Luci

05/2019 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

30.4.2020 Luci muutti omaan kotiin, jossa se liittyi kahden muun leikkisän kissan laumaan.

***

Suloisilla minitupsu-korvilla ja ylimääräisillä varpailla varustettu ihana kissapoika Luci rakastaa vauhdikkaita leikkejä, muiden kissojen seuraa ja pitkiä silityshetkiä.

8.4.2020

Lucin lähestyessä vuoden ikää on poika alkanut saada nuoren aikuisen kissan raameja, vaikka kasvoiltaan se on vieläkin hurjan suloinen babyface. Luci on hyvin hellyyttävä ja rakastettava kissa, joka osoittaa vahvaa kiintymystä omaan ihmiseensä, kunhan luottamussuhde on ensin rakennettu. Luci tulee aamuisin aamupalan jälkeen itse innokkaasti syliin kovaa kehräämään, leipomaan ja puskemaan ja viipyy siinä vaikka tunnin. Päivän mittaan Luci tykkää seurata ihmisen arkitoimia ja haluaa usein olla siinä huoneessa, missä muutkin. Lucin saa oikealla hetkellä helposti nostettua syliin kannettavaksi, missä poika istuu kiltisti siihen asti, kunnes hänet lasketaan pois. Uudet asiat, äkilliset liikkeet ja kovat äänet vielä toisinaan säikäyttävät Lucin, mutta ajan kanssa tämä helpottunee, kun Luci kasvaa ja saa lisää kokemusta erilaisista elämän äänistä.

Luci on hyvin vilkas, eloisa ja energinen poika. Se viipottaa menemään ympäri asuntoa samanaikaisesti pienillä piipityksillä ja viserryksillä jutellen. Kaikki paikat tutkitaan, hyllyihin, ikkunalaudoille ja hiekkalaatikoihin hypitään. Nyt kun ihminen taikka sijaiskoti eivät enää pelota ja Lucin itsevarmuus on kasvanut, on poika alkanut osoittaa tylsistymisen merkkejä sopivan leikkikaverin puutteessa. Vaikka Lucia leikittäisi leluilla useamman tunnin, kaipaa se silti kovasti lajitoveria riehumis- ja jahtausleikkeihin. Sijaiskodin omat kissat, seniori-ikää kolkutteleva rouva ja herkkäsieluinen runopoika, eivät Lucin tahdissa pysy ja usein käy niin, että Luci pentumaisessa leikki-innostuksessaan tulee härnänneeksi kahta muuta kissaa, kun ei saa vastakaikua leikkeihinsä. Niinpä uudesta kodista todellakin täytyy löytyä toinen nuori, superenerginen ja reipas poikakissa, joka ei leikkijahtauksesta tai yllätyshyökkäilystä säiky. Muissa hetkissä Luci on hyvinkin kiltti, eikä esimerkiksi tee elettäkään vallatakseen rouvakissan omaa petipaikkaa ja osaa myös odottaa vuoroaan sulkalelu-leikissä toisen kissan kanssa.

6.3.2020

Tullessaan Rekku Rescuen hoiviin Luci oli ihmiseen tottumaton ja pelkäsi kosketusta. Luci ilmaisi pelkoaan ja hämmennystään sähisemällä sekä saattoi myös läpsäistä ihmisen kättä. Luci on kuitenkin reippaana poikana edistynyt viimeisen kuukauden aikana paljon ja hänestä on kuoriutunut mitä suloisin pikku kissa, joka nauttii nykyään kovasti silityksistä ja ihmisen antamasta huomiosta. Luci on perusluonteeltaan hyvin kiltti ja ystävällinen, niin toisia kissoja kuin ihmisiä kohtaan. Ihmisten kanssa elämisen opettelu on hänellä kuitenkin vielä alkuvaiheessa, joten Luci tarvitsee oman ihmisen, jolla on paljon kissakokemusta ja erityisesti silmää kissan eleiden tarkalle tulkitsemiselle. Kissan sielunelämää ymmärtävän ihmisen kanssa Luci näyttää parhaat puolensa: tulee itse silitettäväksi, tervehtii puskemalla, käy pötköttämään aivan viereen, kehrää ja polkee tassuilla. Tutun ihmisen kanssa syliin nostaminen ja siinä paikasta toiseen kuljettaminen, kynsien leikkaaminen ja muutenkin käsittely onnistuu Lucin kanssa hienosti. Ajoittain Luci vielä saattaa hämmentyä, jolloin hän yrittää läppäistä ihmisen kättä tassullaan. Lucilla on myös satunnaisesti tapana yrittää hellyydenpuuskassa osoittaa kiintymystään lempeästi puremalla ihmisen kättä, kuten toista kissaa purisi. Pikkuhiljaa Luci varmasti oppii pois tästä tavasta, kunhan uudessa kodissa osataan tilanteen sattuessa reagoida siihen oikein.

Luci on seurallinen ja nauttii paljon toisten kissojen kanssa olemisesta. Lucilla on hyvät sosiaaliset taidot ja hän tekee tuttavuutta toisten kissojen kanssa hyvin kohteliaasti. Nuorena kissana Lucilla riittää energiaa ja vauhtia. Sijaiskodissa lempileikkejä ovat asunnon ympäri ravaaminen, jahtausleikit ja aivan ehdoton ykkönen, kepistä heilutettavan sulkalinnun metsästäminen, mitä tehdessä Luci loikkii upeita, yli metrin korkuisia loikkia. Toimeliaana poikana Luci osaa keksiä itselleen tekemistä tylsyyden iskiessä; erityisen kivaa puuhaa on hiekkalaatikoista hiekan ulos viskominen, veden läikyttäminen vesikupeista sekä kasvien kanssa tappelu. Nämä tavat kuitenkin esiintyvät sitä vähemmän, mitä enemmän ihminen jaksaa tarjota Lucille virikkeitä ja leikkihetkiä. Vessassa asiointi on kuitenkin Lucilla luonnostaan vauhdikasta, joten uuden kodin kannattaa panostaa korkeareunaisiin hiekkalaatikoihin.

Luci jaksaa hyppiä, heilua ja spurttailla tuntitolkulla, joten hän ehdottomasti tarvitsee kaverikseen toisen nuoren, energisen ja vauhdikkaista leikeistä pitävän poikakissan. Taloudessa voi tämän lisäksi mahdollisesti olla muitakin eri-ikäisiä kissoja, koska Luci osaa kohdata myös vanhemmat kissat kunnioittavasti ja tarvittaessa jättää nämä rauhaan. Lapsiperheeseen Luci ei sovi ajoittaisen arvaamattoman käytöksen vuoksi. Luci myös toisinaan säikkyy kovia ääniä ja äkkinäisiä liikkeitä, joten tälle pojalle parhaiten sopivimmat palvelijat olisivat suht rauhallista arkea viettäviä, kissaorientoituneita ihmisiä.