Mabel

5-vuotias (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

15.2.2022 Mabel ja Mouse muuttivat omaan yhteiseen kotiin.

***

Ihana maharapsuja rakastava sylikissa Mabel etsii loppuelämän kotia yhdessä kaverinsa Mousen kanssa.

7.1.2022

Mabel on erittäin ihmisrakas kissa, jonka mielestä maailman paras ajanviettotapa on ihmisen sylissä köllöttely. Mabel saapui sijaiskotiin syyskuussa 2021 ja otti sijaiskodin omakseen hyvin nopeasti. Uudet ihmiset eivät Mabeliä pelota ollenkaan – oikeastaan Mabel nauttii siitä, että saa olla uusien tuttavuuksien huomion keskipisteenä maharapsuja vastaanottaen.

Kun Mabel ei ole köllöttelemässä sylissä, innostuu se välillä painimaan kaverinsa Mousen kanssa ja saattaa myös jahdata palloja ja huiskaleluja. Mabel ei kuitenkaan ole kovin innokas leikkijä, eli välillä sen innostamiseen ja leluilla leikkimiseen vaaditaan houkuttelua ihmiseltä. Mabel saattaa pitää myös lapsista, tosin sijaiskodissa vierailleita kovaäänisiä pikkulapsia Mabel tuntui vähän jännittävän.

Mabelin unelmien kodissa vietettäisiin paljon aikaa sohvalla köllötellen ja annettaisiin Mabelille paljon huomiota. Mabel palkitsee kotinsa hyvästä huolenpidosta iloisella tanssilla – erityisen paljon Mabelin ”happy danceä” nähdään ruoka-aikaan keittiössä. Yöksi Mabel käpertyy sijaiskodissa sänkyyn joko jalkopäähän ja tulee satunnaisesti myös kainaloon tuhisemaan.

Hoitotoimenpiteet kuten kynsienleikkuut ja kopittamiset sujuvat Mabelin kanssa hyvin, eikä se ole käsittelystä moksiskaan. Mabelin tullessa sijaiskotiin se kärsi pahasta korvatulehduksesta, jota hoidettiin sijaiskodissa pitkään. Lopulta korvatulehduksen taustalta paljastui hyvänlaatuinen korvassa sijaitseva kasvain, joka poistettiin tähystyksen yhteydessä. Kasvaimella on kuitenkin tulevaisuudessa pieni todennäköisyys uusiutua, koska sitä ei poistettu kirurgisesti – jos näin käy niin kasvain pystytään poistamaan leikkauksella. Mabelin korvan tilannetta pitäisi tulevassa kodissa kuitenkin seurailla kasvaimen mahdollisen uusimisen vuoksi. Kasvaimen poiston yhteydessä Mabelin silmän räpäytyksestä vastaava hermo vaurioitui, joten Mabel ei pysty räpäyttämään toisen silmänsä ulompia luomia. Mabel saa kuitenkin edelleen räpäytettyä sisempiä luomia eikä silmä hidasta Mabelin menoa ollenkaan. Eläinlääkärin mukaan on todennäköistä, että silmän räpäytyksestä vastaava hermo alkaa vielä jossain vaiheessa toimia.

Mabel ja Mouse olivat parhaita ystäviä jo entisessä kodissaan, joten ne luovutetaan vain yhteiseen kotiin.

Summary in English

Mabel is a lovely female cat who loves belly rubs. She is looking for her forever home together with Mouse.

7.1.2022

Mabel loves to lay on people’s laps. When she came to foster care, she immediately seemed like she was home. She is not afraid of new people (both adults and children). Mabel loves to run around with her friend Mouse, but she also needs to be activated by people. She doesn’t like to play by herself too much.

When Mabel came to foster care she had a very bad ear infection. The vet found a benign tumor in her ear which was removed. There is a small chance that the tumor could come back, so Mabel’s new owners should pay attention to her ears and if necessary, take her to the vet and have the tumor surgically removed. Mabel and Mouse are best friends and they will only be adopted together.