Luna

07.04.2022

Alkuperä: Suomi

3.2.2023

Luna muutti omaan kotiinsa kahden muun kissan kaveriksi.

***

 

Luna on nuori ja lempeä kodinvaihtaja, joka etsii rakastavaa kotia.

25.1.2022

Saapuessaan Rekku Rescuelle sijaiskotiin Luna oli aluksi arka. Hän piiloitui sohvan alle ja jätti annoksensa syömättä. Viikon sijaiskodissa oltuaan Luna on selvästi rentoutunut. Sohvan alta kissa on siirtynyt ikkunalaudalle ja hän liikkuu rennosti ympäri asuntoa. Ruoka maistuu kovasti, ja Lunaa pystyy aktivoimaan herkuilla. Luna tykkää rapsutuksista ja on seurallinen, mutta hän on uusien ihmisten kanssa hieman ujo eikä välttämättä itse hae kontaktia. Luna tykkää leikkiä, ja hän on todellinen metsästäjä lelun perässä.

Luna on rodultaan Scottish Fold ja rotuun liittyy tiettyjä seikkoja, joita uudessa kodissa tulee ottaa huomioon. Scottish Fold kissoilla korva- ja nivelongelmat ovat yleisiä, ja uudessa kodissa tuleekin varautua käyttämään neitiä säännöllisesti eläinlääkärissä ja totutella korvien tarkastamiseen. Tällä hetkellä Lunan korvissa ja nivelissä ei ole eläinlääkärin tekemän tarkastuksen mukaan vikaa, mutta korvakäytävät ovat rodunmukaisesti ahtaat. Neidillä ei ole ilmennyt mitään käyttäytymisongelmia ja hän on sisäsiisti kissa.

Optimaalinen uusi koti Lunalle olisi paikka, joka olisi turvallisen tuntuinen alusta alkaen. Luna jännittää uusia ihmisiä ja tilanteita, joten aluksi hänelle tulisi tarjota oma, turvallinen tila, missä hän voi totutella uuteen paikkaan. Etenkin nuoret lapset saattavat aiheuttaa stressiä Lunalle, joten ideaali paikka olisi koti, jossa mahdolliset lapset olisivat jo vähintään kouluikäisiä. Rauhallisessa ja ymmärtäväisessä ympäristössä Luna kuitenkin kotiutuisi luultavasti nopeasti, ja hänestä tulisi seurallinen uusi perheenjäsen.