Mamina (nyk. Miina)

Lisätty sivulle: 2014-09-29

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Mamina  (nyk. Miina)
9.3.2015 Mamina muutti omaan kotiin Helsinkiin Joosepin kaveriksi.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

21.12.2015 Miinan ja Joosepin joulutervehdys: hyvin menee ja ystävyys syvenee! Yhteiset pesuhetket ja leikit rytmittävät päiviä ja Miinakin on reipastunut huimasti. Vielä on paljon jännittämistä, mutta kaverina Jooseppi on niin luotettava ja rohkea, että arkalainenkin uskaltaa vanavedessä vaikka mitä! Menestystä työllenne ensi vuonnakin!

17.3.2015 Suloinen Miina on kotiutunut meille odottamattoman hyvin. Oltuaan kaksi päivää eristyksissä omassa huoneessa Miina päätti tulla omaehtoisesti pois ja sai haitarioven hämmästyttävästi auki. Sen jälkeen loppu onkin historiaa. Jooseppi ja Miina ystävystyivät välittömästi ja kuten oheisesta kuvasta näkyy, ovat jo oikein läheisiä. Miina on tullut jo meidän molempien syliin ja mahan päälle sänkyyn kehräämään ja leikkikin maistuu!

Kiitos taas ihanasta kissasta ja hienosta työstä jota teette!

T. Elina ja Teemu + kissat

***

Leikattu naaras, aikuinen, kotihoidossa Helsingissä.

14.1.2015 Kiltti ja hyväkäytöksinen Mamina on muuttunut hoitokodissa ollessaan leikkisäksi ja uteliaaksi lauman jäseneksi. Se on tosi taitava palloilija ja narut saavat sen juoksemaan perässään vaikka minne. Maminan luottamus ihmisiin on kasvanut roimasti. Se ei enää hyppää kiireesti lintujen tähystyspaikaltaan ikkunalta, kun ihminen tulee huoneeseen, vaan viihtyy aina siinä huoneessa, missä muutkin ovat. Kissakavereiden kanssa se on pärjännyt hyvin heti alusta asti – se suorastaan nauttii, kun pääsee pötköttelemään vierekkäin muiden joukkoon. Mamina osaa sopeutua tilanteisiin (tällä hetkellä kahden leikatun kollin tapoihin ja hellään huolenpitoon) mutta myös pitää puolensa eikä esitä prinsessaa. Mamina asuu nyt Helsingissä ja etsii mieluiten kotia, jossa olisi kissakaveri.

22.12.2014 Lisätty kuvia Maminasta ja ruokalabyrintistä. Maminasta on tullut hyvännäköinen, kiiltäväturkkinen, nuori pimu. Me sanommekin sitä teen mom -Miinaksi. Se on kotiutunut hyvin hoitokodin kahden kollin seuraan, joiden hommia se matkii: mm. raksujen kaivelu “labyrintista” ja heitettyjen saalistaminen onnistuu. Miina tykkää varsinkin iltaisin vauhdikkaista ja äänekkäistäkin hippaleikeistä ja lähtee narua saalistamaan koska vaan. Jos kukaan ei heiluta narua, se löytää pallon leikkihalun iskiessä. Miina seuraa aina “lauman” mukana ja on aina jossain lähellä, mielellään esim. tuolilla pöydän alla, kun saa siellä olla mukana mutta samalla turvassa. Joskus sieltä kuuluu kummallista kuorsauksen rohinaa, kun kisu on nukahatanut. Sohvalle se käpertyy nukkumaan muiden mukana. Vessan käytön jakaminen kollien kanssa ei ole mikään ongelma, ja kynnetkin kaikki raapivat vain raapimispuuhun.

Ruoka on Miinan ykkösjuttu, kaikki ruoka (useimmiten raakaruoka ja raksuja) kelpaa ja se syö lautasen aina tyhjäksi. Siksipä raksuja ei voi jättää kuppiin. Tällä hetkellä Miina on ihan pennun mitoissa, mutta jatkuva napostelu voisi tehdä siitä pulskan palleron.

Aamuisin Miina hyppää noin kello kuusi sänkyyni kehräämään ja varmistamaan, että nousen ja annan ruokaa. Seurusteluhetki kehräävän kissan kanssa on ihana tapa herätä!

Perusluonteeltaan tai aikaisemmasta kohtelusta johtuen Miina on varovainen kaikkea äkillistä kohtaan. Pölynimuri ja harjakin ovat ihan kauheita kammotuksia. Sitä ei voi noin vain napata syliin – siitä seuraa vain paniikkikohtaus. Mutta missään tilanteessa Miina ei ole käyttänyt kynsiään tai purrut.

Miinalle etsitään aikuista kotia jossa sillä olisi leppoisaa kissaseuraa.

8.10.2014 Mamina kävi eläinlääkärissä rokotuksilla ja matka oli hieman pelottava. Mutta kauaa Mamina ei jaksanut reissua murehtia, vaan hoitopaikkaan palattuaan reippaasti meni murkinoimaan ja tuli hetkisen päästä tutustumaan eläinlääkärireissun kuskiin joka jäi näpsimään kuvia Maminasta ja pennuista. Mamina on rauhallinen ja hetken mietittyään rentoutua vieraan ihmisen seurassa. Iso pentulauma on verottanu Maminan voimia joten kunhan pennut ovat lähteneet koteihinsa ja Mamina on saanut tankattua itseensä lisää virtaa, tästä kissasta tulee varmasti kiva seuralainen aikuiseen kotiin.

29.9.2014 Mamina on hyvin laiha ja vähän arka, mutta ei mitenkään pakene ihmistä, vaan antaa silittää ja nostaa itsensä esim. syömään syrjemmälle pennuista. Jos Maminalle on ehtinyt tulla nälkä ennen ruokintaa, se ilmoittaa marmattamalla, että nytkö sinä vasta sitä ruokaa tuot. Emolla on varmasti fyysisesti rankkaa kuuden pennun imettämisessä (Mourek, Miurek, Tlapka, Tapka,Creminka ja Mikinka). Lisäksi se on vastikään steriloitu ja tällä hetkellä Mamina kaipaa varmasti eniten lepoa, mitä se ottaa makoilemalla syrjemmällä, mutta seuraa samalla tiiviisti pentujensa tekemisiä. Kunhan pennut ovat muuttaneet omiin koteihinsa ja Mamina toipunut, siitä sukeutuu varmasti ihana kissa. Jo nyt se tavoittelee heiluvaa narua ja teroittelee kynsiään.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120 €. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, perusrokotukset, tunnistemikrosirun ja kissa on leikattu. Kissa on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity joko Kissaliittoon tai Turvasiru-palveluun.