Makke

06/2022 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

18.1.2023.

Makke muutti omaan kotiin yhdessä Gallen kanssa.

***

Makke on nuori ja leikkisä kissapoika, joka etsii yhteistä kotia kaverinsa Gallen kanssa.

2.12.2022.

Makke tuli sijaiskotiin elokuussa viiden muun saman populaation pennun kanssa (”rokkaripojat”) ilman emoaan. Pojat olivat alkuun arkoja ja suhtautuivat ihmisiin epäluuloisesti, mutta luottamus rakentui pikkuhiljaa ruoan ja leikin avulla. Makke luovutetaan uuteen kotiin Gallen kanssa, jotta heillä on seuraa toisistaan ja kaveruus saa jatkua. Rokkaripojat valmistuivat kotikissakoulusta vähän eri tahdilla. Muut köllöttelevät jo tyytyväisinä uusissa kodeissaan ja nyt myös Makke ja Galle ovat valmiita kodinetsintään.

Makke on todella nokkela ja sitkeä leikkimään ja viihtyy hyvin pitkiä aikoja joko Gallen kanssa leikkimässä tai ihmisen aktivoitavana. Makke on aina paikalla, kun jotain tapahtuu ja on superutelias. Eniten hän tykkää leikkiä rypistetyillä kuiteilla, pussin sulkijoilla, sulkakepeillä tai etsiä nameja aktivointileluista. Myös tunnelit ja majat ovat kivoja. Leikkiessään Makke on todella näppärä ja sitkeä ja tarvitsee myös palvelijoilta virikkeitä, vaikka Galle hoitaakin osan viihdyttämisestä.

Virkeänä ollessaan Makke seuraa varsinkin pääpalvelijaa joka paikkaan, tulee ulko-ovelle vastaan ja tykkää silityksistä sopivina annoksina. Makke ja Galle ovat parhaat kaverit ja välillä pesevät toisensa huolella ja nukkuvat lähekkäin. Sylissä Makke ei vielä viihdy, mutta antaa jo nostaa lattialta syliin noin polven korkeudelle ja saattaa siihen hetkeksi jopa jäädä siliteltäväksi. Sohvalle ihmisten viereen nukkumaan Makke ei vielä ole hakeutunut. Vaikka Makke onkin jo reipas kotikissa ja mukana kaikissa kodin touhuissa imurointia lukuun ottamatta, vaatii hän uudelta kodilta vielä kärsivällisyyttä jatkaa luottamuksen rakentamista. Suljettuun tilaan Makke ei myöskään sopeudu kovin helposti ja saattaa muutenkin paeta raapimalla, mikäli tilanne on uhkaava.

Niin märkä-, kuiva- kuin raakaruokakin maistuu Makelle hyvin. Makella on ollut peräsuolen prolapsia (esiinluiskahdus), joka on hoidettu asianmukaisesti eläinlääkärissä ja sen seurauksena saattaa vielä hieman äännellä hiekkalaatikolla käynnin yhteydessä, tämä on kuitenkin vähenemään päin. Koska hiekkalaatikolla käynteihin oireilun aikana liittyi epämiellyttäviä tuntemuksia, laatikoita on hyvä olla useampia muutamassa eri paikassa ja ne on hyvä pitää puhtaana, jotta huonot kokemukset vähitellen unohtuvat. Makke on myös syönyt nyt gastroruokaa ja sitä voi käyttää apuna suolen toiminnan ylläpitämisessä.

Kynsien teroitus osuu pääsääntöisesti raapimapuuhun, joskus harvoin sohvaan. Kopituksessa Makkea pitää vielä huijata, mutta se onnistuu parhaiten joko mieleisillä leluilla tai herkkuruoalla. Makke kun ei vaistonvaraisena voi vastustaa oikeastaan kumpaakaan.  Makke on myös löytänyt oman äänensä ja välillä huutelee halutessaan muiden kanssa samaan tilaan tai eksyessään talossa liian kauas muista. Ulkona hän ei ole käynyt, eikä hänen kanssaan ole kokeiltu valjaita eikä kynsien leikkausta. Lasitettu parveke tai ulkotarha olisi varmasti mieleinen uudessa kodissa.

Koska Makke on vielä nuori ja kaipaa paljon leikkiseuraa ja aktivointia, hänet luovutetaan vain Gallen kanssa uuteen kotiin. Maken sopeutumisesta pieniin lapsiin tai koiriin ei ole kokemusta, mutta toisiin kissoihin hän suhtautuu hyvin. Paras koti Makelle olisi aikuiskoti, jossa toki voi olla isompia lapsiakin. Pääasia, että luottamusta ei rikota, Makella on tarpeeksi rauhaa kasvaa omaksi itsekseen ja virikkeitä on tarjolla.