Lupu

10.6.2019 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

22.12.2019 Lupu ja Lennu saivat yhteisen kodin Helsingistä.

30.12.2019

Ensimmäisen viikon kuulumisia uudesta kodista:

“Lupu ja Lennu ovat nyt olleet meillä viikon verran, ja kaikki on sujunut oikein hyvin! Molemmat ovat sopeutuneet loistavasti. Lupun stressipissailua ei ole ilmennyt, eikä Lupu vaikuta muutenkaan stressaantuneelta. Molemmat viihtyvät sylissä ja leikkivät innokkaasti uusilla leluilla. Korkea kiipeilypuu, jonka avulla pääsee myös kirjahyllyn päälle, on ollut iso hitti ja kissat myös nukkuvat siellä usein. Lupu ja Lennu ovat suhtautuneet hyvin myös muihin ihmisiin, jotka ovat meillä käyneet. Jopa Lupu on uskaltautunut ventovieraiden syliin.

Kissat vaikuttavat tyytyäisiltä ja reippailta, ja olemme kiintyneet heihin kovasti. :)”

***

Suloinen Lupu on parhaita kavereita siskonsa Lennun kanssa. Lupu on tämän kaksikon ujompi, tarkkaileva osapuoli, joka on leikeissä hieman varovaisempi ja nauttii myös yksin puuhailusta. Lupu saa paljon rohkeutta siskoltaan Lennulta, jonka perävaununa hän uskaltaa mennä ja tehdä. Lupu rakastaa rapsutuksia ja ihmisen sylistä on tullut Lupun turvapaikka, jossa tyttönen tykkää nukkua yksin tai Lennun kanssa.

8.12.2019

Lupu ja Lennu tulivat syyskuun alussa Rekku Rescuen sijaiskotiin yhdessä veljensä Leevin kanssa. Luonnosta löydetty pentukolmikko oli tullessaan arkoja ja jännittivät kaikkea uutta. Reippaasti kaikki kolme kuitenkin alkoivat tehdä tuttavuutta sijaishoitajien kanssa ja opetella kotikissan tavoille. Leevi ehti saada oman kodin jo jonkin aikaa sitten, mutta tytöt joutuivat stressiperäisten sisäsiisteysongelmien sekä vatsavaivojen vuoksi olemaan sijaiskodissa hieman pidempään. Nyt vessakäynnit hoidetaan mallikkaasti oikeaan paikkaan ja sopiva ruokavaliokin on löydetty, joten tyttöjen kodinetsintä voi alkaa. Koska Lupu ja Lennu ovat hyvin kiintyneitä toisiinsa, etsimme heille yhteistä kotia.

Lupu on sisaruksista rauhallisempi yksilö ja tykkää viettää aikaa tarkkailemalla siskonsa touhuja. Välillä Lupu myös innostuu itse mukaan leikkiin. Lisäksi Lupu pitää paljon aktivointileluista, joiden parissa voi touhuta yksin. Vetäytyvämpänä luonteena Lupu tuppaa ajoittain jämään Lennun jalkoihin, joten ihmisen ohjausta tarvitaan, jotta esimerkiksi lelujen käyttö olisi tasapuolista. Sisarukset kuitenkin tykkäävät leikkiä paljon myös keskenään ja heistä on suuresti iloa toisilleen. Lupu on hieman perso ruualle, joten aktivointiin tulisi panostaa uudessa kodissa, jotta Lupulle löytyisi mieluisia tapoja puuhailla passiivisena olemisen sijaan. Rapsutukset ja sylissä olo ovat suurinta herkkua Lupulle, varsinkin sylissä nukkuminen on osoittautunut varsin mukavaksi turvapaikaksi.

Lupu oli aluksi sijaiskotiin tullessaan arka ja pelkäsi kosketusta, eli hänen kanssaan tulee tutustuminen tehdä rauhassa. Nyt Lupusta on jo kuoriutunut rohkeampi kissa; hän tulee Lennun mukana aamuisin ihmisen perässä ottamaan vastaan aamurapsutukset sekä odottamaan ruokaa. Avoimessa tilassa yllättäen tuleva kosketus kuitenkin pelottaa Lupua ja tällöin hänestä tulee hetkellisesti arka. Lupun kanssa toimiessa ihmisen tulisi kunnioittaa kissan tahtoa ja ymmärtää, että Lupu itse päättää milloin on sopiva hetki syleilylle.

Lupulla on sijaiskodissa ollessaan ollut ongelmia stressistä johtuneen hutipissailun kanssa mutta veljen lähdettyä omaan kotiin tilanne rauhottui heti. Uudessa kodissa tulisi ottaa huomioon Lupun stressiherkkyys ja ennakoida tilanteita, jotka saattavat laukaista stressin. Feliway valmiste on tällöin hyvä ottaa käyttöön ja se tulisi myös olla käytössä ensimmäisinä kuukausina uudessa kodissa. Myös hiekkalaatikoita tulee uudessa kodissa löytyä useampi eri huoneista.

Lupu ja Lennu etsivät yhdessä kotia, jossa olisi tilaa temmeltää ja ainakin kaksi ihmistä, jotta molemmilla olisi halutessaan oma syli ja leikittäjä. Pikkulapsiperheeseen nämä tytöt eivät sovi, mutta kouluikästen lasten kanssa voisivat tulla toimeen, kunhan lapset osaavat antaa kissoille tilaa ja ymmärtävät miten toimia ajoittain hieman arastelevan Lupun kanssa.