Malla

2019 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Malla osaa olla ärsyttävä ja hurmaava. Enimmäkseen se on ärsyttävän hurmaava, ja sen kanssa menettää helposti sekä sydämensä että hermonsa.

19.05.2020

Kuulumisia uudesta kodista:

“Meillä sujuu oikein mainiosti! Malla ja Sera tulevat hyvin toimeen keskenään, vaikka eivät parhaita kavereita  vielä olekaan. Yhteiset leikit sujuu hyvin ja kissat jahtaavat aamuisin ja iltaisin toisiaan pitkin asuntoa. Kannatti tutustuttaa kissat rauhassa toisiinsa (yli 2 jouduttiin pitämään eri huoneissa). Malla on kyllä erittäin kiltti ja hyväsydäminen kissa.
Ihanan kissan saimme Mallasta!”

16.3.2020

Malla on kaunis ja topakka kissaneiti, jolla on kovasti sanottavaa ja vahvoja mielipiteitä. Ainakin siitä, että ruoka on kyllä hyvää, mutta sitä ei koskaan ole riittävästi. Näkemyksensä Malla ilmaisee omalla ihastuttavalla kväk-tviit -kielellään. Osaa Malla äännellä kissamaisemminkin. Kunnon maukaisuja kirvoittaa esimerkiksi kuljetuskoppaan sulkeminen ja autolla matkustaminen.

Mallalla on valtavasti rakkautta annettavanaan. Sitä se osoittaa muun muassa puskemalla ja kiehnäämällä ja kampittamalla liian huolettomasti kävelevän ihmisen. Malla ilmaisee kiintymystään myös nuolemalla. Siitä ei Mallaa saa kieltää, koska kyseessä on kiintymyksen ja huolenpidon osoitus. Jos Mallan uusi ihminen ei pestyksi tulemisesta pidä, voi kissaa opettaa tavasta pois pikkuhiljaa positiivisella ehdollistamisella.

Energiaa Mallalla on myös vaikka muille jakaa. Osittain kotihoitajaan kohdistuvat intensiiviset huomionosoitukset johtunevatkin siitä, että Malla joutuu sijaiskodissa asumaan omassa huoneessaan ilman lajitoverien seuraa.

Kissakaverin Malla nimittäin tarvitsee. Reippaan ja vauhdikkaan, mutta kiltin. Malla itsekin on hyvin kiltti, vaikka vahvatahtoinen onkin. Kertaakaan ei neiti ole sijaiskodissa asuessaan edes sähissyt, saati nostanut kynttä ketään vastaan.

Voimallisten hellyydenosoitustensa takia Malla ei sovi pienten lasten perheeseen. Kouluikäiset, kissoihin tottuneet ja niiden sielunelämää ymmärtävät lapset voisivat olla Mallalle kivoja leikkikavereita. Vieraita ihmisiä Malla alkuun ujostelee, mutta uteliaisuus yleensä voittaa melko pian.

Mallalla on epäilty kalikia eli kissaflunssaa, joka saattaa oireilla silloin tällöin ja joka tulee ottaa huomioon Mallan uudessa kodissa. Oireisiin kuuluu myös ientulehdusta. Kerromme oireista ja mahdollisesta tartunnasta mielellämme lisää.