Lyyti

2017 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Lyyti on kaunis ja persoonallinen kissaneiti, joka on opetellut sijaiskodissa luottamusta ihmiseen ja on nyt valmis muuttamaan omaan kotiin. Eläinlääkärin ja sijaiskodin arvion mukaan se on nuori aikuinen.

30.1.2019
Lyyti muutti omaan kotiin Espooseen.

16.1.2019

Lyyti nauttii kissanelämästä ottamalla nokosia ja tykkää tarkkailla pohtivan näköisenä elämänmenoa niin ympärillään kuin ikkunan ulkopuolellakin. Ihmisen kanssa leikkiminen epäilyttää vielä ujoa neitiä mutta pienet lelut ja pallot saavat kyytiä näppärissä tassuissa. Välillä hoksaavainen neiti huomauttaa ruokkijaa tyhjästä kupista laittamalla sinne lempilelunsa tai sisustaa asuntoa siirtämällä pedin lattialle tai lattiakaivon kannen toiseen huoneeseen.

Ihmisen kosketus oli aluksi Lyytille kauhistus ja vastassa olikin melkoinen mökönaama tassu valmiina huitaisemaan, mutta tie ruokaa rakastavan tytön sydämeen löytyi onneksi ruokakupin kautta. Ruoka-aikaan rakkaudella ei olekaan mitään rajaa, kun ihmisen jaloissa kiertää kahdeksikkoa miltei kehräykseensä tikahtuva kissa. Välillä Lyyti haluaa omaa rauhaa ja ilmaisee sen selkeästi sähisemällä, mutta useimmiten se jo nykyään nauttii huomiosta ja tuntuu oikein sulavan, kun sen silkkistä turkkia silittelee.

Koska äkkinäiset liikkeet ja hälinä jännittävät Lyytiä, sille etsitään kotia rauhallisesta aikuisperheestä, jossa on kärsivällisyyttä ja mielellään myös kokemusta totuttaa se uuteen paikkaan ja jatkaa sen itseluottamuksen kasvattamista. Muita eläimiä se arastelee myös niin, että sille etsitään kotia, jossa se saa olla talouden ainoana prinsessana.