Lyydi

noin 8 vuotta (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Sijainti: Suomi, Helsinki (sijaiskodissa)

Lyydi on seurallinen, joskin hiukan varautunut leidi, jolla on elämäntaparemotti meneillään.

22.10.2020

Lyydi on noin 8-10 vuotias leikattu daami, jolla on tällä hetkellä painonpudotusprojekti käynnissä. Rekku Rescuelle saapuessaan Lyydi painoi huimat 9,4 kg, joka on kissalle valtava määrä painoa. Tällä hetkellä painoa on onnistuttu pudottamaan puolisen kiloa, joten pudotettavaa on vielä useita kiloja.

Luonteeltaan Lyydi on äärimmäisen herttainen ja hellyttävä, joskin vähän varautunut ja pelokas. Lyydi tarvitseekin rauhallisen kodin, jossa se voi rauhassa rakentaa luottamustaan ihmisiin. Lyydi rakastaa rapsutuksia, ja nukkuu mielellään yönsä vieressä, mutta tulee ihmisen lähelle vain omilla ehdoillaan. Painostaan huolimatta Lyydi on myös aktiivinen hiirilelun metsästäjä ja leikkii usein myös ihan itsekseen.

Lyydi on selkeästi kasvanut ihmisen kanssa, sillä sen käsittely on alusta alkaen ollut helppoa. Kynsien leikkuu ja jopa suihku ovat onnistuneet ilman sen merkittävämpiä erimielisyyksiä. Harjauksesta Lyydi tykkää myös paljon. Sylissä hän ei kuitenkaan viihdy ja pötkii helposti pakoon mikäli ihminen tekee äkkinäisiä liikkeitä tai kävelee suoraan sitä kohti. Tutustumiskäynnin Lyydi luultavasti viettää sängyn alla, sillä uudet ihmiset ovat sen mielestä hiukan pelottavia.

Lyydin hoidossa tulee erityisesti ottaa huomioon sen noudattama ruokavalio, joka edellyttää useita pieniä annoksia ruokaa päivässä, jotta aineenvaihdunta pysyy käynnissä ja painonpudotus jatkuu. Koostaan johtuen neiti ei myöskään pääse itse puhdistamaan takapuoltaan, joten pepun pyyhkiminen muutaman kerran viikossa kuuluu myös Lyydin hoitotoimenpiteisiin.

Lyydi kaipaa rauhallista kotia, jossa sen ihmisillä on aikaa ja halua antaa sille sen tarvitsemaa huomiota ja läheisyyttä, sekä sitoutua painonpudotusprojektiin, joka ei tule olemaan ohi aivan heti. Luottamuksen rakentaminen on tälle kissalle erityisen tärkeää ja Lyydistä kuoriutuu varmasti varsinainen seuraneiti, kunhan hän pääsee varautuneisuudestaan irti.

Lyydiä ei luovuteta kotiin jossa on pieniä lapsia, sillä lasten arvaamattomat liikkeet tulisivat varmasti pelottamaan sitä. Lyydi saattaisi tykätä kiltin ja lempeän tyttökissan seurasta, mutta se luovutetaan myös ainoaksi kissaksi.

Summary in English

22.10.2020

Lyydi is an approximately 8-10 year old lady who is currently undergoing a weight loss project. When she arrived at Rekku Rescue, she weighed 9.4 kg, which is a huge amount of weight for a cat. At the moment, we have managed to drop half kilogram of weight, so there are still several kilograms to go.

Lyydi is extremely endearing, though a little fearful. She needs a peaceful home where she can build her trust in people little by little. Lyydi loves it when her foster-human scratches her, and she likes to sleep in bed at night. It’s important to remember let Lyydi have her own space, and let her come close when she does it herself. Despite her weight, Lyydi is an active mouse toy hunter and often plays all by herself too.

Lyydi has been easy to handle from the beginning. Nail trimming and even showering have been successful without major disagreements. Lyydi also likes to be brushed. She is kind, but does not feel comfortable and escapes if a person makes sudden movements or walks straight towards her. Lyydi also finds new people scary.

Lyydi’s new home must continue her diet, which requires exercise and several small portions of food per day to keep the metabolism going and weight loss to continue. This is very important, and the project won’t be over right away. Due to her size, Miss is also unable to clean her butt herself, so wiping her butt few times a week is also part of Lyydi’s treatment.

Lyydi will not be handed over to a home with small children, as the unpredictable movements of the children would surely frighten it. Lyydi might like the company of a kind and gentle female cat, but she is also handed over as the only cat.

Kulukorvaus

Kulukorvaus 160 €. Kulukorvauksella kissa on saanut vähintään yhden kolmoisrokotteen (calici, herpes ja kissarutto), tunnistemikrosirun, se on leikattu ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa on eläinlääkärin pintapuolisesti tarkastama, FIV-/FeLV-testattu negatiiviseksi (ellei toisin kerrota kissan kuvauksessa) ja vähintään kertaalleen madotettu. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru.fi-palveluun.

Tiedustelut

Mette / 0503825439

Soittoajat: Sovittaessa

metterekkurescue.com

Yhteydenotot mieluiten ensin tiedustelulomakkeella. Palaan asiaan niin pian kuin suinkin kykenen.

Avaa lomake

Tiedustelu kissasta Lyydi

Olen lukenut Rekku Rescue ry:n ohjeet kissan adoptioon: Kissan Adoptio

Tarkista, että kirjoititi sähköpostiosoitteen varmasti oikein. Saat vastauksen tähän osoitteeseen.


Eläin luovutetaan vain 20 vuotta täyttäneelle.


Tiedusteluita vain varauksessani olevista eläimistä, ei muiden varaajien eläimistä.

Emme vastaa tekstiviesteihin, soittopyyntöihin tai tuntemattomasta numerosta soitettuihin puheluihin! Muistathan, että tämä on meille VAPAAEHTOISTYÖTÄ opiskelun, palkkatyön ja muun elämän lomassa. Emme siis voi aina olla tavoitettavissa soittoaikoinakaan. Yritäthän tällöin myöhemmin uudestaan, vastaamme kyllä heti, kun voimme. Mikäli et saa meiltä vastaussähköpostia, tarkistathan roskapostikansiosi.