Mallis

Lisätty sivulle: 2013-12-21

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Mallis
31.3.2014 Mallis sai kodin Helsingistä.

***

Kuvia ja kuulumisia kodista:

10.7.2014 Mallikselle kuuluu oikein hyvää ja se on reipastunut tosi paljon. Rohkeutta on tullut roppakaupalla lisää ja siitä on kuoriutunut todella luonteikas ja leikkisä kissa. Kokoajan pitäisikin vaan olla leikkimässä sen kanssa. :) Se myös hakee minua leikkimään, kun on sen aika. Kyllä se leikkii yksinkin ja pingis-/superpallot on ihan ykkösjuttu. Samoin kaikki kolisevat ja rapisevat lelut on kivoja (varsinkin yöllä niillä on kiva leikkiä. :) Jonkin verran se vielä vierastaa ohikulkevia jalkoja, mutta hiljattain kävi tässä läpimurto, kun sain kulkea ihan Malliksen vierestä pariin kertaan, eikä se lähtenyt karkuun. Katteli vaan, että mitä minä puuhaan. Niin ja muutenkin se on aina mukana, kun kotona puuhataan jotain. esim. pyyhitään lattioita. Sitä saa oikeen hätistää pois rätin tieltä. Yöt se yleensä nukkuu sängyn jalkopäässä.

Minun serkku oli joku aika sitten lastensa (8- ja 10-vuotiaat) kanssa täällä käymässä ja vähän jännitin, että miten Mallis suhtautuu lapsiin, kun en tiedä historiaa. Kaikki meni kuitenkin hyvin, eikä se sen kummemmin vierastanut lapsia. (Toki näillä lapsilla on itsellään eläimiä, joten osasivat suhtautua Mallikseen oikein). Niiden kanssa se sitten leikkikin itsensä uuvuksiin. Mallis on myös hoikistunut jonkin verran, koska liikkuu niin paljon. Edelleen se on kyllä perso ruualle ja jos se saisi päättää niin meillä syötäisiin vain sydäntä ja seitiä. Onneksi päätös ei kuitenkaan ole sen vallassa. Feline Portan ruuat purkkiruuat kyllä maistuu myös.

Hoitotoimenpiteitä on saatu kanssa tehtyä. Kynnet on leikattu pari kertaa, vaikka se ei Malliksesta ollutkaan kovin kiva juttu, niin se meni suht koht hyvin. Turkin kampaus on sen lemppari puuhaa ja se kiehnää välillä niin paljon, että kampaamisesta ei meinaa tulla mitään. Olen opettanut sille, että kampauksen jälkeen se jää odottamaan, että turkista otetaan vielä kostealla kaikki irtokarvat ja pyyhitään naama ja sen jälkeen saa namin. :) Silmät ja korvat saa putsattua ilman mitään ongelmaa. Sen vasen silmä vuotaa hieman ja sitä olen putsannut keitetyllä vedellä. Vaiva ei sitä näytä haittaavan, eikä silmä punoita tai rähmi. Uskoisin, että se johtuu läpivedosta, mikä aiheuttaa vetoa silmää ja saa sen vuotamaan. Tätä nyt pitää kuitenkin seurata. Siihen tassussa olleeseen karvattomaan kohtaan, jossa oli se sieni, on kasvanut jo karva.

Se ”hellyysagressiokin” on aika paljon laantunut. Edelleen se saattaa kyllä aina silloin tällöin näykkästä, mutta ei kovaa, lähinnä ilmoittaakseen, että ”kiitti, mutta riitti.” Muutamia käskyjäkin olen sille yrittänyt opettaa, mutta niiden noudattaminen on vähän päivästä kiinni. Tule, ei ja etsi, on niistä ne käskyt joita noudatetaan parhaiten. Raapimapuuta tai lautaa Mallis ei ole oppinut vielä käyttämään sitkeästä opetuksesta huolimatta vaan yrittää vieläkin teroittaa kyntensä mattoihin. Tätä jatketaan kärsivällisesti.

Parvekkeesta on nyt tullut yksi Malliksen suosikkipaikoista ja se tykkää katsella maailman menoa parvekkeen pöydältä. Sylissäkin se viihtyy hyvin, kun katsotaan parvekkeelta ulos. Tässä taannoin kävi erikoinen juttu, kun otin Malliksen syliin ja katsottiin parvekkeelta ulos. Pihalla oli pari jänistä ruohoa syömässä ja kun Mallis huomasi ne se päästi kumean murinan. Liekö nyt jo tajunnut, että ne on jäniksiä, koska ei murise niille enää. :)

Mallis oli pari viikkoa hoidossa meidän äidillä, kun olin itse reissussa. Se kotiutu sinnekin parissa tunnissa. Turvapaikan se siellä kyllä etsi ja löysi sen keinutuolin alta. Kotonakin turvapaikka pöydän alla on edelleen kovassa käytössä.

Kaiken kaikkiaan meillä menee siis tosi hyvin. Mallis on aivan ihana ja joka päivä kun tulen töistä kotiin tulee se minua vastaan ovelle ja juttelee ihan kuin sanoakseen, että ”kiva kun tulit kotiin”.

Liitteenä vielä kuva Malliksesta lötköttelemässä sen lemppari paikassaan. :)

9.4.2014 Kuvaterveisiä Mallikselta!

***

Leikattu naaras, aikuinen

21.12.2013 Mallis on oikein ihmissosiaalinen ja muutenkin lällyteltävä kissa. Mallis ei vaikuta kovin vanhalta, ikää voisi olla ehkä 2-4 vuotta. Mallis pelkää tarhalla muita kissoja ja etsiikin sen takia rauhallista kotia ainoana kissana. Mallis hieman suuttui minulle, kun otin sen turvapaikastaan pois muiden kissojen nähtäville ja sainkin hienot murinat osakseni. Mitään Mallis ei tästä huolimatta tehnyt, ihan kiltisti kökötti sylissä ja hetken päästä murina vaihtuikin kehräykseen.

Mallis tuotiin tarhalle Võrusta Ähijärven luota lokakuun loppupuolella.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, niin ota yhteyttä varaajaan (tiedot sivun alalaidassa). Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120 €. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissa on leikattu ja sille on tehty sienitesti. Yli 6 kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös FeLV- ja FIV -testit. Kissalla on virallinen EU-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa on virkaeläinlääkärin tarkastama, ja se tuodaan Suomeen Eviran vaatimuksia noudattaen. Rekku Rescue järjestää kissan kuljetuksen Suomeen. Kissa luovutetaan uudelle omistajalleen Suomessa. Kissan mikrosiru on rekisteröity joko Kissaliittoon tai Turvasiru-palveluun.