Lumikki

Lisätty sivulle: 2015-12-31

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Lumikki
21.1.2016 Lumikki sai kodin Espoosta.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

19.2.2016 Lumikki on sopeutunut hyvin uuteen kotiin. Lempipaikkoja on löytynyt, laitan liitteeksi yhden kuvan parhaasta nukkumispaikasta. Ruokahalu on hyvä. Erityinen suosikkiruoka on porsaan sydän, jota pakastan pienempinä annoksina ja annan pari kertaa viikossa. Se menee yleensä kerralla. Myös jauheliha on Lumikin mielestä hyvää. Muutama märkäruoka maistuu, mutta ne yleensä tulee syötyä hitaammassa tahdissa pitkin päivää. Yhtä kuivaruokaa syö hyvin, toinen merkki menee sen seassa mutta ei sellaisenaan. Muita en ole vielä kokeillut. Ja Lumikki kyllä kuulee, kun jääkaappi avataan. Se on saanut pieninä muruina maistiaisia kinkusta ja juustosta. Myös letusta saa pikku palan ja välillä liha- tai kanaruoasta maistiaisen. Jopa kypsä, liemessä muhinut porkkanapala maistui.

Eläinlääkärissä kävimme 2. helmikuuta ottamassa rokotuksen. Lumikki oli peloissaan ja alistui käsittelyyn. Kaikki oli kunnossa eikä rokotuksesta tullut mitään ongelmia. Muutenkin Lumikki on ollut terve eikä esim. ripulia ole ollut. Pikkulasten seurassa Lumikki on vähän varautunut, antaa kyllä silittää mutta vetäytyy sitten mieluummin omiin oloihinsa. Uudet aikuiset ovat kuitenkin kiinnostaneet eikä ujostele heitä. Viime viikonloppuna tytön perhe toi ensimmäistä kertaa pienen koiransa mukana. Koira on tottunut kissoihin, koska perheellä oli ennen sitä ja on edelleen kaksi kissaa. Se olisi halunnut tutustua Lumikkiin mutta Lumikki ei ollut samaa mieltä. Se ensin sähisi ja sitten piiloutui pöydän alle. Koira oli koko ajan kytkettynä eikä päässyt perässä. Kun vieraat olivat lähteneet, Lumikki tuli ensin hyvin varovaisesti tarkistamaan tilanteen.

Meillä on mennyt Lumikin kanssa mukavasti. Välillä leikitään ja sitten taas syödään ja otetaan päiväunet. Siitä on todella ollut minulle paljon iloa. Edelleenkään se ei halua olla sylissä. Tosin kerran nojatuolissa istuessani hyppäsi polville ja pötkötti siinä hetken. Muuten kyllä tykkää olla lähellä.

***

Leikattu naaras, noin 3-6 v. Kotihoidossa Vantaalla.

10.1.2016 Lumikista on kuoriutui hoitopaikassa iloinen ja leikkisä kissa, kun sitä vaivanneet hampaat ja vatsavaivat saatiin hoidettua. Nyt aikasemmin pentujensa hoidosta ja imetyksestä väsynyt Lumikki saa leikkihepuleita ja ravaa innoissaan hoitopaikassa kujertaen, leikkiin kutsuen. Hiiriongen jahtaaminen on suosikkiaktiviteetti ja Lumikki jaksaa hyökkäillä ja vaania pitkiäkin toveja. Siksi Lumikin seuraksi voisikin sopia toinen reipas tyttökissa leikkikaveriksi. Kaveriksi voisi ajatella myös pentua. Lumikki sopii myös ainoaksi kissaksi, jos leikkiseuraa on tarpeeksi.

31.12.2015 Lumikki ja pentunsa 7 kääpiötä saapuivat yhdistyksen hoitopaikkaan pentujen ollessa n. 3-viikon ikäisiä. Tätä ennen Lumikki oli vaeltanut jo muutaman vuoden kesämökkialueella Sastamalassa, kunnes se toimitettiin löytölään vastasyntyneiden pentujensa kanssa. Onnea tämän poppoon matkassa siis oli, että emo ja pienet pennut pääsivät kasvamaan ja sosiaalistumaan hyvään hoitoon. Kun pennuilla tuli 10 viikkoa ikää täyteen, siirtyi laihassa kunnossa oleva Lumikki-emo toiseen hoitopaikkaan toipuilemaan ja valmistumaan sterilaatiota sekä hampaidenpoistoa varten, sillä sen suu oli päässyt melko huonoon kuntoon. Pennut Blick, Whick, Glick, Plick, Quee, Snick ja Flick ovat jo löytäneet kotinsa.

Nyt kun Lumikin hampaat ja sterilaatio on hoidettu ja se on saanut pentujen hoidossa menetettyä painoa ja energiaa takaisin, tämä lempeä ja virkeäksi osoittautunut mamma olisi myös valmis löytämään oman kotinsa.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, ota yhteyttä varaajaan. Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120 €. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, perusrokotukset, tunnistemikrosirun ja kissa on leikattu. Kissa on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun.