Lyydi

noin 8 vuotta (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

20.12.2020 Lyydi pääsi muuttamaan sopivasti jouluksi omaan kotiinsa.

***

Lyydi on seurallinen, joskin hiukan varautunut leidi, jolla on elämäntaparemotti meneillään.

22.10.2020

Lyydi on noin 8-10 vuotias leikattu daami, jolla on tällä hetkellä painonpudotusprojekti käynnissä. Rekku Rescuelle saapuessaan Lyydi painoi huimat 9,4 kg, joka on kissalle valtava määrä painoa. Tällä hetkellä painoa on onnistuttu pudottamaan puolisen kiloa, joten pudotettavaa on vielä useita kiloja.

Luonteeltaan Lyydi on äärimmäisen herttainen ja hellyttävä, joskin vähän varautunut ja pelokas. Lyydi tarvitseekin rauhallisen kodin, jossa se voi rauhassa rakentaa luottamustaan ihmisiin. Lyydi rakastaa rapsutuksia, ja nukkuu mielellään yönsä vieressä, mutta tulee ihmisen lähelle vain omilla ehdoillaan. Painostaan huolimatta Lyydi on myös aktiivinen hiirilelun metsästäjä ja leikkii usein myös ihan itsekseen.

Lyydi on selkeästi kasvanut ihmisen kanssa, sillä sen käsittely on alusta alkaen ollut helppoa. Kynsien leikkuu ja jopa suihku ovat onnistuneet ilman sen merkittävämpiä erimielisyyksiä. Harjauksesta Lyydi tykkää myös paljon. Sylissä hän ei kuitenkaan viihdy ja pötkii helposti pakoon mikäli ihminen tekee äkkinäisiä liikkeitä tai kävelee suoraan sitä kohti. Tutustumiskäynnin Lyydi luultavasti viettää sängyn alla, sillä uudet ihmiset ovat sen mielestä hiukan pelottavia.

Lyydin hoidossa tulee erityisesti ottaa huomioon sen noudattama ruokavalio, joka edellyttää useita pieniä annoksia ruokaa päivässä, jotta aineenvaihdunta pysyy käynnissä ja painonpudotus jatkuu. Koostaan johtuen neiti ei myöskään pääse itse puhdistamaan takapuoltaan, joten pepun pyyhkiminen muutaman kerran viikossa kuuluu myös Lyydin hoitotoimenpiteisiin.

Lyydi kaipaa rauhallista ja erityisesti vakaata kotia, jossa sen ihmisillä on aikaa ja halua antaa sille sen tarvitsemaa huomiota ja läheisyyttä, ja ottaa sen tarpeet aidosti huomioon. On mahdollista, että Lyydi ei koskaan tule pääsemään varautuneisuudestaan täysin eroon, joten luottamuksen rakentaminen ja sen tarpeiden huomioiminen pitkällä aikavälillä on tälle kissalle tärkeässä roolissa. Sitoutuminen Lyydin painonpudotusprojektiin, joka ei tule olemaan ohi aivan heti, on myös erityisen tärkeää.

Lyydin tulevalta kodilta toivotaan erityisesti vakaata elämäntilannetta, jossa suuria muutoksia ei ainakaan heti olisi tulossa. Lyydiä ei luovuteta kotiin, jossa on pieniä lapsia, sillä lasten arvaamattomat liikkeet tulisivat varmasti pelottamaan sitä. Lyydi saattaisi tykätä kiltin ja lempeän tyttökissan seurasta, mutta se luovutetaan myös ainoaksi kissaksi.