Lita

4-5v (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

6.10.2019 Lita muutti omaan kotiin Espooseen.

***

Lita on hieman pyöreähkö, nöpönenäinen ja resuisen korvan omaava kissaneiti, jota kukaan ei hakenut löytöeläintalosta kotiin. Litalle etsitään rauhallista aikuiskotia, jossa meno olisi jo vakiintunutta. Aikuiseen ikään ehtinyt rauhallinen kissakaveri voisi myös olla tytön mieleen.

4.9.2019

Lita tuli kotihoitoon hyvin arkana, mutta kotiuduttuaan on ystävystynyt hoitajiensa kanssa ja nykyään rakastaa silittelyä ja hellimistä. Lita tykkää kiehnätä vieressä, avata verhot klo 6 ja herättää nuolaisemalla nenästä. Iltaisin tulee petiin aina hetkeksi viereen ottamaan silitykset ennen kuin tassuttelee omaan petiinsä köllimään.

Kotihoidossa Lita on myös pikkuhiljaa alkanut osoittaa kiinnostusta leikkimistä kohtaan. Varsinkin laservalon pyydystämiseen tytöllä on erityispaljon motivaatiota. Mistään yöriehujasta ei kuitenkaan ole kyse, yleensä Lita on tosi hiljainen ja huomaamaton prinsessakissa.

Uudet ihmiset jännittävät Litaa siinä määrin, että tulevan kodin toivottaisiin olevan vakiintunutta sorttia, jotta Litan ei tarvitsisi kauheasti viettää aikaa vieraiden ihmisten luona hoidossa. Lita on myös reagoinut stressaaviin tilanteisiin (yleensä joutuessaan vieraaseen paikkaan hoitoon) nuolemalla masunsa karvattomaksi. Normaalissa arjessa Litalla ei tätä nuolemista ilmene, joten tästäkin syystä paras kotiehdokas Litalle olisi rauhallinen aikuiskoti, jossa lähinnä matkusteltaisiin esim mökille, jonne Lita pääsisi mukaan.