Lyydia

2012 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

4.6.2022 Lyydia muutti omaan kotiin viettämään kissanpäiviä.

 

Herttainen ja kiltti Lyydia etsii ikiomaa kotia ainoana lemmikkinä.

21.5.2022

Lyydia tuli Rekuille kodinvaihtajana ja alun varautuneisuuden jälkeen Lyydia on paljastunut aivan ihanaksi kissaksi. 10-vuoden iästään huolimatta Lyydia on varsin leikkisä. Se leikkii mielellään itsekseen hiirilelulla ja hoitajan kanssa narulla. Leikkien tiimellyksessä  myös mattojen reunat saavat usein kyytiä. Lyydia on oppivainen kissa, joka on sijaiskodissa oppinut pyynnöstä istumaan,pyörähtämään ympäri, hyppäämään käsien läpi ja menemään kuljetuskoppaan. Koska temppujen oppiminen on Lyydiasta hauskaa, kannattaa tätä jatkaa sen kanssa myös uudessa kodissa. Lyydia on myös hyvin kiinnostunut kasveista, joten uudessa kodissa tulee tarkistaa, ettei mitään kissalle haitallisia kasveja ole. Kissalle sopivaa heinää sille voi tarjota.

Lyydia rakastaa huomiota ja rapsuttelua ja ottaakin mielellään päivätorkut sylissä aina tilaisuuden tullen. Mieluisin nukkumapaikka on ollut hoitajan vieressä tai jaloissa. Lyydia on myös puhelias kissa, varsinkin kun kaipaa leikkiseuraa. Alussa juttua riitti myös yöaikaan mutta nyt nukutaan jo yöt hyvin.

Sijaiskotiin tullessaan Lyydia ei ollut tottunut hoototoimenpiteisiin tai nostamiseen. Harjoittelemalla ja palkitsemalla lääkitseminenkin on alkanut onnistua. Kynsien leikkuussa ollaan siinä vaiheessa, että tassusta saa pitää hetken kiinni. Kynsiä on sijaiskodissa leikattu vaivihkaa sillä aikaa kun Lyydia on nukkunut päiväunia sylissä.

Lyydialla on ollut pidempään vaivana yliherkkyydestä johtuvaa ihon kutinaa, johon on kokeiltu avuksi atopialääkettä ja allergiaruokaa. Yliherkkyyden syy ei ole selvinnyt. Tällä hetkellä kutina pysyy aisoissa pienellä päivittäisellä kortisoniannoksella. Lyydia tulee todennäköisesti tarvitsemaan myös jatkossa lääkityksen kutinanoireen helpottamiseen.

Lyydialle etsimme aikuiskotia ainoana lemmikkinä.