Lyydia

2012 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

4.6.2022 Lyydia muutti omaan kotiin viettämään kissanpäiviä.

 

Herttainen ja kiltti Lyydia etsii ikiomaa kotia ainoana lemmikkinä.

21.5.2022

Lyydia tuli Rekuille kodinvaihtajana ja alun varautuneisuuden jälkeen Lyydia on paljastunut aivan ihanaksi kissaksi. 10-vuoden iästään huolimatta Lyydia on varsin leikkisä. Se leikkii mielellään itsekseen hiirilelulla ja hoitajan kanssa narulla. Leikkien tiimellyksessä  myös mattojen reunat saavat usein kyytiä. Lyydia on oppivainen kissa, joka on sijaiskodissa oppinut pyynnöstä istumaan,pyörähtämään ympäri, hyppäämään käsien läpi ja menemään kuljetuskoppaan. Koska temppujen oppiminen on Lyydiasta hauskaa, kannattaa tätä jatkaa sen kanssa myös uudessa kodissa. Lyydia on myös hyvin kiinnostunut kasveista, joten uudessa kodissa tulee tarkistaa, ettei mitään kissalle haitallisia kasveja ole. Kissalle sopivaa heinää sille voi tarjota.

Lyydia rakastaa huomiota ja rapsuttelua ja ottaakin mielellään päivätorkut sylissä aina tilaisuuden tullen. Mieluisin nukkumapaikka on ollut hoitajan vieressä tai jaloissa. Lyydia on myös puhelias kissa, varsinkin kun kaipaa leikkiseuraa. Alussa juttua riitti myös yöaikaan mutta nyt nukutaan jo yöt hyvin.

Sijaiskotiin tullessaan Lyydia ei ollut tottunut hoototoimenpiteisiin tai nostamiseen. Harjoittelemalla ja palkitsemalla lääkitseminenkin on alkanut onnistua. Kynsien leikkuussa ollaan siinä vaiheessa, että tassusta saa pitää hetken kiinni. Kynsiä on sijaiskodissa leikattu vaivihkaa sillä aikaa kun Lyydia on nukkunut päiväunia sylissä.

Lyydialla on ollut pidempään vaivana yliherkkyydestä johtuvaa ihon kutinaa, johon on kokeiltu avuksi atopialääkettä ja allergiaruokaa. Yliherkkyyden syy ei ole selvinnyt. Tällä hetkellä kutina pysyy aisoissa pienellä päivittäisellä kortisoniannoksella. Lyydia tulee todennäköisesti tarvitsemaan myös jatkossa lääkityksen kutinanoireen helpottamiseen.

Lyydialle etsimme aikuiskotia ainoana lemmikkinä.

 

 

 

 

Summary in English

Sweet and kind Lyydia-cat is looking for her very own home as the only pet.

21.5.2022

Lyydia came to Rekku Rescue as a home changer and after first days of beeing a bit reserved, she has turned out to be a lovely and sweet cat. Despite her 10-years of age, Lyydia is quite playful. She enjoys playing with mouse toys and ropes. Lyydia enjoys learning new tricks, in the foster care she has learned to sit, spin around, jump through hands and go to the carry box. Since Lyydia finds learning fun, its a good idea to continue this practice in the new home. Lyydia is also interested in plants and eating them, so its important to check that there are no dangerous plants in the new home.

Lyydia loves attention and petting and comes to look for cares at every opportunity. She sleeps next to the foster carer or at her feet. She is also a very talkative cat. In the beginning she was also talking nigth-time but now this has calmed down and she lets people sleep in peace.

When Lyydia arrived at foster care, she was not used to be handled. By a lot of practicing and rewarding, she has become a lot more easy to handle and also medicine giving works now. Lyydia has long suffered from itchy skin, which has been treated with for example hypoallergenic food and medicines for atopic skin. The cause of the sensitivity has not been found. At the moment, the sympthoms stay under control with a small daily dose of cortison. Lyydia is likely to need a medication for this sensitivity for the rest of her life.

For Lyydia we are looking for an adult home, as the only pet.