Maela (nyk. Halla)

07/2019 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

18.10.2019 Maela muutti omaan kotiin yhdessä emonsa Aelan kanssa.

 

Kuulumisia uudesta kodista ensimmäiseltä viikolta:

Tytöt saivat uudet nimet, ja emo Aela sai nimekseen Louhi, ja Maela ristittiin Hallaksi. Yhteisen elon opettelu on ollut toki jännittävää ja vähän stressaavaakin, mutta mitää suurempaa ongelmaa ei ole ollut. Molemmat tytöt lähtivät tutkimaan asuntoa melkein heti sinne saavuttuaan (joskin maha maata viistäen) ja ruokakin maistui jo samana iltana molemmille. Vessakin löytyi ongelmitta. Louhea saan silitellä aika rauhassa, etenkin jos se on rauhoittunut makuulle. Halla on vielä work in progress, koskettaminen jännittää pentua vielä sen verran että karkuun mennään. Mutta edistystä on tapahtunut siinäkin! Hallaa kiinnostaa hirveästi kun silittelen Louhea ja tulee nykyään viereen nuuhkimaan kättäni. Hallaa myös hirveästi kiinnosta minun tekemiseni ja tulee aina katselemaan kun teen ruokaa/meikkaan/puuhaan mitä ikinä. Joten eiköhän ajan kanssa päästä Hallankin kanssa paijailuväleihin!

***

Suloinen Maela tyttönen etsii rauhallista ja rakastavaa kotia, jossa hän pääsisi rakentamaan luottamusta ihmisiin ja viettämään leikkisiä kissanpäiviä.

16.9.2019

Maela saapui emonsa Aelan ja sisarusten Peytonin, Sofielin ja Zoeyn kanssa Rekku Rescuen sijaiskotiin elokuun lopulla. Pennut olivat tullessaan noin 8-viikkoisia ja he olivat mitä ilmeisimmin eläneet elämänsä kaksi ensimmäistä kuukautta ilman ihmiskontaktia. Kotihoidossa pentuja on käyty totuttamaan ihmisen seuraan ja käsittelyyn, mutta vielä on matkaa, ennen kuin pennut saadaan kunnolla sosiaalistettua. Uusien kotien tulee jatkaa pentujen totuttamista kotikissan elämään ja tämän vuoksi etsimme heille kaikille jo jonkin verran kissakokemusta omaavia koteja. Arkuutensa vuoksi nämä pennut eivät myöskään sovellu pikkulapsiperheeseen.

Maela on porukan innokkain leikkijä, jonka saa houkuteltua vaikka kesken päiväunien hiirijahtiin. Aluksi sijaiskotiin tullessaan Maela oli erittäin arka ja piiloutui heti ihmisen nähdessään. Nyt Maela antaa jo vähän silittää, mutta tarvitsee vielä harjoitusta ihmisen lähellä oleiluun. Maela voisi lähteä uuteen kotiin emonsa tai jonkun sisaruksista kanssa. Vaihtoehtoisesti uudessa kodissa voisi olla Maelaa odottamassa toinen kiltti ja leikkisä tyttökissa, jonka avulla Maela rohkaistuisi olemaan ihmisten seurassa. Emme luovuta pentuja ainoaksi kissaksi.

Pennut ovat valmiita muuttamaan omaan kotiin aikaisintaan lokakuun puolessa välissä.