Loulou

07.10.2008

Alkuperä: Suomi

27.6.2022 Loulou muutti omaan kotiin viettämään kissanpäiviä.

 

Hurmaava Loulou-kissa etsii rauhallista kotia, jossa saisi elellä ainoana lemmikkinä ja jossa jaksetaan huolehtia hänen tarpeistaan ja rutiineistaan.

18.5.2022

Loulou tuli Rekuille kodinvaihtajana ja on hurmannut nyt sijaiskodissa pari kuukautta. Alun arkuuden jälkeen luottamus syntyi kissan ehdoilla eli rauhallisilla liikkeillä rauhallisten ihmisten toimesta, mikä tuntuu hänelle edelleen sopivan parhaiten. Yhteiset päivärutiinit muodostuivat nopeasti ja yhteiselämä on ollut helppoa. Loulou on hyvä etätyöläisen kaveri. Hän käy välillä rapsuteltavana, kehrää kovaa ja kerjäilee herkkuja. Loulou tulee ovelle vastaan, kun omat ihmiset tulevat kotiin ja muutenkin ilmaantuu hyvin usein paikalle, kun jotain tapahtuu. Äkkinäisiä liikkeitä, kovia ääniä ja kaikkea yllättävää hän pelkää ja silloin paetaan paikalta.

Makuuhuoneen verkotetulle avoimelle ikkunalle hänet pitää nostaa monta kertaa päivässä (pitäähän sitä kissan nyt ulkoilmaa saada haistella) ja sohvalla hän käy köllimässä sylissä oman mielensä mukaan lyhyitä aikoja kerrallaan, mutta usein. Loulou nukkuu paljon ja öisin antaa myös isäntäväen nukkua todella hyvin. Välillä toki käy sängyssä hetken kehräämässä ja lepäämässä.

Loulou ei ole kovin innokas leikkimään, mutta välillä vähän juoksentelee ja leikkii mm. leluhiirillä. Pakettinaru ja kissoille tehdyt nettipelit ovat mieluisinta leikkiä. Viime aikoina Loulou on kiinnostunut enemmän leikkimään myös ihmisten kanssa, kun luottamus on syventynyt ja välillä jo kujertelee, vaanii ja hypähtelee, vaikkeivat ihmiset ihan aina ymmärrä, miten hän haluaisi yhdessä leikittävän.

Ruoan suhteen Loulou oli alkuun nirso ja söi todella vähän, millä saatiin pieni ylipainokin hyvin pois, mutta nykyisin ruokahalu on kasvanut ja lempiruokia menee nyt hyvällä ruokahalulla. Uudessa kodissa olisi tärkeää kiinnittää huomiota ruoan terveellisyyteen. Ruokaa Loulou saa kuppiin muutaman kerran päivässä yleensä joko silmiin tuijottamalla tai vaateliaasti tyhjän kupin edessä istumalla. Louloun oma ääni on myös vähitellen löytynyt ja välillä asioita pyydetäänkin jo vienolla naukaisulla tai äänettömällä suun avauksella.

Loulou antaa silittää pieniä aikoja ja nostaminen lattialta tasolle, ikkunalle tai kuljetuskoppaan onnistuu hyvin, mutta syliin ottamisesta hän ei tykkää. Lääkkeen anto tarvittaessa suuhun onnistuu siten, että toinen pitää sylissä ja toinen lääkitsee nopeilla liikkeillä. Sähinää tulee, jos homma epäilyttää tai kestää liian kauan. Kynsien leikkuuta tai muita hoitotoimenpiteitä sijaiskodissa ei vielä ole yritetty, kun on keskitytty ensin luottamuksen rakentamiseen.

Louloun hampaat olivat Rekuille tullessa aika huonossa kunnossa. Eläinlääkärissä hampaat huollettiin, huonoimmat poistettiin ja sillä varmasti oli vaikutusta myös ruokahalun palautumiseen. Jatkossa Loulou on hyvä käyttää vuosittain eläinlääkärillä hammastarkistuksessa ja hammaskiven poistossa. Lisäksi alaleuasta löytyi pieni patti, joka poistettaessa osoittautui kasvaimeksi. Eläinlääkärin mukaan on kuitenkin epätodennäköistä, että se uusisi, vaikka toki mahdollista.

Ulkona Loulou ei sijaiskodissa ole käynyt, eikä hänen kanssaan ole kokeiltu valjaita, mutta ulkoilu kiinnostaisi kovasti. Entisessä kodissa hän sai olla kesäisin paljon mökillä ja se näkyy myös sijaiskodissa, jossa maailman menoa ja etenkin lintuja katsellaan ja vaanitaan paljon ikkunasta. Louloulle olisi varmasti mieleistä, jos uudessa kodissa olisi lasitettu parveke, tarha tai innokas valjaissa ulkoiluttaja. Arkuutensa vuoksi Loulou etsii aikuiskotia, ainoana lemmikkinä.