Maikki

21.06.2009

Alkuperä: Suomi

24.8.2020 Maikki sai oman kodin, jossa sitä hellitään ja hemmotellaan ainoana lemmikkinä.

7.9.2020

Kuulumisia uudesta kodista:

“Maikki on ollut meillä nyt reilun viikon ja on ollut ihanaa huomata, kuinka päivä päivältä Maikin luottamus meitä kohtaan kasvaa. Alkuun Maikki oli mieluiten omissa oloissaan, mutta nyt selkeästi jo hakeutuu ajoittain meidän seuraan esimerkiksi hyppäämällä sohvalle viereen, kun katsellaan telkkaria.

Maikki on ensimmäisestä yöstä lähtien nukkunut meidän kanssa samassa sängyssä joko jalkopäädyssä tai jalkojen välissä. Rapsutuksia ja silityksiä annettaessa Maikki halusi alkuun pitää katsekontaktin rapsuttajaan, mutta nyt sekään ei ole enää välttämätöntä. Kerran ollaan valjaatkin jo herkkujen avustuksella puettu päälle, ja pieni pyörähdys tehty ulkona. Se oli kyllä tosi jännittävää Maikin mielestä! Niin ja laserlelusta on kyllä tullut hitti! Iltaisin vedetäänkin kunnon ravit asunnon ympäri sitä saalistaessa.

Olemme erittäin onnellisia uudesta suloisesta perheenjäsenestä, joka on tuonut paljon väriä ja eloa arkeemme!”

***
Maikki on kiltti rouvakissa, josta saa uskollisen seuralaisen rauhallisen kotielämän viettoon.

18.7.2020

Maikki tuli Rekku Rescuelle etsimään uutta kotia edellisten omistajien elämäntilanteen muutoksen vuoksi. Maikki on luonteeltaan sosiaalinen ja viihtyy erinomaisesti kotiväen seurassa. Rouvan mielestä paras paikka onkin omien ihmisten vieressä sohvalla, silityksistä ja masurapsuista nauttien. Silittää saa hyvin pitkään, tosin rouva selkeästi ilmaisee tahtonsa pienellä näykkäisyllä, kun on aika lopettaa. Maikki rakastaa myös turkin harjausta. Sylissä Maikki ei viihdy, mutta antaa kiltisti nostella ja siirrellä itseään sekä on muutenkin helposti käsiteltävissä.

Kypsempään ikään ehtineenä kissana Maikki osaa kunnon käytöstavat: huonekaluja ei tuhota ja kasvit jätetään rauhaan. Maikki oli edellisessä kodissaan ulkokissana ja vaikka muutos sisäkissaksi on muilta osin sujunut hienosti tältä seniorirouvalta, on hän hiekkalaatikoiden suhteen tarkka. Hiekkalaatikoita tulisi olla ainakin kaksi, ja niiden tulisi olla Maikille mieluisissa, rauhallisissa paikoissa, avonaisia sekä hyvin siistejä. Sijaiskodissa Maikki teki ensi alkuun muutamaan otteeseen hutipissat, ennen kuin hiekkalaatikon katos hoksattiin poistaa. Nyt edellä mainittujen seikkojen ollessa kunnossa mitään sisäsiisteysongelmia ei ole.

Maikki arvostaa rauhallista arkea ja sille ihanteellinen koti olisikin sellainen, jossa ihmisillä on paljon aikaa kissan hellittelyyn, mutta rouva saa myös halutessaan vetäytyä omiin oloihinsa. Näin ollen Maikki ei ole pikkulapsiperheen kissa, mutta voisi tulla toimeen isompien, kissoja ymmärtävien koululaisten kanssa. Maikki on elänyt koko ikänsä kodin ainoana lemmikkinä ja mielellään viettäisi myös eläkepäivänsä siten.

Maikin uuden omistajan tulisi panostaa rouvan aktivoimiseen. Maikki ei ole kovin leikkisä taikka seikkailunhaluinen; ehkäpä hän ei ole ulkokissana kunnolla tutustunut leikkien maailmaan ja seikkailuja taas on jo tullut koettua riittävästi. Välillä Maikki saattaa innostua karkkipapereista tai narun pätkistä ja sijaiskodissa Maikin kanssa on myös aloitettu temppukoulutus. Maikki osaakin nyt antaa tassua käskystä namipalkalla. Rouva on perso herkuille, joten niiden kautta aktivointi, kuin myös uusiin asioihin totuttelu, sujuu parhaiten. Myös valjaisiin on jo hieman tutustuttu sijaiskodissa ja Maikki saattaisi hyvinkin nauttia valjasulkoilusta, kunhan valjaiden päällä pito ensin opitaan kunnolla. Myös lasitettu parveke tai ulkotarha voisivat olla mainioita virikkeitä tälle entiselle ulkokissalle.

Maikin hampaiden kunnon huomattiin eläinlääkärin tarkistuksessa olevan huono, ja rouvalle on jo tehty hammaskivenpoisto. Elokuun alussa Maikilta poistetaan vielä muutama hammas, joten muutto uuteen kotiin onnistuu aikasintaan elokuun loppupuolella, kun suu on parantunut leikkauksesta. On todennäköistä, että Maikilla on hammassyöpymää tai jokin muu hampaiden kuntoa heikentävä tila. Maikki tulee tarvitsemaan säännöllisiä hampaiden tarkistuksia asiantuntevalla eläinlääkärillä ja uuden omistajan on hyvä varautua siihen, että Maikki saattaa tarvita hammashoitoa jatkossakin.