Lumo

Lisätty sivulle: 2011-03-03

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Lumo
10.8.2012 Lumo sai oman kodin hoitopaikastaan Porista

****

Leikattu naaras, noin 6,5v. (huhtikuussa 2012), kotihoidossa Porissa

8.9.2011 Lumo pääsi uuteen kotihoitopaikkaan Poriin.

22.8.2011 Lumolla olisi taas kiire löytää se oma koti tai mahdollisesti uusi hoitopaikka ainoana kissana. Lumo ei tule toimeen hoitopaikan kissojen kanssa eikä se voi olla kauaa nykyisessä hoitopaikassaan.

15.8.2011 Lumolle etsitään aikuista ja rauhallista kotia, mieluiten ainoana kissana.

Kuulumisia kotihoidosta: Lumo voi hyvin. Ollaan viime aikoina harrastettu paljon harjaamista koska jostain syystä siltä lähtee paljon karvaa, ja Lumo tuntuu todella pitävän harjauksesta eli alkaa kehräämään heti eikä malttaisi lopettaa. Olen myös totuttanut Lumoa nosteluun eli välillä otan syliin vähäksi
aikaa ilman syytä. Aina aluksi Lumo näyttää ahdistuvan tilanteesta ja usein
marmattaa vähän mutta silittely auttaa, ja päästän nopeasti pois.

Kissanpennun kanssa Lumo ei tullut toimeen edellisessä kämpässä, koska pentu
halusi jatkuvasti leikkiä ja Lumo oli siitä tosi ärtynyt ja meni jatkuvasti
piiloon murisemaan. Tulevassa kodissa siis ei saisi olla ainakaan kovin
vilkkaita kissoja. Hyviä puolia pennusta oli se että Lumo suhtautui paljon
aiempaa aktiivisemmin ja uteliaammin leikkimiseen. Lumo on edelleen
vaivautunut ja hämillään jos sitä yrittää leikittää mutta pennun näytettyä
mallia Lumokin välillä riehaantui.

3.8.2011 Lumo sai pienillä järjestelyillä jonkin verran lisäaikaa hoitopaikassa, mutta sen olisi hyvä päästä jo pian omaan kotiin.

28.6.2011 Lumon kotihoitaja joutuu muuttamaan ensi kuussa, joten Lumolle pitäisi pian löytää se oma koti.

8.4.2011 Lisätty uusia kuvia kauniista Lumosta. Lumo pääsi hätämajoitukseen kotihoitopaikkaan Helsingissä.

Hoitaja kertoo “Lumo voi hyvin ja tulee koko ajan seurallisemmaksi. Se on edelleen erittäin tarkka omista rajoistaan eli saattaa ärähtää jos sitä silittää väärällä hetkellä mutta toisaalta esim kun olen käymässä itse nukkumaan, Lumo tykkää tulla makailemaan rinnan päälle ja olemaan silitettävänä ja usein nukahtaa tyynylle (jos sille antaa tarpeeksi omaa tilaa). Eli kaipaa seuraa mutta omilla ehdoillaan. Harvinainen kissa muuten siitä että tykkää nukkua öisin :) Monilla se tuntuu olevan tärkein menovaihe päivän aikana mutta Lumo nukkuu joko vieressä tai omalla paikallaan koko yön.”

2.3.2011 Lumo joutuu etsimään uuden kodin, sillä ei ole yrityksistä huolimatta tottunut perheeseen syntyneeseen vauvaan.

Omistaja kertoo: Adoptoimme kauttanne Virolaisen Lumo-kissamme viitisen vuotta sitten. Lumo on voimakas persoona, ja olemme olleet häneen kovin tykästyneitä. Kurjalla asialla kuitenkin teitä lähestyn, sillä emme enää hänen kanssaan “pärjää”. Perheesemme syntyi vajaa vuosi sitten tyttövauva, johon Lumo ei kaikista yrityksistä ole tottunut, toisin kuin toinen kissamme joka on tilanteeseen erittäin sopeutunut. Lumo oirehtii tilanteesta, ja lisäksi inhoaa lapsia. Tilanne pysyi hallinnassa niin kauan kun tyttäremme ei liikkunut, mutta nyt kun hän konttaa ja harjoittelee kävelyä on kissan ja lapsen kohtaamisten vahtiminen käynyt mahdottomaksi. Lumo tietentahtoen lähestyy lasta kun silmä välttää, ja läimäyttää tassulla. On toki päiviä, kun kaikki on hienosti ja nämä kaksi kulkevat häiritsemättä toisiaan. Kuitenkin tuntuu että yleistilanne pahenee päivä päivältä; Lumo muuttuu ärtyisämmäksi ja lapsi vikkelämmäksi. Emme haluaisi Lumoa lopettaa, upea kissa, aivan ihana, mutta tarvitsisi kodin jossa EI ole lapsia. Kodin jossa saa aikuisen huomiota.
Lumo on nyt viikon äidilläni hoidossa, hän ei kuitenkaan voi kissa pitempään pitää koska on vähän allerginen. Ratkaisu tilanteeseen pitäisi siis löytyä pian.

Lumo oli aikoinaan muistaakseni nimellä Lumikki. Ulkonäöltään täysin musta, kaunis ja linjakas kissa. Ihanaa, että autatte, vaikkakin olemme tottakai hirvittävän surullisia kun joudumme luopumaan.