Mamelukkikala

5-6 vuotias (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

18.6.2018

Mamelukki muutti Helsinkiin omaan kotiin koirakaverin seuraksi.

28.4.2018

Mamelukkikala on tullut isosta kissapopulaatiosta ja on itsekin tehnyt useamman pentueen. Mamelukkikala on rauhallinen kurisija joka tulee usein hakemaan ihmisiltä silityksiä ja tulee myös syliin tai viereen nukkumaan. Mamelukkikala osaa olla todella nätisti eläinlääkärissäkin eikä hätkähdä uusia paikkoja tai uusia eläimiä vaan kaikki otetaan rennosti vastaan. Mamelukin uudessa kodissa voisi olla koira, Mamelukin ensimmäisessä kotihoitopaikassa Mamelukkikala hyväksyi pienet koirat heti kavereikseen. Kissojen kanssa tulee erinomaisesti toimeen mutta Mamelukkia ei sijoiteta toisen kissan kanssa FIV-positiivisuuden vuoksi (ellei toisella kissalla ole fiviä jo entuudestaan). FIV- eli kissan immuniikato on verrattavissa ihmisen HI-virukseen. Se ei tartu ihmiseen eikä muihin eläimiin mutta tarttuu kissasta toiseen. Mamelukki on virustartunnastaan huolimatta hyvävointinen, ja hyvällä hoidolla hänellä on todennäköisesti vielä useita hyviä vuosia jäljellä.

Mamelukkikala on erittäin valikoiva ruokansa suhteen ja laihtuu olemattomiin jos hänelle mieluista ruokaa ei ole tarjolla. Kaikki kuivamuona kelpaa mutta märkäruoat ei. Tästä syystä uuden kodin on sitouduttava tarjoamaan Mamelukille päivittäin raakaa lihaa ettei Mamelukkikala pääse laihtumaan syödessään pelkkiä kuivanappuloita. Tässäkin asiassa Mamelukki on valikoiva: Kaikki liha käy mutta jos liha on jauhetussa muodossa se ei kelpaa.

Mamelukilla on myös todettu hammassyöpymää ja uuden kodin on säännöllisesti tarkistettava Mamelukin hampaat eläinlääkärillä.