Lissu

04/2017 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

22.12.2020 Lissu sai oman kodin ainoana lemmikkinä, ihmisten pikku prinsessana, kuten neiti toivoikin.

***

Hurmaava Lissu omaa prinsessan ulkonäön lisäksi myös itseään arvostavan prinsessan luonteen. Hellyydenosoituksia tulee antaa juuri neidille sopivaan tahtiin, mutta kunhan ihminen pääsee Lissun kanssa samalle aaltopituudelle, ei tyttösen läheisyydenkaipuulle näy loppua.

11.12.2020

Emme ota Lissusta vastaan tällä hetkellä enempää hakemuksia (11.12. klo 20.00).

27.11.2020

Lissu on reilu kolmevuotias kodinvaihtajatyttönen, joka ei edellisessä kodissaan tullut toimeen toisen kissan kanssa. Sijaiskotiin tullessaan Lissu oli hieman ujo ja jännittynyt eikä antanut juurikaan silitellä, mutta nopeasti siitä kuoriutui todella suloinen, läheisyyttä kaipaava kissaneiti.

Lissu on luonteeltaan sosiaalinen ja juttelee paljon ihastuttavilla kissamaisilla äänillään. Neiti tykkää olla mukana kaikissa kotona tapahtuvissa askareissa ja onkin miltei aina samassa huoneessa ihmisten kanssa seurailemassa tapahtumia. Ainoastaan pölynimurin esiintulo saa tyttösen pinkaisemaan piiloon siivousoperaation ajaksi. Ehdoton suosikkilelu on hiuslenkit (joiden kanssa tosin leikitään ainoastaan valvotusti) ja leikkimisen lisäksi suosikkiaktiviteetti on ikkunasta ulos katseleminen.

Sängyssä nukkuminen on Lissulle jokapäiväistä puuhaa ja neiti viihtyy myös sylissä, mikäli saa tulla siihen omin ehdoin. Samoin rapsutukset otetaan hyvillä mielin vastaan silloin kun se kissaneidille sopii, mutta tarpeeksi saadessaan saattaa tassu heilahtaa ihmisen kättä kohti. Lissu antaa nykyään myös nostaa itseään lyhyeksi ajaksi, mutta se ei ole kovasti hänen mieleensä, minkä neiti monesti myös näyttää.

Lissu osaa hiekkalaatikkoetiketin mallikkaasti ja ruoka maistuu hyvin. Sijaiskodissa on totutettu Lissua turkin harjaukseen, mikä on hyvin tärkeää, sillä Lissun kaunis ja pitkä turkki kaipaa päivittäistä huolenpitoa. Pitkän turkin harjaamatta jättäminen saattaa aiheuttaa kivuliaita takkuja, mitkä pahimmassa tapauksessa pitää poistaa ajelemalla eläinlääkärissä. Harjaustreeni on edennyt hyvin ja se sujuu jo melko mallikkaasti pienen palkkion avulla, vaikka ei ole vieläkään mitään Lissun lempipuuhaa. Toinen jatkuvaa harjoittelua vaativa asia on kantokopassa kulkeminen ja automatkat, sillä nämä ovat Lissusta hyvin epämiellyttäviä asioita. Huonekasvit kiinnostavat neitiä paljon ja uudessa kodissa tulisikin pitäytyä kissalle myrkyttömissä kasveissa, minkä lisäksi kasvit olisi hyvä sijoittaa kissan ulottumattomiin.

Lissu etsii kotia, jossa se saisi olla ainoana lemmikkinä ja jossa ei olisi pieniä tai kovin energisiä lapsia. Lissulla ilmeni edellisessä kodissaan stressistä johtuvaa hyökkäilyä, joten tämä yhdistettynä neidin ajoittaiseen tapaan osoittaa mieltään läpsäisemällä ovat myös asioita, joiden vuoksi emme sijoita Lissua pienten lasten tai -koululaisten perheeseen.

Lissu pärjää hyvin yksin työpäivän pituisen ajan, kunhan sille on tarjolla tarpeeksi virikkeitä, esimerkiksi isot ikkunat ja mielenkiintoiset näkymät, kiipeilypuita ja aktivointileluja. Seurallisena neitinä Lissu kuitenkin myös kaipaa ihmisten aikaa ja huomiota, joten ihanteellisin koti sille olisi sellainen, missä ihmiset viettävät suurimman osan ajastaan kotona silloin, kun eivät ole töissä (myös Covid19-epidemian jälkeen).