Manteli

Lisätty sivulle: 2007-01-10

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Manteli
18.2.2007 MANTELI PÄÄSI OMAAN KOTIIN

****

KUULUMISIA omasta kodista:

3/2007 Terveisiä täältä Morttelin ja Mantelin kodista. Pojat ovat sopeutuneet yllättävän nopeasti uuteen kotiin, aluksi arastivat nimittäin sen verran, että hiukan meitäkin jännitti. Heti kotimatkasta lähtien huomasimme, että Manteli on veljeksistä rohkeampi ja kotona ensimmäisen viikon ajan Manteli pääasiassa tutkikin innolla uusia paikkoja.Mortteli taas arempana seurasi veljeä matalana lattian poikki hiippaillen ja aloitti maukukonsertin, jos veli hävisi näkyvistä. Ruoka maistui Mantelille niin hyvin, että jouduimme vahtimaan, että Morttelikin saa syödäkseen, Manteli kun meinasi yhden kipon tyhjennettyään siirtyä seuraavaan. Nyt kun pojat tietävät, että ruokaa kyllä riittää, ei ole tarvetta riidellä sapuskoista. Välillä pitää sitten energiaa purkaa painimalla ja hippaleikillä, painiessa väsymys välillä yllättää niin, että nukahtavat
sylityksin. Välillä pitää tietysti pestä toinen, tosin usein jompikumpi päättää tehdä pesuhetkestä painileikin.

Näin kuukauden yhteiselon jälkeen kisut uskovat, ettemme me ihmiset ihan peikkoja ole, mutta vielä vähän aristelevat. Kuitenkin luottoa meihin on jo
sen verran, että saamme istua samalla sohvalla ja pojat voivat jopa nukkua
eri huoneissa. Silloin tällöin he suovat meille jopa pienet rapsutteluhetket. Mortteli varsinkin on rohkaistunut ihan uskomattoman paljon. Alkuun se pakeni sohvan alle jos sitä sattui edes vilkaisemaan, nyt se saattaa hypätä jalkojen päälle leikkimään.

Elämä on siis lähtenyt hyvin sujumaan, veljekset voivat hyvin ja
nautiskelevat kissanpäivistä toistensa seurassa.

Terveisin Manteli ja Mortteli +perhe

****

UROS, noin 2kk (tammikuussa 2007)

JOULUPENNUT/Manteli (+sisarukset Mimosa, Mortteli, Mirhami ja Misteli)

Alle 2 kk selvästi hylätyt kotikissan lapset, terveet ja lujat, ystävälliset ja iloiset.

TARINA:

Jouluaaton myöhäisillalla soitti jokin herrasmies ja sanoi että ne löysivät pieni poikansa kanssa Niguliste-kirkon vieressä kissapennuen lauman.

Piakkoin me jo etsimme niitä taskulampun valossa ja lopuksi löysimmekiin:

5 pennua lesivät maassa (ei vettä, ei ruokaa) noin 1,5 m syvennyksessä, lukitun kirkokellarin ikkunan edessä. Ne olivat jo niin nääntyneitä että eivät jaksanet liikkua tai naukua.

****

KULUKORVAUS leikatusta aikuisesta kissasta on 100€ ja leikkaamattomasta pennusta 90€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty fel- ja fiv -testit sekä sienitesti. Kissalla on oma virallinen eu-passi josta toimenpiteet käyvät ilmi.