Linus (nyk. Austen)

10/2019 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

1.2.2020 Linus muutti yhteiseen omaan kotiin siskonsa Rayan kanssa.

8.2.2020

Kuulumisia kodista:

“Kissat ovat nyt olleet viikon kotona, niin tässä hieman kuulumisia :) Tyttönen on siis nykyään nimeltään Brontë ja poika Austen. Alun jännityksen jälkeen molemmat ovat reipastuneet nopeasti ja tyypeistä on jo kuoriutunut aikamoisia riiviöitä :D Austen on selvästi reippaampi ja ensimmäisenä joka paikassa, myös sylissä kehräämässä, Brontosaurus taas seurailee enemmän ja on varovaisempi, mutta toisaalta kyllä esim. ruoan perään on kyllä hyvin ahne ja sormia saa B:n kanssa varoa, jos hän jotain haluaa (ja muutenkin kyllä :D). Kisut leikkivät keskenään ja minun kanssa paljon ja nyt uusin lemppari on melko korkea kiipeilypuu, josta voi vaania viattomia ohikulkijoita (onneksi kuitenkin yleensä vaanivat toisiaan :D).  Parvekkeella on myös kiva tutkailla ja ihmetellä lintuja ja naapureita lasin takaa, mutta siellä on nyt melko kylmä, niin sinne ei pidemmäksi aikaa olla vielä jääty. Molemmat ovat todella ahneita eli ruoka on maistunut oikein hyvin ja asiat on tehty aina hienosti laatikoihin.

Austenin lempipaikka on sohvalla tyynyjen alla, siellä se sekä nukkuu että vaanii minun jalkoja. Brontë taas nukkuu mieluiten joko kiipeilypuussa tai raapimatynnyrin päällä. B ei myöskään ole niin kova vaanimaan, mutta natustelee kyllä sormia ja varpaita kehräten samalla.

Koirien kanssa ollaan menty varman päälle eli kämppä on jaettu kahtia ja kissat ovat vielä lähinnä omalla puolellaan, jotta kaikki saa rauhassa tottua toistensa hajuihin. Nyt kun ovat jo reipastuneet ja vähän enemmän tottuneet omaan alueeseen ja minuun, niin ollaan tehty niin että välillä koirat on makkarissa ja kissat saa tutkimusmatkalla muualla ja koirat saavat sitten jälkikäteen ihmetellä hajuja. Portin takaa ovat toki nähneet toisiaan ja koirat osaavat jo odottaa namia, kun on kissa näkyvissä. Jos namia ei tule tarpeeksi nopeasti, alkaa kyllä turhautunut haukku, kun pitäisi päästä tutustumaan kissoihin lähemmin. Alkuun kisut pakeni nopeasti paikalta kun koirat haukkui, mutta nyt nekin malttavat jo vähän syödä ja leikkiä ja ovat olleet asian osalta päivä päivältä reippaampia. Kaikki osapuolet ovat uteliaita ja kiinnostuneita ja uskoisin että yhteiselo sujuu oikein hyvin, kun vaan on kärsivällinen (ja eipä tässä mikään kiire ole).

Kaikki on siis mennyt oikein hyvin ja söpöläiset kuuluvat jo porukkaan ja ovat kovin rakkaita <3”

***

Pikkuinen Linus, lempinimeltään Purri, saapui hoitoon pelokkaana ja kipeänä orpopentuna, mutta nyt siitä on kasvanut oikein hieno ja ihmisrakas kissakansalainen.

17.1.2020

Linus, lempinimeltään Purri, on mustatassuinen ja suurisydäminen poika. Siitä huolimatta että poika on kasvanut ilman emoa, on siitä sijaiskodissa kasvanut reipas vesseli. Luonteeltaan Purri on hieman rauhallisempi sisareensa Rayaan verrattuna, mutta kyllä Purrissakin energiaa riittää. Tämä poika tykkää myös leikkiä juoksuleikkejä yhdessä siskonsa kanssa, ja sen kanssa Purri haluaisikin löytää yhteisen kodin. Kun pikkuiset ovat leikkineet riittävästi, nukkuvat ne oikein sikeästi mieluusti vaikka hoitajan sängyssä. Aamulla Purri herättää hoitajansa reipasäänisellä kehräyksellä; “minun on nälkä!”

Purri on muutenkin kova kehräämään, ja pelkästään ihmisen lempeä ääni käynnistää hurinamoottorin. Sijaiskodin kissalta Purri on ottanut reippaasti mallia siitä kuinka syödään ja nukutaan, joten onkin näissä asioissa oikein reipas ja taitava. Purrin lempiruokaa ovat kaikki lihat ja silloin se saattaakin pitää puoliaan murisemalla. Ruuan suhteen Purri ei nirsoile, vaan sille kelpaavat monipuolisesti erilaiset tarjoilut.

Yleisesti Purri on luonteeltaan oikein kiltti ja ystävällinen.  Hoitotoimenpiteet Purri antaa tehdä hienosti. Lempileikkejä on muun muassa erilaisten pallojen ja narujen perässä juoksentelu.