LuckyLuke (nyk. Laku)

2021 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

8.6.2022 Lucky Luke, nykyään Laku, asteli ikiomaan kotiinsa Irmeli -kissan kamuksi.

***

LuckyLuke on onnellisten tähtien alla suureen kissapopulaatioon syntynyt lempeänrohkea kollinjötkäle, joka löysi muutamassa viikossa kotikissakoulun ohituskaistan ja loikki sitä pitkin oman kodin etsintään.

13.5.2022

Luke nuoren kollin tavoin tekee kaiken antaumuksella; elämän perusasiat ovat leikki, uni ja ruoka – vaihtelevassa tärkeysjärjestyksessä. Kollipoika on varmasti seuraamassa taustalla, mikäli huushollissa tapahtuu jotain kiinnostavaa toiminnallista – astianpesukoneen täyttö, pöydän pyyhkiminen tai vessaan meneminen. Kollipojan lempipuuhaa on lelujen noutaminen ja onkilelujen saalistaminen.

Kun Lukelle itselleen sopii, on silitykset todella paikallaan. Mutta silitykset saattavat laukaista pientä hellyysaggressiota. Vaikka käyttäytyminen on vähenemään päin, Luke ei sovi pienten lasten perheeseen. Luke myös aristaa välillä vieraita ääniä ja nopeita liikkeitä.

Luke on ollut sijaiskodissa vasta kuukauden päivät ja edistynyt valtavan nopeasti. Tästä huolimatta on pojalla edessä paljon uutta ja ihmeteltävää. Myös vieraat ihmiset ovat Lukelle vielä ajoittain kauhistus. Tämän vuoksi Luke sopisi parhaiten yhden tai muutaman ihmisen talouteen.

Uuden kodin pitää olla kissakokenut ja kärsivällinen: Luke on totutettava käsittelyyn, kissakoppiin laittamiseen ja muihin kissaelämän perusasioihin. Luke saattaisi nauttia toisen leikkisän kollin seurasta.