Manteli

2017 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

21.9.2021 Manteli löysi oman kotinsa perheen ainoana prinsessana.

***

Manteli on kiltti ja herttainen, noin 2-6 -vuotiaaksi arvioitu kissaneiti. Mantelista löytyy sekä vauhdikas että hellyydenkipeä puoli, mutta se osaa myös asettaa omat rajansa.

3.9.2021

Emme toistaiseksi ota Mantelista enempää kyselyitä vastaan.

31.8.2021

Manteli viihtyy sijaiskodissaan erinomaisesti. Sijaiskodissa on huomattu lyhyellä ajanjaksolla, että Manteli saattaisi hyvinkin tulla toimeen toisen kiltin, rauhallisen kissan kanssa, joka osaa antaa Mantelille omaa tilaa. Mantelin tulevassa kodissa olisi hyvä olla hieman vilskettä, joten yhden ihmisen talous ei välttämättä olisi hänelle kaikkein sopivin. Manteli tulee toimeen myös lasten kanssa, kunhan lapset eivät ole aivan pieniä. Esimerkiksi kouluikää lähestyvät lapset ovat Mantelin mieleen.

27.8.2021

Manteli saapui Rekku Rescuen hoiviin loppukesästä, ja hyvin pian sijaiskotiin muuton jälkeen se oli jo hyvää pataa hoitajiensa kanssa. Manteli on kova kehräämään ja leipomaan tassuillaan, ja sille päälle sattuessaan saattaa se viipyä sylissä pitkänkin aikaa. Se osaa kuitenkin käyttää ääntään ilmoittaakseen, että sylittely riittää. Esimerkiksi vatsaa rapsuttaessa se saattaa hellästi puraista tai huitaista pehmoisella tassullaan merkiksi siitä, että ihminen on ylittämässä hänen rajojaan.

Mantelilla on suloiset, lyhyehköt jalat, ja kenties tästä johtuen se ei ole järin innokas hyppimään. Mantelin pieni koko ei kuitenkaan rajoita rallittelua sen sattuessa vauhdikkaalle päälle. Mantelin lempileluja ovat erilaiset naru- ja keppilelut sekä laservalo.

Manteli voisi viihtyä parhaiten talouden ainoana kissana. Sijaiskodissa se on tavannut toisia kissoja kasvokkain, mutta on näissä tilanteissa jokseenkin stressaantunut, eikä pidä siitä, jos toinen kissa tulee liian lähelle. Manteli näyttää epävarmuuttaan toisten kissojen seurassa muun muassa “valehyökkäilemällä” niitä kohti. Mantelin ajoittaisesta epävarmuudesta johtuen luovutamme sen ensisijaisesti kotiin, jossa ei ole muita lemmikkejä.

Hoitotoimenpiteet Manteli antaa suorittaa mallikkaasti, ja esimerkiksi kynsien leikkuu sujuu jo hyvin. Eläinlääkärin tarkastuksessa Manteli oli kiltti ja rauhallinen, eikä sillä todettu terveysongelmia. Hampaat sillä ovat toistaiseksi hyvässä kunnossa, mutta suun terveyttä tulee toki seurata säännöllisesti. Mantelilla oli sijaiskodissa hetkellistä korvakipua, mutta eläinlääkärin tarkastuksessa korvasta ei löydetty vikaa, eikä Manteli ole oireillut korvaa sen koommin. Vessa-asiat Manteli hoitaa hienosti hiekkalaatikolla.