Loimu

07/2021 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

23.11.2022 Risto ja Loimu läksivät reippaina valloittamaan uutta kotiaan.

***

Loimu on leppoisan lempeä nuorimies, joka etsii yhdessä kotia lähes samanikäisen kissakaverinsa Riston kanssa.

12.8.2022

Loimu ja Risto odottelevat edelleen juuri Sitä Oikeaa kotia. Pojat ovat kesän aikana edenneet hienosti kotikissakoulun yläluokilla: vieraita ei enää sen suuremmin pelätä, ja aikuisvieraat ovat jopa kelvanneet rapsuttajiksi. Pienten lapsivieraiden kohdalla Risto hieman pohti, onko kyseessä oikeasti minihuumani, vai kenties saalistusta vaativa otus, joten pienet lapset on järkevintä jatkossakin olla vain vieraina, ei huushollin vakioasukkeina.

Nykyään kaksikolla on tapana mennä sijaiskodin omien ihmisten viereen köllöttelemään, esimerkiksi sohvalle, ja hakemaan rapsutuksia. Molemmat ovat myös oppineet tulemaan kutsusta, joskin toki vain silloin, kun huvittaa (pitäähän teineillä vähän asennetta olla!). Poikien keskinäinen ystävyys on myös lujittunut, ja he ovat nykyään selkeästi toisilleen tuki ja turva.

Riston ja Loimun kanssa kotona on aina menoa ja meininkiä, sekä roppakaupalla söpöyttä. Arki nuoren kissapoikakaksikon kanssa tuskin on ikinä tylsää tai ikävää!

15.7.2022

Loimu ja Risto saapuivat Rekku Rescuen sijaiskotiin viime vuoden lopulla yli 100 kissan populaatiosta. Kissojen sosiaalistaminen ei populaatiossa ollut mahdollista, joten pojat ovat läpikäyneet sijaiskodin hoitajien tuella kotikissakoulua, joka on vielä vaiheessa. Niinpä pojat etsivät yhdessä kissakokenutta ja kärsivällistä kotia, josta löytyy herkkyyttä ymmärtää kissan eleitä ja lajityypillistä käytöstä. Kaksikko toivoo, että tulevassa kodissa meno olisi suhteellisen rauhallista (pois lukien heidät itsensä), ja että kaksijalkainen väki olisi aikuista, tai sitten aikuisuuden kynnyksellä olevaa.

Loimu on käytökseltään vielä hieman enempi teini kuin Risto. Hän “ei tunnista” nimeään kun kutsutaan tai koitetaan houkutella häntä kielletyistä puuhista muihin askareihin. Kaksikosta Loimu on kuitenkin se, joka tykkää vähän enemmän rapsuttelusta ja saattaa välillä öisin jopa tulla hetkeksi viereen nukkumaan. Loimu saattaa myös tulla hoitajan viereen köllöttelemään, ja kehräyskin on viimein löytynyt.

Hienoisesta arkuudestaan huolimatta Loimu on kovin utelias uusia asioita kohtaan ja tutkii rohkeasti paikkoja. Loimun lempipuuhaa on ulos tuijottelu, valojen metsästys, pallopelit, hiirivideot ja oikeastaan aivan kaikenlainen leikkiminen. Loimu tykkää huiskaleluista ja pallot saa pojan ihan villiksi. Hän on myös kunnostautunut viherpeukalona eivätkä kasvit saa hetken rauhaa.

Vaikka pojilla on toisensa kavereina, on heitä tarpeen leikittää ja aktivoida ihmisen toimesta päivittäin. Turvallinen valjasulkoilu voisi olla parivaljakolla mieluista puuhaa joskus tulevaisuudessa, kunhan kodilla on kärsivällisyyttä ajan kanssa harjoitella ja totutella veljeksiä siihen. Vaihtoehtoisesti myös ulkotarha olisi varmasti erittäin pidetty! Molemmat pojat osaavat hienosti puhua kissaa ja ovat tottuneet useamman kissan laumaan, joten voisivat tulla uudessakin kodissa toimeen yhden tai parin muun kissan kanssa, kunhan kemiat kohtaavat.

Loimun lempiruokaa on kuivaruoka ja kissojen herkut, ja hänellä on mahdollisesti herkkyyttä kalalle. Hoitotoimenpiteet eivät vielä suju mutkattomasti, vaan Riston tavoin esimerkiksi kynsien leikkuu vaatii ensin vikkelän kissan kiinnioton.

Loimun ja Riston populaatiossa on ollut keuhkomatoa, ja molemmat pojat ovat saaneet siihen häätölääkityksen. Loimulla on ollut satunnaisesti yskää, joka luultavasti johtuu matojen aiheuttamista keuhkovaurioista. Koska yskä on hyvin satunnaista, riittää, että uudessa kodissa sitä toistaiseksi seuraillaan, joskin tarvittaessa tulee eläinlääkäriin olla yhteydessä.