakas ja kehrää kovaäänisesti. Välillä Marlo innostuu rapsutuksista ja silityksistä kehräämään niin kovaa, että kehräys kuulostaa kujerrukselta. Marlo tykkää olla sylissäkin ja on helppo käsitellä, mutta eläinlääkärireissu aiheutti närkästymistä ja mökötystä. Marlo on joukon leikkisin ja rakastaa pieniä kiliseviä hiiriä. Pessi ja Marlo ovat kuin paita ja peppu, tykkäävät nukkua yhdessä ja painivat kollipaineja keskenään. Yhteinen koti heille olisi kiva juttu tai ainakin painiva kollikaveri tulisi kodista löytyä.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, ota yhteyttä varaajaan. Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120 €. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, perusrokotukset, tunnistemikrosirun ja kissa on leikattu. Kissa on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity joko Kissaliittoon tai Turvasiru-palveluun.